Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЕКСПЕРТИ РАЗКРИХА: Кого манипулира Десислава Радева с измислиците й за 12-те хиляди лева
ЕКСПЕРТИ РАЗКРИХА: Кого манипулира Десислава Радева с измислиците й за 12-те хиляди лева
Автор: ПИК
Дата
Дата
242572
Коментари
36
ЕКСПЕРТИ РАЗКРИХА: Кого манипулира Десислава Радева с измислиците й за 12-те хиляди лева

Откъде е получила през 2018 г. 12 хил. лв. от трудови доходи Десислава Радева е въпросът, който взриви обществото през последните два дни и въпреки опитите на президентшата да крие истината зад различни манипулации, остава без отговор. 

ПИК се допита до експерти по трудово право след обяснението на Радева, че се самоосигурявала, за да не й се прекъснат пенсионните и здравни осигуровки. Сигурно е така. Но дори да е така, това пак не обяснява откъде са въпросните 12 хил. лв., декларирани като неин доход в декларацията на мъжа й Румен Радев. 

Като странно неграмотно за човек, в чиято биография пише, че е учил счетоводство бе определено от двама независими експерти обяснението на Радева. 

"Не работя на трудов договор и не получавам заплата, а се самоосигурявам към сдружението ми на определен доход за трудов стаж, здравни и пенсионни осигуровки. Не зная на каква сума точно се осигурявам, защото счетоводството се движи от приятел, но не получавам заплата", коментира Радева в опита да се спаси от скандала пред удобния й "24 часа". 

Българските граждани имат право на самоосигуряване, ако подадат декларация за това в НОИ. В такъв случай те се водят самоосигуряващи се лица, което обаче няма отношение към доходите им. Получените доходи са нещо съвсем различно и те се декларират в годишните данъчни декларации, както е направил Румен Радев. 

"Фактът, че той е отбелязал, че съпругата му е получила доходи от трудови отношения, означава, че тези пари са получени, а не дадени за осигуровки, както обяснява тя. Получаването на доходи е едно, а самоосигуряването друго. Ако тя се самоосигурява, без да взима заплата, нямаше да ги има тези пари в декларацията на съпруга.

За да се декларират тези пари, значи някъде се води, че тя ги получава, друг е въпросът дали наистина е така.

Тоест, тя има някакъв трудов или граждански договор, по който се води на хартия, че получава пари и явно на тази база й се внасят осигуровки. Дори получаването на парите да е фиктивно, фактът, че се води на договор, си остава. По документи тя има трудово-правни отношения и получава заплата", категоричен бе пред ПИК експерт счетоводител.

Юрист пък обясни, че в сдружението на Десислава Радева може в Управителния съвет да участват няколко лица и да си подписват един на друг договори.

"В този случай, за да има деклариран доход, най-вероятно я осигуряват на определена сума по трудов договор. Със сигурност, щом някой е попълнил декларацията по този начин и е черпил информация от документите, то там има документална обоснованост за тези пари, получени като доход", категоричен бе юристът.

От думите на експертите става ясно, че Радева изобщо няма понятие от счетоводство и е необяснимо как при подобни познания е била назначена на работа във финансовия отдел на ВВС от тогавашния й любовник Румен Радев. Дори за не толкова експертно запознат човек е ясно, че президентшата всячески се опитва да манипулира фактите в случая, криейки някаква истина. ПИК обаче ще научи точно каква, тъй като сме подали официално питаме по Закона за достъп до обществена информация до президентството по скандалния случай, за да стане ясно откъде са тези пари и има ли конфликт на интереси. 

Още по темата
Къде работи Десислава Радева - първата дама получила 12 бона, от президентството ли? (ДОКУМЕНТ)
Часовник
13:30
Къде работи Десислава Радева? Този въпрос разбуни духовете през последните часове, след като стана ясно, че президентът Румен Радев е декларирал трудови доходи на втората си съпруга в размер на 12...
Напиши коментар »
(36)
1
Не съм много веща по бойните самолети но разбирам, че един ф-16 блок 70, може да се бие с 15 руски или турски щайги едновременно. Така 15 х 8 = 120 руски шайги. После ще станат 16 което прави, че се равняват на 240 москвича. Сега разбирам защо мурзилските импиксови духачи, толкова много виеха срещу тоя великолепен самолет във парламента!!! Румен Пъпката е ясен, той реве затова, че губи едни милиони от комисионни!! ......................................................................................................................................... Затова ще продължавам да питам, импексовата Курабия, Румен Пъпката, омбоцмана Мая Костинбродска и СС Момата “защото са цоцаалисти“, както и Сарайската Чалма, как така крадливата кучка Йо, има три къщи за гости и то с басейни, а аз нито една. Как така Импексовата курабия, приватизира и източи милиони долари от Импексовото дружество, а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Как така Сарайската Чалма приватизира ТЕЦ Варна, а аз нямам дори един фотоволтаичен панел. Питам дали паразита Везира Енчев, има и един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанеха начело в БСПдирадската им партия. Толкова ли съм глупава, или само защото не съм цоцаалистка с шалвари, затова не можах да си вредя, или защото не съм била ДС доносничка, и не съм близала сладоледа, на ничий премиер с чалма, както Импекса и Кучката Йо!!
2
Още като командир на ВВС, назначих селската курабия, на две държавни заплати, за да ми помага да вдигам самолета и да ме обслужва. Още тогава започнаха да растат, рогата на моя гнусен и противен баджанак, като винаги съм се чудил, коя читава жена би си намразила най милото, че да легне до тоя гологлав лешояд БСПдираст. Но като се замисля, моята селска пръчка, дали е консумирала брака си, и ако не е как е родила! Сега, след като изтървах комисионните от Грипен, ме е страх да не свърши любовта, и мен да ме окичи с поредните рога!
3
маймунските и словосъчетания и дърти лъжи че се осигурява от сдружението и което е със не стопанска цел и предполагаме от дарения е всъщност сив сектор ...така излиза че сдружението и е фирма за НЕЩО , което не е изяснено за какво е ..там няма трудови договори и тем подобни измишльотини ..Радев направо да си каже че Генчава мома работи при администрацията на президента като “ ЕКСКУРЗОВОД “ или нещо подобно ...хахахаах....
4
Прокуратурата да подпука този грозен травестит в рокля.
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
тва семейство го е подкарало през просото ...мааллееййй....ега ти и бащинията го обърнаха тия селяци тарикати ..и лошо възпитание придават и на децата си ...които по същия начин няма да уважават нито институции нито държава ..та си мислят че всичко им е ДАДЕНОСТ .
7
отговор на коментар
Една система С-400 може да свали 80 самолета или толкова ракети. Без значение какво поколение са те. Защо не ходиш да нae бeш на баща ти жена му.
8
Какво е взривило обществото? Под общество може би имате предвид утрепките работещи в това подобие на медия ли? Или задника на Недьо се е взривил пак?! Не разбрах нещо!
9
АЗ ИЗКАМ ДА КАНДИДАТСТВАМ ЗА РАБОТА В НЕГО. КАТО ГАВРЪТНА ЕДНО КИЛО ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО МАЛОУМНИ ДРАСКАНИЯ ЩЕ МИ ДОЙДАТ НАУМ...
10
Напълно правилно си разбрал. Славуца най вероятно пак е боцкал недю и са тоя фъфлещ идиот, ръси хрумка след хрумка!
11
Аз ще взема да нае'ба на май'кати ама в газЪ,че да не се раждат повече болшевишко-русофилски олигоф'рени кат теб!!!!!!
12
Ще видите, че няма да й направят проверка. А тя сама е издала, че извършва няколко престъпления, но със сигурност има и други участници. Първо, НОИ трябва да й анулира този стаж и да не го признава за пенсия, защото в България НЕ СЕ полага осигурителен стаж, когато се докаже, че не си полагал труд, а са те "водили" по книга. Трудов договор предполага работно време, работно място, трудова дисциплина, ограничмен брой дни отпуск - доказателствата, че тази жена не отговаря на тези условия са пред очите на цялата държава. Никой няма право да си купува стаж, плащайки осигуровки, всъщност има две малки изключения, но госпожата не попада в тях. ВТОРО престъпление е това с паричния поток - получавала ли е пари или някой е фалшифицирал документи, че ги е получавала? Знаете, колко е строго законодателството за неизплатени заплати, а ако има и фалшификации- някой е "изписал" парите, а тя не ги е получила, това си е криминал. Ако е получавала всеки месец по 100 лева и дори не е разбрала, нямам думи, с какви пари и откъде разполагат тези хора?
13
Екскремент и екскрементка - лика-прилика!
14
СЕГА РАБОТИ КАТО ПЪРВА ДАМА И ПРЕЗИДЕНТА И ДАВА ПО 1000лв. ДЕСИТО ГИ СПЕСТЯВА И ЧЕСТНО СИ ГИ ДЕКЛАРИРА... БРАВО.
15
Президентшата като се усмихва е доста привлекателна
16
Шербетов, маани е тая Деса бре.Гледам я и погрозняла и увехтяла ми семвижда, пък сигурно вече и е попресъхнала.Фани си няква друга да ти плющи сФирки докато си на джолан с мастичка в столовЪта на птрЦидентството.
17
Каква жена, а. Става и за хетеро и за хомосексуална връзка. Уж е жена, ама прилича на т....т. Като те набележи да те свала, спукана ти е работата. А Румен, е като гума в ръцете й. Вижте как го е оплела. Как ще се справи с тази, печена ... бившата на Радев. Не може
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Далаверите на сем.Радеви нямат край! Единия ЛЪЖЕ, другия МАЖЕ!
20
.....получавала всеки месец по 1000 лева и не е разбрал....
21
НА ФОТОТО , РАДЕВА Е ВЪЗХИТЕНА ОТ МАГРЕШКИТЕ. УШИ НА РЕЗИДЕНТА ..
22
да видим жените на тези които плюят и замърсяват тук? Хайде пишоци, покажете жените си да ги сравним с Деси. Най-вече жената на Облизалко, който ръководи този сайт. Да води кой на кого ще се присмива.
23
МА МНОГО ТЪПА БЕ! НИЩО НЕ РАБОТИ И СЕ ВОДИ НЯКЪДЕ В НЯКОЯ ЧЕРВЕНА ФИРМА НА РАБОТА? ПРИЗНАВА, ЧЕ В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА, КАТО СЪПРУГА НА ПРЕЗИДЕНТА, ПРЕД ВСИЧКИ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ВЪРТИ ДАЛАВЕРА ЗА ДА ВЗЕМЕ НЯКОГА ВИСОКА ПЕНСИЯ ОТ ДЪРЖАВАТА, Т.Е. ОТ ВСИЧКИ НАС!
24
Една , застаряла , с "дръпнати" води "дама" и един "сбъркан" ,професионалист" и двамата "мислят" с това , което е от кръста им надолу , вервайте им другари .
25
Да не излезе, че е още на щат в армията, на заплата
26
Прокуратурата ДА СЕ ЗАИНТЕРУВА най-накрая от ДАЛАВЕРИТЕ на това фалшиво, тарикатско и далавераджийско семейство на Решетников/Грипенов...хайде незабавно, искаме истини само, писна ни от крадливи измамни комунистически травестити!!!
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Автора на това творение да отиде да целуне Деси между двете задни бузи по средата, когато е свършила използването му.
29
Нали беше някякъв "лектор/рекламно лице" миналата година... https://pik.bg/%D1%81%D1%83%D0%BF%D0%B5%D1%80-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%B6%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%80%D0%B8-news844738.html
30
И ''експертите'' ви като вас самного боси по материята ма не им пречи да бълват щом им се плаща.. Къуде са тези ''експерти'' да разнищят от къде се цвъкнаха 200 000 лева при боко като ги нямаше миналата година????? За мен експерт е човек дето си разбира от работата и не си плюе на професионализма за някакво заплащане..
31
Поредните бе'зумия на пла'тената про'стит'утка Не'дод'ялко. Бол'ен моз'ък храни с про'стот'ии себе'подо'бни!!!!!
32
Какъв богат речник,какви аргументи!Простотия и злоба бликат от всяка фибра на неуспели хора в живота,които се разтоварват плюейки тези,които са постигнали нещо!Не коментирам образованието на президеншата,защото не съм запозната но дори да няма висше е в пъти по интелигентна от вас.Повече от сигурна съм,че най-много плюят тези,които едва са изкласили и са завършили,купувайки изпитите си.Приятен ден,злобари и успех в хвърлянето на кал!
33
Много хубава снимка. Браво..
34
отговор на коментар
Хубавааааа??? Хубава е бaба tи :'(
35
Мaстypбapкова е нaй-якotо мaце на Планетата-искам дa я oпипaм & опиtам-ам-ам-амМaстypбapкова е нaй-якotо мaце на Планетата-искам дa я oпипaм & опиtам-ам-ам-ам :P
36
Има и неграмотни коментари, но президентшата се опитва да манипулира всички с лъжите си.Само, забравя, че има хора които я познават от време оно и пред тях не минават измислиците в автобиографията й.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?