Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЕКШЪН В ПЛЕВЕН: Кметът на ДеБъ Спартански вербува общинари от ГЕРБ с екскурзии в чужбина (СНИМКИ)
ЕКШЪН В ПЛЕВЕН: Кметът на ДеБъ Спартански вербува общинари от ГЕРБ с екскурзии в чужбина (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
77981
Коментари
3
ЕКШЪН В ПЛЕВЕН: Кметът на ДеБъ Спартански вербува общинари от ГЕРБ с екскурзии в чужбина (СНИМКИ)

Нови разкрития за подмолната подривна дейност на кмета на Плевен Георги Спартански лъснаха на бял свят със скандални снимки от пътешествие в чужбина, спретнато от градоначалника. От тях става ясно, че той е в близки отношения с още куп общинари от ГЕРБ, освен с председателя на общинския съвет Мартин Митев и колегите му Христослав Михайлов и Цветелин Горанов, които са на челни позиции в листата за общински съветници на управляващата партия и на предстоящите избори.

Медията ни вчера разкри как аверът на избягалият при психодесните Найден Зеленогорски поддържа повече от близки контакти с общинари от ГЕРБ, което става ясно и от общи техни прояви в града. След разкритието ни обаче лъснаха още по-смущаващи факти - че Спартански вербува съветници от партията на Бойко Борисов като ги води на скъпи воаяжи зад граница.

На такава екскурзия в Русия компания на кмета на ДеБъ са правили председателят на комисията по "Образователна политика и читалищна дейност" в Плевен Диана Данова и колегата й общинар Дарин Ангелов. Последният също е на високо ниво в партийната йерархия на ГЕРБ в Плевен и е бивш председател на общинския съвет в града.

На част от снимките двамата позират на отрупана луксозна маса и са вдигнали чаши за наздравица със Спартански, с когото би трябвало да се конкурират преди местните избори, подкрепяйки кандидата на ГЕРБ, издигнат и одобрен от премиера Борисов - областният управител и бивш шеф на местното МВР Мирослав Петров. 

Това още по-остро поставя въпросът с кого и защо играе ГЕРБ в Плевен, тъй като по данни на медията ни част от хората на Борисов в града са в задкулисни схеми в полза на Спартански. И го правят не отсега, а по време на целия му мандат.

"Логиката им е повече от цинична - ще влязат като общински съветници от ГЕРБ, но ще си въртят вече отработените схеми с кмета от ДеБъ", коментира още вчера пред ПИК висш политик от управляващата партия.

Диана Данова и Дарин Ангелов (в кръгчетата) вдигат наздравици със Спартански на воаяж в чужбина

Още по темата
С кого играе ГЕРБ в Плевен? Активисти на Борисов крепят кмета на ДеБъ Спартански. Удрят официалния кандидат на партията (СНИМКА)
Часовник
16:31
С кого играе ГЕРБ в Плевен? С официално издигнатия кандидат Мирослав Петров, одобрен от Изпълнителната комисия и лидера Бойко Борисов, или със сегашния кмет Георг Спартански, издигнат от...
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?