Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Експерти се дърлят за новите учебници по история
Експерти се дърлят за новите учебници по история
Автор: ПИК
Дата
Дата
5535
Коментари
6
Експерти се дърлят за новите учебници по история

Недоволството е изненадващо, тъй като учебниците са минали през рецензии и експерти в Министерството на образованието. В момента тази вълна на недоволство е чисто политическо. Целите са да бъде осъден напълно комунизма. Няма период, който да се очертава само с лоши качества. Това заяви съавторът на предизвикалият скандал нов учебник по история за 10-ти клас проф. Искра Баева.

"Реакцията не е политическа и проблемът в учебниците не е политизиран. Историци и общественици подхванаха темата за учебниците по история", каза още историкът от Нов български университет доц. д-р Лъчезар Стоянов в сутрешния блок на БНТ.

"Недопустимото в учебника по история, е именно опитът да се размие оценката на тоталитарните режими. Трите тоталитарни идеологии са неприемливи, каквито са световните оценки. Тоталитарните режими не могат да се представят с балансирани оценки и режимът не може да се оценява добре. Имаше масови репресии, с цел да се смаже човешката същност", допълни той.

"Режимът трябва да се остави на оценките на историците", коментира проф. Искра Баева.

"Европейската съвест категорично не приема комунизма. Пътят за помирението е чрез памет. Представената идеология на комунизма не е приемлив. В края на раздела за комунизма, режимът е представен силно позитивно и се прави внушение, че в крайна сметка това е много добър период. Тодор Живков е представен с цели 10 снимки и като личност на века", завърши доц. д-р Лъчезар Стоянов.

Напиши коментар »
(6)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
СБОГОМ пик- лив комунистически ЦЕНЗУРИРАН САЙТ !!!!
3
Историците създадени от червения режим не са никакви историци, а изпечени мошеници и мажоретки.
4
И никой не споменава защо Световния ред създаде за Източна Европа команчите, и как Ленин и Троцки и идват в Русия с 10 вагона оръжия и пари в брой директно от Германия и извършват революцията, и заблудените Руснаци приемат всичко идващо от запад за божа работа, и не по различно е от днес и преклонението на Братушката пред всичко западно, руснак с чук не го бий и с автомат няма да успееш , само с пачките и право в челото, е само от такъв бой разбира братушката и гаранция ще те уважава също както и българина..
5
Искра Баева е бивш член и на БКП, и на БСП, и дори член на Изпълнителното бюро на социалистическата партия по време на катастрофалното ѝ управление 1995-1997 г. с кабината Виденов, довел страната до срив на банковата система, хиперинфлация, хлебна и икономическа криза.
6
отговор на коментар
Поинтересувайте се кой е Лъчезар Стоянов. Ще бъдете неприятно изненадан. От най-пребоядисаните. И два дена прави опити да промие мозъците на учителите в Банкя.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?