Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ: ГЕРБ алармира за изборни нарушения в Сунгурларе
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ: ГЕРБ алармира за изборни нарушения в Сунгурларе
Автор: ПИК
Дата
Дата
7303
Коментари
0
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ: ГЕРБ алармира за изборни нарушения в Сунгурларе

ГЕРБ-Бургас сигнализира Районна избирателна комисия за съмнения за неправомерна агитация в Сунгурларе. Жалбата е свързана с изборния процес пред секция № 4 , намираща се в читалище „Просвета 1882“.

„Сезирахме РИК-Бургас, че две лица, известни като представители на друга политическа партия, извършват нерегламентирана агитация непосредствено пред въпросната секция в града. Те са агитирали неправомерно граждани, придвижили се с бус до сградата на читалището“, коментират от областната структура на партията. Според тях сигналът поражда сериозни опасения за нарушения в изборния ден.

От ГЕРБ-Бургас очакват своевременно извършване на проверка от РИК и при потвърдено нарушение, да бъде наложена санкция, предвидена по ИК за извършителя или на политическата сила в полза, на чийто кандидат се извършва нерегламентирана агитация. 

Още по темата
ПОРЕДНО НАРУШЕНИЕ - ГЕРБ-Бургас сигнализира: Агитация в село Равнец
Часовник
14:27
ГЕРБ-Бургас подаде сигнал до Районна избирателна комисия (РИК) за съмнения за неправомерна агитация. Жалбата е свързана с изборния процес в бургаското село Равнец. „Сезирахме РИК-Бургас, че...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?