Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Заместник на Кунева: Не е сложно да издигнем качествени кандидати за кметове
Заместник на Кунева: Не е сложно да издигнем качествени кандидати за кметове
Дата
Дата
4708
Коментари
0
Заместник на Кунева: Не е сложно да издигнем качествени кандидати за кметове

Движение България на гражданите“ ще направи пробив на местните избори в Пловдив-област. Разчитаме на областния предизборен щаб да направи силни кампании на кандидатите за кметове и общински съветници на ДБГ и РБ, които до 20 май ще бъдат обявени.

Това казаха Димитър Танев и Настимир Ананиев, заместник-председатели на „Движение България на гражданите“ и народни представители от Реформаторския блок, на снощното заседание на Предизборния щаб на ДБГ на Пловдив-област, провело се в Пловдив, информират от партията на Кунева.

Танев подчерта, че ДБГ настоява за единна регистрация на Реформаторския блок на местните избори през есента. На всички следващи избори от първите ни избори заедно като Реформаторски блок вдигаме подкрепата си и тази тенденция ще продължи, работим усилено по консолидацията ни в Блока и по организацията ни за изборите, допълни той. По думите на Танев само за една седмица местни предизборни щабове са започнали да функционират на 20 места в страната – в областни центрове и големи общини, а до началото на май във всички областни градове щабовете ще са вече работещи.

Настимир Ананиев съобщи, че ДБГ и РБ ще издигнат кандидати за кметове и съветници във всички общини. С колегите от другите партии в РБ работим чудесно, парламентарната група е силна и единна, добави още Ананиев. Той каза също, че местните избори са мажоритарни и РБ ще издигне най-добрите кандидати, които да се борят за доверието на гражданите, включително и в София, където РБ ще има свой кандидат за кмет. Не е сложно да издигнем кандидати, които да са качествени, да са хора с потенциал и приемливи както за партиите в Блока, така и подходящи за избирателите ни кандидатури, каза Ананиев още. Танев допълни, че на места в страната РБ ще подкрепи независими кандидати или кандидати, издигнати от инициативни комитети.

Попитан дали конкуренцията на кандидатите на РБ с тези на ГЕРБ няма да навреди на управляващата коалиция, Настимир Ананиев отговори, че който събере повече подкрепа, той трябва да спечели, че тази конкуренция е полезна за общините и от нея коалицията ще укрепне, а няма да пострада.

В заседанието участваха областният координатор на ДБГ за Пловдив-област Делчо Бакърджиев, заместник-областните координатори и всички председатели на 15-те общински структури на партията в областта. Бакърджиев и щабът подчертаха, че през месец май ДБГ ще открие свои структури и в общините Марица и Садово.

Според решението на Националния съвет, взето на разширеното заседание в Бургас на 18 април 2015 г., ДБГ-Пловдив-област трябва обяви кандидатите си за  кметове до 15 май, а за общински съветници – до 20 май.

 

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?