Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Емил Радев: Осигурявайки повече евросредства, гарантираме развитие на малките населени места
Емил Радев: Осигурявайки повече евросредства, гарантираме развитие на малките населени места
Автор: ПИК
Дата
Дата
4698
Коментари
8
Емил Радев: Осигурявайки повече евросредства, гарантираме развитие на малките населени места

Европейското финансиране ускори развитието на българските общини. Чрез европрограмите малките населени места също стават привлекателно място за живот и бизнес. Това коментира кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев при посещението си в белославското село Разделна, което вчера отбеляза своя празник.

По думите на Радев очакваните през новия програмен период 4 млрд. лв. повече за България ще гарантират повече инвестиции за обновяване на инфраструктурата, повече възможности за бизнеса, за обучение на младите хора, за разширяване на социалните услуги. „Това е Европа за хората”, категоричен бе кандидатът за евродепутат и поздрави кметът на община Белослав Деян Иванов за активната му работа по европейските програми. 

„Благодарение на европейските средства с. Разделна е със 100% изграден водопровод и с почти 90% изградена канализация. В рамките на реализирания проект за канализацията на стойност 4 млн. лв. са цялостно преасфалтирани 3 км улици, така че повече от половината от улиците в селото са с нов асфалт и бордюри. Модернизирана е и пречиствателната станция, като са изградени 4 км напорен канализационен колектор и други три гравитични до помпената станция. С европари е обновено и читалището в селото”, обясни кметът на Белослав.

Той допълни, че без европейската солидарност и подкрепата на правителството на премиера Бойко Борисов подобни инвестиции не биха били възможни за село с близо 700 жители.

Кметът на Разделна Галин Георгиев и Андриан Неделчев споделиха с Емил Радев идеите си за социализиране на крепостта Петрич кале, която е най-запазената в Североизточна България.

„Мястото е атрактивно, скалите са предпочитани и от парапланеристи и други любители на екстремните изживявания. Убедени сме, че Петрич кале има потенциал да се превърне в привлекателна туристическа дестинация, макар че самият археологически обект се намира на границата на 2 общини – Аврен и Белослав и няма удобен път до него”, отбеляза кметът на Разделна. Той разказа на кандидата за евродепутат за уникалната находка, на която се натъкнал край крепостта – фосил на праисторически охлюв – амонит, за който се твърди, че е най-големият, намиран на територията на страната.

„Очакваме находката скоро да бъде показана в Археологическия музей”, допълни Галин Георгиев, а Емил Радев се ангажира да проучи възможностите за облагородяване и осигуряване на бърз достъп до Петрич кале. Деян Иванов обясни, че сред обсъжданите идеи е и въжена линия от селото до скалите. Той уточни, че се предвижда нова европрограма, която да позволи финансиране за развитие на туристическа инфраструктура на стойност около 200 000 лв. „Средствата обаче не биха били достатъчни предвид трудния терен”, отбеляза още кметът на Белослав.

Галин Георгиев с гордост показа на кандидата за евродепутат и построения с дарения православен храм „Св. Николай Летни”, с който е свързан празникът на селото.

Напиши коментар »
(8)
1
охохохохоо тоя дали си верва . едно момче онзи ден от българия берач на ягоди вика бате намери работа за 200 човека да изкараме пари. някакво село до свищов се готвели да се изнесат от бг . каквато и ще да е работа ше работят само да не седят в бг.
2
Какво осигуряваш всички знаем! Ай стига сте лъгали хората! 1 200 000 българи избихте за 10 години в България, да не говорим колко ИЗГОНИХТЕ! АЙ СИКТИР!
3
този боклук Радев фалира и купи Златни пясъци травел ООД ,като затри всички съдружници в дружеството,боклук,крадец и долен нещастник.За затвора е ,а не за Европарламента
4
С какво гарантираш , бе хрантутнико ? С голи приказки само !
5
какво стана с туре цкия посланик, учи ли Мандарин за повече китайски инвестиции в Турция
6
Евроснахите Майдел (12 000 евро заплата като евродепутат) и Габриел (25 000 евро заплата като еврокомисар) се отказаха от българските си имена, устроиха се в Брюксел и се превърнаха в бездушни чиновнички, пет пари не даващи за България. А до тях сега се нареди и г-жа Лиляна Павлова (внучка на партизанина и член на ЦК на БКП Георги Павлов), още една номенклатурна чиновничка, която трябва да бъде уредена с голяма европейска заплата. Всички магистрали, построени от г-жа Лиляна Павлова, придобиха вълнообразна форма, станаха на коловози, напукаха се, взеха да зейват дупки по тях и да друсат като празен трамвай за депо. Ама май и за нея важи крилатата фраза на г-н Цветанов: „няма кой да ме накаже“, защото хем е от висшата партийна номенклатура на ГЕРБ, хем е от стар партизански комунистически род. И вместо да отиде, където й е мястото, сега ще я пращаме по Европата и там да се „труди“ за хората. А г-н Цветан Цветанов (милиционер-физкултурник), г-жа Цецка Цачева (член на БКП от 1978 г.), г-н Борислав Сарафов (участник в „прожекцията" за журналисти на тефтерчето на Филип Златанов, където буквите Д.П. бяха преправени от прокуратурата на „10", но от това нищо не последва), г-н Пламен Георгиев (с милиционерско училище от Симеоново) и някои други отговорни другарки, другари и милиционери пък се уредиха с огромни суперлукс апартаменти на престижни места в София. А на тези, които им гласуват и за тях има по нещо - да се радват от старите си панелки на новите суперлукс апартаменти и прекрасните „къщи за гости“ на висшето партийно и държавно ръководство.
7
За комунистическа партия ГЕРБ
8
европейските пари? В апартаменти и банкови сметки на ГЕРБ,а Борисов остави пенсионерите след 35-40 години работа с 200 лв.пенсии.НИКОЙ от пенсионерите няма да гласува за ГЕРБ.Една от най- големите грешки на Борисов.Той много добре знае,че пенсионерите са много
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?