Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Красимир Райдовски със сензационни разкрития - за аферите на Корнелия Нинова и как стана лидер на БСП, кой предизвика скандала "Йончева - Борисов" и какво е истинското лице на Тома Томов
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Красимир Райдовски със сензационни разкрития - за аферите на Корнелия Нинова и как стана лидер на БСП, кой предизвика скандала "Йончева - Борисов" и какво е истинското лице на Тома Томов
Дата
Дата
272092
Коментари
34
ЕКСКЛУЗИВНО И САМО В ПИК! Красимир Райдовски със сензационни разкрития - за аферите на Корнелия Нинова и как стана лидер на БСП, кой предизвика скандала "Йончева - Борисов" и какво е истинското лице на Тома Томов

Предизборната кампания изостри истерията между партиите до краен предел. Компроматната война се вихри с пълна сила. Най-силно отекна в обществото скандалът между бившия премиер Бойко Борисов и кандидат-депутатката от левицата Елена Йончева. Лидерът на ГЕРБ каза, че са отпускани от държавата милиони за филмите на журналистката.

Шефът на пресцентъра на ГЕРБ Севделина Арнаудова обяви, че са били отпуснати 2 млн. лв. на Националната разузнавателна служба, когато ген. Киров е бил неин директор, за да бъдат покрити "едни безобразия във Франция". Прави се внушение, че милионите са свързани с Елена Йончева. От своя страна пък кандидат-депутатката обяви, че ще съди Борисов. 

Потърсихме бившия разузнавач Красимир Райдовски да коментира причините за този конфликт и за горещите скандали в предизборната борба.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Всяка предизборна кампания по традиция е съпроводена със скандали. Сега обаче тя стигна своя връх, след като бяха замесени и органите за национална сигурност. Като разузнавач как приемате конфликта между Елена Йончева и Бойко Борисов, г-н Райдовски?

- Всеки си бърше задника с органите за сигурност. Според мене няма скандал, а напрежение. И то е предизвикано от Бойко Борисов, който страда от синдрома на началник - обгражда се с некомпетентни, но верни хора, които отново са го подвели. Тази история с Елена Йончева е много стара. Навремето я раздуха министър Ивайло Московски, който преди да бъде съден, разбра, че е сгрешил, и се извини. Бойко Борисов трябва да направи преценка на хората, с които се обгражда и да преосмисли техните компетентности. 

- Скандалът набира все по-голяма скорост и се ожесточава много бързо. Как ще се развие той?

- Не се наемам да правя прогнози. Ако има факти, които представляват класифицирана информация, никой няма право да ги огласява. Ако казусът влезе в съдебна зала, губещата страна няма да е Елена Йончева. 

- Бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров пред ПИК съобщи, че огласяването на информацията по скандала представлява държавна тайна. В крайна сметка той е единственият човек, който знае точно за какво става въпрос, нали?

- Да, Кирчо Киров е човекът, който знае цялата истина. Елена Йончева няма нищо общо с това, което знае той. Подклисарите на Бойко Борисов, които го вкараха в тази беля, ще излязат невинни. Съдебното дело ще бъде срещу него, а не срещу Московски и Дянков. На мястото на Симеон Дянков никога не бих си отварял устата за Елена Йончева. Защото би се намерил човек, който да го запита за пресаташето му Ирина Велкова или както и да се казваше тя, от времето, когато той беше министър на финансите. 

- Иван Гарелов каква роля има в цялата история? Защо се яви да защитава Елена Йончева?

- Елена Йончева не е Елена Поптодорова. Тя е журналист, който е доказал своите качества и не се нуждае от ничия защита. Най-малко от защитата на Иван Гарелов, който никога през живота си не прави нищо без да има лична изгода. Познавам го отдавна - вместо да рекламира "Гинко билоба", която явно не употребява, по-добре е да прави реклама на презервативи. Ако беше ги ползвал, нямаше да му се случи това, за което и двамата знаем, в Москва. 

- Друг известен журналист, когото БСП кандидатира за депутат - Тома Томов, също предизвика скандал. Сега неофициалната мълва е, че е готвен за министър в проекто кабинета на левицата при евентуална изборна победа...

- Тома Томов е класически представител на новото лице на БСП. По-скоро той би трябвало да се замисли за себе си има ли право да бъде това ново лице. Аз мога да му припомня факти, които той според напредналата си възраст е забравил.

През 1993 г. Томов ми отказа да бъде полезен медийно на тогавашния лидер на БСП Жан Виденов с мотива, че баща му е бил началник на затвора в Белене и "веднага ще го емнат от СДС". Защо не се мотивира по същия начин и сега да откаже, когато го номинираха за депутат. Така дискредитира цяла партия, дава възможност на опозицията да плюе БСП.

Да не говорим за това как през 1995 г. ме убеждава, че министър-председателят Виденов трябва да пусне за приватизация тогавашната национална телевизионна мрежа "Ефир 2" и приватизатор да бъде той. И накрая да не говорим за резултатите от ревизионния акт на БНТ през 1996 г. , които говорят как предаването на Тома Томов "Наблюдател" е причинило щети на телевизията. Той беше агент на отдела, в който аз съм работил, и по неизвестни причини години наред след 1989 г. го прикриваха. Трябваше да бъде обявен, още когато беше шеф на "Стандарт". Но по неизвестни за мен причини не го обявиха, че е агент, и той се чувстваше недостижим. 

- Не мога да не ви запитам за друг горещ скандал - с Елена Поптодорова?

- Не знам дали е клептоманка. Но тя направи това, което не биваше в никакъв случай да прави, като се появи в публичното пространство в неадекватно състояние, сравнявайки кремчето, което по необясними причини се е намерило в чантата й, с кражбата от 10 млрд. долара. Ако бях злонамерен, щях да приема това като косвено признание за кражба. Но аз не съм. На мястото на Елена Поптодорова нямаше да си отварям устата изобщо. В българската дипломация има всякакви хора. Но ние с вас не сме ги назначавали. За да вникнем в същината коя е Елена Поптодорова, трябва да проследим развитието й до 1989 г. и след това. Голяма част от хората, които стояха зад гърба й, вече не са фактори.

- И в този ред на мисли стигаме до Корнелия Нинова, която обяви, че БСП ще закрие паралелната държава на мафията. Как ви звучи това заклинание от нейната уста?

- Много ми харесва, когато хора, които по един или друг начин са участвали в изграждането на паралелите в държавата, се обявяват срещу тях. На мястото на Корнелия Нинова аз не бих говорил такива неща, защото веднага ще се намерят хора да й припомнят онези "тайни" разговори на фона на "Булгартабак" с главни герои Румен Овчаров, Ангел Александров и Шарланджиева.  

Паралелната държава се създава от паралелните структури в партията. Като отчитаме двигателя на апартните игри чрез които Корнелия Нинова стана председател на БСП - Андрей Райчев и компания, можем да си правим изводите. Нинова в продължение на повече от месец преди да стане лидер всеки Божи ден посещава офиса на Райчев на ул. "Джеймс Баучър". Тя дава мило и драго да направи Георги Гергов заместник-председател на БСП и среща отпора на Кирил Добрев. Не можем да отречем, че Нинова вкара и наистина нови, свежи, умни хора, което не се е случвало от 15 г. Но аз съм сигурен, че ако те не вървят по нейната гайда, което ще се случи, тя ще ги отсвири, както направи с предишното ръководство.

Предстоящите избори са червена линия, която разделя Корнелия Нинова или от възхода, или от забвението. До ден днешен нямам обяснение как тя се намери на "Позитано" 20. Особено ако е вярно, че по времето на Стефан Софиянски, е била кандидат за шеф на софийската организация на СДС, както твърдят слуховете. Но пък защо да не бъде председател на БСП, след като членове на партийното ръководство са "сивият кардинал" Бриго Аспарухов и Георги Гергов. 

За да стане Нинова лидер, вината не е нейна. А в предишното слабо, импотентно ръководство на БСП с лидер Михаил Миков и неговият душеприказчик Атанас Мерджанов. От друга страна, имаме и технологичната помощ на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. Всъщност причината е заложена в началото на 90-те години на миналия век в развала на БСП, заложен от Андрей Луканов и Александър Лилов. 

- Гогол възкликва "Рус, накъде вървиш?". Да ви питам по гоголевски накъде върви БСП?

- В България нямаме Гогол, а БСП не е Русия. Партията върви към самоизтребване и самоунищожение. Тя може да остане на политическата карта, но няма да е тази партия, която защитава интересите на работещия българин. В този вид БСП се нарежда сред останалите компрадорски партии в България. Как би отговорила Корнелия Нинова на въпрос как партията й ще защитава интересите на наемния труд, когато в ръководството й са необяснимо едни най-богатите българи в страната.

 

Напиши коментар »
(34)
1
Тая мазна тлъста курабия до сега, трябваше да е до живот!
2
че ГЕРБ не ги интересува България и нейните граждани, а се интересуват само от дребни заяждания. Истината е че всяка година населението на България намалява с 40- 50 000 души. Основната "заслуга" е на десните политически партии, които бяха на власт в България. Ликвидираха селското стопанство, промишлеността, сега са на ред образованието и здравеопазването. Тяхната цел е ясна - ликвидиране на българската държава. Вие ще допуснете ли това?
3
Как би отговорила Корнелия Нинова на въпрос как партията й ще защитава интересите на наемния труд, когато в ръководството й са необяснимо едни най-богатите българи в страната.
4
КРАЯТ НА БСП И ;КОМУНИЗМА;......БРАВО
5
Да спрем мутренския стил на управление. За да няма нови заеми от още 6 млрд . лв. догодина, за да не ни управлява човек, бабаит вътре пред народа си, послушко навън, пред чужди интереси. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща със симпатизанти в Етрополе. "Борисов иска в България хората да му целуват ръка, а той целува навън на началниците. Стига с това унижение на България. Само БСП може да го спре!", категорична бе тя.
6
О появи се още един измикярин на Б.Борисов в битката срещу БСП.Дерзайте,дерзайте скоро нищо няма свястно да остане в тази държава.
7
Браво Райдовски. ..право в десетката , както винаги точен и прям !! Дано има кой да мисли като чете това интервю !!
8
Аз Борисов съм включил ЛА.ЙНОМЕТИТЕ на ПЪЛНА СИЛА. Пратил съм СМС-И на МОИТЕ ДЖУРНАЛЯ
9
Рошко Ка.пута- Е.бания от руски тираджии в Холандия LZ1RGD- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664 София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап 32.....тел..0877 58 38 45.....0889 67 66 78.. http://roshkovip.snimka.bg/
10
Борисов ПЛАЩА на МЕДИИ
11
ДО 2 ТЪПАКО ТИ ПЪТУВАЛ ЛИ СИ ИЗ СТРАНАТА И ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ ЗА селското стопанство и промишлеността?ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО Е РЪСТА НА ИЗНОСА ЗА 2016 И ТО ИМЕННО ОТ селското стопанство и промишлеността И СБОРНАТА СУМА ЧЕ 35 МЛРД ЕВРО...............ПРОСТО ЧЕРВЕН ТЪПАК........НОВИТЕ ФАБРИКИ ЗА АВТОМ ЧАСТИ НЕ ГИ БРОИШ ,НАЛИ И РЕД ДРУГИ ПРОИЗВОДСТВА ??? А селското стопанство ЧЕ Е СУПЕР МОДЕРНО С НОВА ТЕХНИКА
12
Подведен?? Борисов? Относно Елена Йончева? Моля?! Той най-нагло си излъга и я наклевети. Не ви ли е противен този мазен и нагъл лъжец?
13
(До №5) Ако защитава българските интереси, нали ще Му орежат еврофондовете и Сталийски и Пеевски ще бездействат. За к'во му е да става премиер тогава, просто е безсмислено
14
Pik wie ste DUHACHi NA wiwuzela NA Rapona. Umrete!!!
15
това мазно ченге, преди време го демонизирахте като съветник на Виденов и го плюехте и отричахте истерично. Сега е много удобен защото плещи врели не кипели и ви отърва. Много ми напомня приказката - за работа съм другарю Асан, за банкет - мамка ти циганска. Помиярска журналистика е името на сътвореното.
16
Едно комуноидно ченге се изказало за други комуноидни ченгета, прикрити като журналисти, лщбовници на премиери и тем подобни в БСП!!!!!
17
Райдовски,не си позволявайда даваш квалификации от първа и последна инстанция,тъй като си просто една куха лейка.По-младите ще ти кажат,че си един духач и нищо повече.Съветвам те-не си позволявай да внушаваш на публиката за мистериозни"тайни" разговори, защото аз например с мършояди не сядам да говоря.Но ти си я караш по шесташки.Така съветваше твоя пловдивски идол,че тоя последния не успя да съсипе само това до което нямаше допир.
18
"Кой" каза на Албена Арнаудова да вземе интервю именно от Краси Райдовски. Защо не го взе от някой друг. Например Кирчо Киров Бриго Аспарухов или някой друг. Защо точно Райдовски? Кой поръчва музиката на ПИК??? КОЙ?
19
Всичко се купува с пари.Що да не изкара някой лев човека, няма лошо. Георги Марков и той за кво е дошъл от Унгария.И той, горкия- като има кой да плаща....
20
Албена Борисоеа взе и от Кирчо Кирое, даже под интерюто го имс. А скоро имаше и д Фимитър Иеанов. Само свтовен заговр ви е в глаеста, брейййй
21
Цяла Европа разбра че истината е в патриотизма и национализма само ние не разбрахме че промените към по добро в България неотменно са свързани с бюлетина №17
22
Е и сега ПЛЮВАЧИТЕ от чуждата територия АКО НЕ ВЯРВАТ НА РАЙДОВСКИ НА КОЙ ЩЕ ПОВЯРВАТ.....Както винаги във центъра на ТОРНАДОТО наречено ИЗБОРИ,и да видим ''Кой ще спаси България от тази безумна ЛОТАРИЯ'' и дали ще ИМА КОЙ да изтегли печелившият БИЛЕТ ......???
23
И дано Рошко тираджията пак да му СПУКАТ гумите но на площада пред ''Ал.Невски'' защото както виждам движи се без ИНСТРУМЕНТИ за подмяна....????
24
че БСПеерастите не ги интересува България и нейните граждани, а се интересуват само от дребни заяждания. Истината е че всяка година населението на България намалява с 40- 50 000 души. Основната "заслуга" е на десните политически партии, които бяха на власт в България. Ликвидираха селското стопанство, промишлеността, сега са на ред образованието и здравеопазването. Тяхната цел е ясна - ликвидиране на българската държава в който грабеж участваше и приватизаторката Сланинова. Вие ще допуснете ли това, червените свине пак да оглозгат държавата?
25
Удря точно в целта! Красимир Райдовски винаги е много интересен. Браво на Албена Борисова за интервюто. Винаги е на точното място и тя.
26
Харесвам Райдовски още от времето на Виденов. Личи си, че е умен и способен, каквито трябваше да бъдат всички от ДС. За жалост имаше и отрепки. Като Гестапото.
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
28
Познавам го отдавна - вместо да рекламира "Гинко билоба", която явно не употребява, по-добре е да прави реклама на презервативи. Ако беше ги ползвал, нямаше да му се случи това, за което и двамата знаем, в Москва. КВО ЗНАЧИ ТОВА , БЕ ГАРЕЛОВ? ПОТОМСТВО ЛИ ИМАШ ОТ НЯКОЯ РУСКИНЯ ИЛИ СИ ХВАНАЛ СРАМНА БОЛЕСТ ?
29
Престъпната столетница няма да се самоизтреби, нито самоунищожи, а ще бъде ликвидирана от Трибунала, а ръководството и по това време ще е избягало.
30
=Мон=ика Стан=ишева отива в Брю=ксел с 20 милиона печалба от пиар юни 30, 2014=Би=волъ Фирмата на =Мон=ика =Йос=ифова – =Стани=шева „Ак=тив Груп“ ЕООД има солидни приходи от ПР и реклама през периода 2007-2012г. Данните от Търговския регистър са следните : 2007 – 3 991 000 лв.; 2008 – 6 039 000 лв.; 2009 – 4 620 000 лв.; 2010 – 2 176 000 лв.; 2011 – 2 141 000 лв.; 2012 – 1 513 000 лв.; Общо за 6 финансови години – 20 480 000 лв. (словом – двадесет милиона, 480 хиляди лева). В портфолиото на „Акт=ив Груп“ са основно държавни институции, за чийто имидж фирмата се грижи. Фирмата е забъркана и в скандала с австрийския лобист Хохегер, осъден в Австрия, за който имаше парламентарно разследване и в България.
31
Какво го чакаше Борисов, ако не беше подал оставка на 14.11.16 – същото, което правиха през 2013 г. Дело на =Ста=ни=шев, ченгетата и русофилите бяха протестите през февруари 2013 г. против Б. Борисов в 27 града едновременно. Тяхно дело бяха: - Самозапалванията на хора през 3 дни - Пламен Горанов, Траян Маречков, Венцислав Василев....... - Анонимния сигнал срещу Цветанов за незаконно подслушване.......- Сеенето на бюлетини в Кост=инброд и нарушаването на Конституцията в деня за размисъл........- Предложението за Пе=ев=ски – а как се заканваше той на Цветанов от парламентарната трибуна........- Контрапротестите.......-Тефтерчетата на Златанов...... - =Ви=за =Нед=ялко=ва и =Анд=рей =Рай=чев казаха в изборната нощ 12.05.13, че Цветанов ще бъде арестуван в седмицата след изборите.
32
При бай Тошо имаше един виц - Попитали един луд: - Какво ще направиш ако днес отворят границите на България? - Ще се кача на едно дърво. - Луд та луд - И защо на дърво? - Да не ме пометат хората като се юрнат навън.!!! Кутевчв не лъжи младите! Оградите едно време бяха да ни задържат в България. Лъжец като кака си.
33
samo belene ste opravi zjalata tazi svolotsch i pasmina.ide vidovden
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?