Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Затвориха заведения в Пловдив след проверки на полицията и БАБХ
Затвориха заведения в Пловдив след проверки на полицията и БАБХ
Автор: ПИК
Дата
Дата
10893
Коментари
0
Затвориха заведения в Пловдив след проверки на полицията и БАБХ

В Пловдив се провежда акция на полицията и Агенцията по безопасност на храните, съобщи „Дарик”

Целта е да се провери спазват ли заведенията и техните клиенти мерките срещу COVID-19. Към момента са затворени два обекта на територията на област Пловдив заради неспазване на мерките.

Първите проверки започнаха от сърцето на Пловдив - „Капана“.

„През почивните дни на територията на областна дирекция на МВР-Пловдив ще се извърши съвместна проверка с РЗИ, областна дирекция по безопасност на храните, икономическа полиция и охранителна полиция. Ще се проверяват търговски обекти, ресторанти, питейни заведения и кафе аперитиви, като ще се следи за спазване на мерките, разписани в заповедите на министъра на здравеопазването“. Това заяви Георги Казаков, който е началник на сектор „Икономическа полиция“ – Пловдив.

„Следим дали се спазва забраната за клиенти в затворени заведения, дали се спазват отстоянията, както и дали персоналът на заведенията носи маски“, каза още Казаков.

По думите му до момента са проверени 97 търговски обекта.

„Най-честите нарушения са неносене на предпазни маски от страна на персонала. Съставени са актове - посочи той. - Носенето на маски от персонала е важно, за да не се разпространява евентуална зараза сред клиентите, които не са задължени да носят на открито предпазна маска. Важно е масите и столовете да се дезинфекцират след всеки клиент“, каза Красимира Кръмпотич от РЗИ-Пловдив.

„Функцията на Агенцията по храните е да следи за безопасността на хранителните продукти, които се предлагат в заведенията. До момента няма констатирани нарушения“, заяви д-р Николай Петков от ОДБХ – Пловдив.

Още по темата
ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Излязоха първите резултати от масовото тестване за коронавирус в Пловдив
Часовник
10:01
За периода от 15 до 21 май в район "Централен" участие в срезовото епидемиологично проучване за COVID-19 са потвърдили съгласие 64,5%, което прави 113 души от 76 домакинства. В район "Северен" са...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?