Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Здравословният живот намалява риска от деменция
Здравословният живот намалява риска от деменция
Автор: ПИК
Дата
Дата
8294
Коментари
1
Здравословният живот намалява риска от деменция

Здравословният начин на живот с полезна храна и достатъчно движение може да помогне на хората с наследствена обремененост да намалят риска от деменция, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Опасността от деменция намалява с 32 процента у хората в висок генетичен риск, но здравословен начин на живот, в сравнение с тези, които живеят нездравословно, установиха учени от университета в Екстър.

Здравословният начин на живот предполага човек да не пуши, да се храни балансирано - поне три порции плодове и зеленчуци дневно, риба два пъти седмично и съвсем малко преработено месо, да се движи - например да кара велосипед с умерена скорост два и половина часа седмично, да пие до една бира дневно.

Живеещите нездравословно пушат, не се движат редовно, ядат по-малко от три порции плодове и зеленчуци седмично, ядат колбаси и червено месо повече от два пъти седмично, пият три бири дневно.

Учените са анализирали данни за почти 197 000 души на възраст 60 и повече години.

Напиши коментар »
(1)
1
за някой, който пие бира и мези с риба, не обича колбаси, но преди бирата пийва ракийка с две порции салатка, а след нея - коняче с плодове?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?