Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Еничари на Сорос отричат турското робство
Еничари на Сорос отричат турското робство
Автор: "Ретро"
Дата
Дата
78964
Коментари
32
Еничари на Сорос отричат турското робство

Като потомък на панагюрски род отново тази година с огромно вълнение проследих речта на панагюрския кмет Никола Белишки на тържествената заря по повод  143-тата годишнина от избухването на Априлското въстание. Думите на този човек за поредна година накараха всяко българско сърце да потрепне от гордост за смелостта не само на панагюрци. Поклон на всички, заложили живота си за свободата в това най-крупно историческо събитие. Вълнуващо беше и словото на Караянчева, председател на парламента. В изказа ѝ ясно и отчетливо прозвучаха думи и изрази като свобода, робство, последен гвоздей в ковчега на тирана.

В същото време в навечерието на честванията един втръснал на зрителите преподавател от НБУ, представящ се като социален антрополог и приближен на управляващата партия, от екрана на национална телевизия провокира българската патриотично настроена аудитория. Според господина не сме били под турско робство, а неволни поданици на султана, пък макар и втора ръка. В соросоидното си опиянение господинчото дори направи възхвала на еничарството. А Априлското въстание било възможно, защото на живеещите сравнително добре поданици било внушено, че е обратното. Всички били носили фесове, дори и националните ни герои. Дойде ми наум онази сцена от Вазовите „Чичовци“, в която подпийналите герои забравят патриотичния възторг и надяват фесовете си от робски страх при появата на заптието. В заключение мисля, че днешните еничари на Сорос не са по-малко страшни от онези  по време на робството.

Стефан Йотов, Варна

Напиши коментар »
(32)
1
Абе, какво е това страшилище Сорос? Дето се вика, някой и чепика да го убива, пак митичния Сорос виновен. Сорос та Сорос. Тоя човек дали знае къде е България, а ние го обвиняваме за всички земни грехове. А истината е, че ние станахме калпав народ. Най-отгоре изплува пяната. Тия дето ни управляват и тия дето постоянно мрънкат и дават акъл са обикновено най-нефелните и непочтени особи. За това, че сме заспали, необразовани, с ниско самочувствие трябва някой да е виновен. Византийското робство, турското робство, комунизма, Истанбулската конвенция, циганите, джендърите, Сорос, Костов, филанкишията и так далее. Всички са ни виновни. А самите ние какви сме?
2
Тези, които не вярват в турското робство, нека прочетат една книга написана през 1776 г. от Адам Смит, а именно- „Богатството на народите“ и ще прогледнат.
3
Защо измисляте съвършено невярни неща! Никой никога не е твърдял, че турско робство не е имало! Точно обратното! На друго място ви стяга чепика - най-после в учебниците по история пише за комунистическите концлагери, за Народния съд, за погубената България след 9.09.4 г.!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Станахте смешни с това вторачване в миналото... Затова 80 % са дебили, бедни и русофили. Франция и Германия... САЩ и Япония... стогодишни войни, а вървят напред и са пример за отношения и стандарт. Само Ганьо Балкански надига дамаджаната, вика слава на Русия и си брои стотинките... Ех рая...
7
До кога тази организация ще е разрешена в България? Да се забрани с закон!
8
Срам и позор за всички българи, които отричат, че е нямало турско робство! На такива хора мястото им не е в България. ВЪН ПРОДАЖНИЦИ !!!
9
10% данък, неприкосновеност на домът и занаятчийските инструменти.И законност!
10
В момента коля семейството на соросоид ,ама само как пищят !
11
Че не се знае чий ги е правил, измет татарска
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
имало е турско робство
14
Йо, остаряваш и погрозняваш, а? Йо, плати ли си Г.О. или още не?
15
отговор на коментар
Изтървал си - "Да живее Боко тиквата!".
16
отговор на коментар
Бончо, гнидо-русофил, Бойко ви го е забил! Ха ха ха! Рипа ми газа... Победа, победа над ЧЕРВЕНИТЕ го-ве-да! Ха ха ха!
17
Роб има ли право на недвижима собственост официализирана във крепостни актове? Има ли лични документи( тескере) , еднакво със турчина? Може ли да търгува в Австроунгария,Румъния, чак до Венеция.Да учи колеж на запад, да има той наемни работници? Та 2/3 от предците ви са били ратаи( чисти роби) не на турчин,а на българи.И българина му е скъсвал задника от работа от първи петли до полунощ.За един чифт кондури( обувки,и 20 гроша,за цяла година. Завоювана територия,след бойни действия. Това сте били! Приобщена към границите на Османлиите.Това е! А вии се биите по гърдите,колкото искате! Ако не беше руския имперстор, сега щяхте да бъдете европейската част на Комшийте. С Байрям, с баклава,и тюркиш!
18
Към " Кви роби сте били бе?" - Това ,че през 19 в. българите в Османската империя имат някакви права, не означава ,че в предишните 4 века не са били роби. Щом си загубил правото да имаш собствена държава, щом могат да те продават по пазарите като добитък, щом не си на равна нога с мюсюлманските общности в империята и си натоварен с повече данъци - то какъв си?
19
Стига с това робство. От цяла Европа ,само ние сме били роби! Хората са се молили да вземат детето им за еничар, да стане човек! Стига сте изопачавали!
20
отговор на коментар
Така е и на евреите не им е виновен Хитлер. Те концентрационните лагери са били за почивка - един вид затворен комплекс с охрана. Абе какво турско робство - насила са ни освободили руснаците а българите са се дърпали и са помагали на аскера срещу лошите крепостни селяни дошли да завладяват балканите! Ама как може да сме били роби и турците да наричат българите рая и гяури?!? Не е възможно, а еничарството е нещонормално дори сега може да почнем да взимаме най здравите момчета от турските семейства и да ги правим християни и после в жандармерията да служат на България!
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Искаш да спечелиш много пари бързо? Започни сега получаваш начален бонус 1200 евро!Играй сега ! https://bit.ly/2HKWzdH
23
Загубил си правото да имаш Държава!? Загубил си го от такива,ксто теб. Некадърни управници,но лакоми за власт ,с крепостни селяни на тумби.Да им бачкат безплатно и безропотно. Пет царства- господарства , и всеки поотделно.Да бъде Цар! Иван- Срацимир,към Шишман,след нсхлуването на Османлиите...Поне да съм жив до тогава, да видя как падаш първи!" А османлиите това са чакали и разбрали ,какви сме.И наред,под ятагана! Със логичното за тази епоха присъедининие на завоювсна територия към земите на Османската империя. Ти какво искаш- да ни върнат територия и Държавност,защото сме Българи?Завоювана държава,превърната в Санджак,това е! Ти си хвърляй къчове,колкото искаш! Боли ме душата за мъчениците от Батак и Клисура,за невинните цивилни жертви.Но това е било въоржен бунт,срещу законния властелин на империята- Султана. Всяка власт, във всички времена смазва жестоко подобни бунтове.Правилно- неправилно, нечовешко но е действителност.
24
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
25
отговор на коментар
Вижда се кой изопачава, еничарино.
26
Глупако, къде си чувал роби да плащат данъци, да пътуват където си искат, да имат църкви, да имат производство и износ на стоки. Аман от тъпанари и псевдо родолюбци!
27
отговор на коментар
Не,, османлии,, а цигани...
28
А бе щом се препирате дали сте били роби или не,значи не сте били!Щото ако сте били щяхте да си търсите илач за задниците,а не да врякате разни умнотии!Друг въпрос е,че мислите и живеете като роби!
29
Турското робство днес го изживяха хората в Сирия под робството на ИДИЛ. Ние сме велик народ, защото сме оцелели от ИДИЛ пет века. И сега ИДИЛ ни пише учебниците по история, спонсорирани от запад, но няма кой да им вярва на тия фалшиви учебници. Of
30
отговор на коментар
Първо си извади катетъра,смени си и памперса и внимавай като излизаш на улицата,че стават разни неща а за коленето ако не си пиеш редовно хапчетата ще свършиш под някой мост зомбиран селски идиот
31
Да им пратим Бат Бойко да ги вразуми. А някой знае ли той какво мисли по този проблем ?
32
Много прости хора се изказаха по темата.....ама много.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?