Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Емил Радев в Плевен: Предотвратихме опасността България да стане буферна държава за нелегални мигранти
Емил Радев в Плевен: Предотвратихме опасността България да стане буферна държава за нелегални мигранти
Автор: ПИК
Дата
Дата
4592
Коментари
2
Емил Радев в Плевен: Предотвратихме опасността България да стане буферна държава за нелегални мигранти

Работих активно България да стане част от всички информационни системи за защита на границите, да получим финансова помощ в разгара на миграционната криза и да бъдем включени в обхвата на Европейската гранична и брегова охрана. Това заяви в Плевен кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ и СДС Емил Радев. Пред членове и симпатизанти на ГЕРБ в града той отбеляза, че е била предотвратена опасността, заложена при първоначалните законодателни предложения, агенцията да действа само по шенгенските граници. „С решителната позиция, която заехме, защитихме националните ни интереси, като попречихме България да стане буферна държава. Успяхме да извоюваме европейска подкрепа за защита на българските граници и сега отчитаме почти нулев миграционен натиск”, обясни Емил Радев.

Той бе категоричен, че страната ни отдавна е покрила всички технически изисквания и заслужава час по-скоро да влезе в Шенген. „Неприемането ни е двоен стандарт, срещу който ще продължа да се боря”, увери кандидатът за евродепутат.

Като своя кауза той посочи и борбата с двойните стандарти при храните. „Дадохме ход на първата европейска програма на стойност 1,3 млн. евро, която дава възможност на потребителските организации да провеждат изследвания за разликите в качеството на продуктите и да организират информационни кампании. Следващата ми цел е създаването на общоевропейски контролен орган”, посочи Емил Радев.

Той запозна присъстващите и с инициативите си за облекчаване на процедурите за бизнеса и за намаляване на административната тежест за гражданите. Интерес предизвикаха и усилията му за създаването на зоополицията в България.

Напиши коментар »
(2)
1
Този дебел свинчуга ли е спасил България? Освен тлъсти пържоли и черен хайвер, с друго не се е борил. А, забравих, каширал е евро в сметките си.
2
бръщолевеници и хвалби ! Самите те , не искат да останат , плащат не малко пари и потеглят към Западна Европа с каналджиите !
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?