Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЗАВЕТ: Владо Пенев показа наследството си - ето какво проф. Цонев от "Откраднат живот" ще остави след себе си (СНИМКИ)
ЗАВЕТ: Владо Пенев показа наследството си - ето какво проф. Цонев от "Откраднат живот" ще остави след себе си (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
182641
Коментари
0
ЗАВЕТ: Владо Пенев показа наследството си - ето какво проф. Цонев от "Откраднат живот" ще остави след себе си (СНИМКИ)

Можете ли да си представите бившият служебен министър на културата, актьор и режисьор Владо Пенев с метла в ръка да помита боклук и то в центъра на София? Звучи невъзможно, но се случва често на една от уличките в идеалния център на столицата, на която професор Цонев от "Откраднат живот" живее.

62-годишният актьор е превърнал пространството пред кооперацията си в дивно зелена градина с рози, елхи, диви ягоди, пълзящи растения, смокини.  

"Казват, че е хубаво през живота си човек да построи къща или да посади дърво. В средата на 80-те години на миналия век изведнъж реших да подхвана градинарството пред кооперацията, да оставя растения след себе си. Но не просто рози или цветя, а дръвчета, които когато мен няма да ме има, те ще продължават да са тук", призна Пенев в "Преди обед".

Лично той поддържа храстите около оградата пред кооперацията с помощта на специална машина. След което сам измита целия тротоар. Освен това всяка сутрин дипломираният актьор и режисьор старателно почиства фасовете на столичани, гасили цигарите си в пепелник, поставен от него пред входа."Много столичани мислят, че някой им е длъжен и трябва да върви след тях и да поддържа чистота, каквато самите те не поддържат. Почиствам също и след бездомните кучета, но това не е проблем за мен", каза още екранният проф. Цонев.

Целият квартал знае, че в озеленената кооперация с пълзящи растения, зад най-цветната тераса, живее Владо Пенев. Под нея актьорът е засадил елха, купувана още преди около 30 години за една Нова година за дъщеря му Яна. След смъртта на майка си пък посадил и смокиня. Не вярвал, че ще оживее, тъй като в София климатът не е най-подходящият за дръвчето, но за него учудване то оцеляло, а вече дава и плод.

Атракцията на Владопеневата градина обаче е чудно красива магнолия с наситени цикламени цветове. По време на цъфтежа й, привлечени от разкошните цветове, минувачите дори заформят опашки, за да се снимат пред магнолията на звездата.

Още по темата
Владо Пенев с паник атака заради коронавируса
Часовник
21:21
Владо Пенев получил паник атака, след като облякъл предпазен костюм за сцена в последните заснети епизоди на "Откраднат живот". До стресовата ситуация се стигнало, след като сценаристите решили...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?