Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЕКСКЛУЗИВНО! Интригата на вота се заплита: Трима с шанс за балотаж с Цачева! Кои са съперниците й?
ЕКСКЛУЗИВНО! Интригата на вота се заплита: Трима с шанс за балотаж с Цачева! Кои са съперниците й?
Автор: ПИК
Дата
Дата
80410
Коментари
16
ЕКСКЛУЗИВНО! Интригата на вота се заплита: Трима с шанс за балотаж с Цачева! Кои са съперниците й?

Румен Радев, Красимир Каракачанов и Ивайло Калфин са евентуалните съперници на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева на сигурния балотаж на 13ноември. Това сочат данните от представително онлайн проучване на коалиция "Калфин-президент" сред 1000 респонденти в собствения ни онлайн панел, проведено в периода 28 октомври – 3 ноември. Допитването е извършено със собствени средства. 

.

Към днешна дата кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева води в надпреварата с 19%, но на близка дистанция я следват Румен Радев с 18%, КрасимирКаракачанов с 16% и Ивайло Калфин с 15%.

 

Малките разлики сред тези кандидати са в рамките на грешката и правят на практика непредвидими резултатите от първия тур на изборите на 06.11 .2016 г

.

В нагласите на участниците в изследването обаче доминира по- скороотрицателната оценка за мандата на президента Плевнелиев -55% и желанието за промяна в работата на институцията - 86% от анкетираните лица.Предстои да видим с кои кандидати ще бъде асоциирана тази промяна.

 

Седемдесет (70)% от участниците в допитването заявяват, че изборите за президент са мажоритарни и личността на кандидата е определяща за техния избор.

 

При условие, че тази нагласа не остане декларативна, това предвещава непредсказуема и любопитна развръзка. За други 20 % водещо значение има платформата на кандидатите, а за едва 8% политическата им принадлежност и пристрастия.

.

Човек с профил на опитен политик и управленец - 38% и дипломат - 35% е най - подходящ за президент на републиката в актуалната обстановка у нас и посвета, според мнозинството от анкетираните лица.

 

Сред най–важните му умения са посочени възможностите му да обединява нацията - 60%, да умее да формулира и предлага решения – близо 46%, дабъде лидер - 45 %, да преговаря 40% и други.

 

Според 75 % от респондентите е много важно президентът да е компетентен в сферите на основните си правомощия, да познава механизмите и начина на функциониране на институциите 72%, да се ползва с добро име и авторитетв страната - 72%

и да има изграден авторитет и лични контакти в чужбина  -56%.

 

Сред личностните му характеристики най - важните са да не е корумпиран -90%,

да е честен 85% и да притежава социална чувствителност - 67%. 

 

Ивайло Калфин е най подготвения кандидат сред претендентите за поста според 28% от участниците в допитването, на далечна дистанция го следват Румен Радев с 18% и Цецка Цачева с малко повече от 12%. 

 

 

 

 

 

Напиши коментар »
(16)
1
ДРУГАРКАТА ЙОТОВА ЗАЩО МЪЛЧИ КАТО ПУКАЛ, КОГАТО Я ПИТАТ ЗАЩО ЕВРОСОЦИАЛИСТИТЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ЗАСИЛВАНЕ НА БЕЖАНСКАТА ВЪЛНА КЪМ ЕВРОПА ???? О С Р А Х Т Е ЛИ СЕ ? О С Р А Х Т Е С Е !!! НЯМА ПО-ДОЛНО И ОТВРАТИТЕЛНО НЕЩО ОТ ТРОЛ НА БСП ! ЦИНИЧНИ, ПОДЛИ, ЗЛОБНИ - ЗА ЖЪЛТИТЕ СТОТИНКИ, КОИТО ИМ ДАВА БСП ЩЕ СИ СЧУПЯТ РЪЦЕТЕ ДА БЛЪСКАТ ПО КЛАВИАТУРИТЕ !
2
Вижте си вашата онлайн-анкета - точно отдясно е! Радев - 30% Цачева 18% Game over!
3
Татяна Дончева с 4%, Марешки с 11%. Него въобще го няма. Калфин с почти 30%. Е нема такава държава.
4
5
Трътлестия си отива. Пазача на стола на следващия президент да стяга поредното служебно правителство. Без значение кои ще са служебните министри. Те ще бъдат уволнени от Радев след три месеца. А служебния премиер преди това ще сдаде властта на Нинова. Съжалявам да го кажа, но това е положението. Аз съм бай Божко от Музея. Този път наистина ще ме пенсионира. Така е, поне ще имам време да ритам камъните по улиците. Не , че сега нямам време. И още нещо, не искам повече да ме наричате "мъдурко". Като дойдете на моите години и на вас ще ви виснат ташаците.
6
защо не публикувате проучването подготвено от реформаторския блок? там аз съм пръв с 50%
7
ЗАВИСИ "КАКВО" ЩЕ СТАНЕ С ПРОТОКОЛИТЕ!!!!????ИМА И ДРУГ НАЧИН-ЕДИН-Х-ИЛИ-V-НА ЦЯЛАТА БЮЛЕТИНА И НОВИ ИЗБОРИ!!! ТОКАВА ДА ПИТАМ ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ КАКВО ЩЕ ПРАВИ!!!!????
8
Калфин-гладна кокошка просо сънува.Не може да му се отпе4е някакъв професионализъм,но това не е достатъ4но за президент.Твърде много гледа ли4ния си интерес и предава другите с които работи за това няма гаранция,4е няма да предаде и България.
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Kaлфа, Калфа. Много има да учиш докато те допуснат до майсторски изпит. Една година те бяха пуснали да се ограмотяваш, ама на - сам си ритна коматчето. Е от потомствено комунолека друго и не са очаква !!!
11
За да се явява Каракачанов конкуренция значи ,че Цачева дори със задължителните далавери е поне на трето място.Цецко ,ке пукне от яд.Заедно с каруцаров от село Банкя към затвора и гербер в ръка.Абе нема лабаво.
12
do 8 с гоце подкрепяха бб така,че ,,има шанс''
13
ПИК, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СТАВАТЕ ЗА СМЯХ. ДОТОЛКОВА СТЕ ЖАЛКИ, ЧЕ СТАВАТЕ ПРОТИВНИ. ТОВА Е ЧИСТА ПРОБА МАНИПУЛАЦИЯ, ЗА ДА СЕ РАЗСЕЯТ ГЛАСОВЕТЕ ЗА ГЕН. РАДЕВ. ОНЛАЙН ПРОУЧВАНЕ НА КОАЛИЦИЯ КАЛФИН- ПРЕЗИДЕНТ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ПРОСТОТИЯ. ЗАЩО НЕ АНАЛИЗИРАТЕ ВАШЕТО ПРОУЧВАНЕ, КОЕТО ПОКАЗВА 30% ЗА РАДЕВ И 18% ЗА ЦЕЦКАТА, ИЛИ НЕЩО НЕ ВИ ОТЪРВА, А? ЧЕ СТЕ ВЗЕЛИ ПАРИ ОТ МУТРАТА Е ЯСНО, НО И ОТ ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ ЛИ ВЗЕХТЕ? СТИГА СТЕ СЕ ИЗЛАГАЛИ ВЕЧЕ!!!
14
До всички, които ме агитират за Радев! Аз за ПРЕДАТЕЛ няма как да гласувам! Индивидът Радев, постъпва в редовете на Военновъздушните сили на Народна Република България, с чин лейтенант като пилот на изтребител, когато ВВС разполага с 220 бойни изтребителя в изрядно бойно състояние и се пенсионира с чин генерал-майор, и командир на Военновъздушните сили на Република България, като командва 7 изтребителя, от които едва 3 летят при това на магия! Израстването му във военната йерархия е право пропорционално на унищожаването на бойната ни авиация! След завършването на най-висшето военно училище на САЩ, става командир на военновъздушна база „Граф Игнатиево“ и безропотно лично я предава с екстериториален статут на военновъздушните сили на САЩ! За дезиртьорство преди разстрелваха, тоя набеден парашутист, за същото получи 200 000 лв за урви!!!
15
Мамата или Пенсионера, Пенсионера или Мамата? - Горката Интрига плаче и си скубе косите...
16
КОМУНИСТЪТ Борисов не е нито генерал, нито доктор, а и политик не е... Напуска пожарната с чин майор, следва СТАЖ при МУТРИТЕ и след това без да завърши Генералщабна академия, а без завършване на такава, никой в света не може да стане генерал, с "царски" указ го правят оперетен "генерал" ! Единият се мисли за цар, а другият за генерал!. През периода 1985-90 г., според стилизираната му автобиография, Бойко е станал кандидат на науките, сега малък доктор, а за това се изисква т.нар. кандидатски минимум, включващ и изпит по чужд език. А Бойко не знае чужд език. А и къде са НАУЧНИТЕ трудове на доктор Бойко? Да прочетем и научим нещо и ние, които сме без титли... Да си го кажем направо - Бойко Методиев Борисов е неук. Почти цяла България говори като него: ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у камЕ, докато ви грабимЕ... Повече от 15 години се радваме на един фалшив генерал. Фалшив, защото в Закона за МВР никъде не е упоменато, че служителите в това министерство трябва да имат звания, а всички го генералосват. Радев е истински генерал, пилот, а не пожарникар или бивш пазач на все известни българи като Бай Миле, Самоковеца, Маргините, Маджо и Пашата. Радев ще смачка (МАЙКАТА на) Тиквун на президентските избори. Няма да го победи - ЩЕ ГО СМАЧКА. Народът ни не е много умен, но вижда кой е истински и кой фалшив генерал. Хората ще гласуват за истинския генерал, не за (на МАЙКАТА) ментетата.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?