Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Tатяна Буруджиева с унищожителна критика към Корнелия Нинова: Няма да поеме отговорност за загубата и ще взриви БСП (ОБНОВЕНА)
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Tатяна Буруджиева с унищожителна критика към Корнелия Нинова: Няма да поеме отговорност за загубата и ще взриви БСП (ОБНОВЕНА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
164346
Коментари
27
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Tатяна Буруджиева с унищожителна критика към Корнелия Нинова: Няма да поеме отговорност за загубата и ще взриви БСП (ОБНОВЕНА)

Социологът Татяна Буруджиева коментира ексклузивно в студиото на ПИК TV голямата преднина, която ГЕРБ има пред БСП според екзитполовете на социологическите агенции.

"Бях един от много малкото хора и бях поздравена затова, че правилно тълкувам данните. Социолозите, когато правят едно изследване, те са длъжни да дадат цифрите такива, каквито са. Едно обикновено съобщение трябва да знаеш как да го прочетеш. В голяма степен мога да поздравя колегите, че познаха. Те уловиха спада на активността още от февруари", коментира тя.

Буруджиева отчете, че спадът в активността се дължи на неправилно направената кампания от страна на всяка една от партиите. "Третото нещо, което познаха, е битката между по-малките партии", уточни тя борбата за едно или две места, които по всяка вероятност някои измежду по-малките партии ще спечелят. По думите й, социолозите са обърнали малко внимание на ДПС.

"Аз съм един от хората, които съм воювала да има преференции. Винаги е имало гласове да се махнат те. Това обаче е начин да бъдат мотивирани хората да гласуват. Мисля, че това е ситуацията в БСП. БСП влезе в кампанията благодарение на своето ръководство. На два-три пъти показа, че няма желание за братоубийствени войни и скандали. Отвориха се фронтове с водача на листата. Тук преференциите могат да изиграят много лоша шега на партийното ръководство. Много е важно как ще се преброят преференциите. Има възможност за скриване, това се е случвало на местни избори. Обикновено, преференциите не се отчитат заедно с гласа на партията. Надявам се да не се брои така. Ако г-н Станишев е решил да води битката докрай, то той трябва да поиска ръчно преброяване. Вместо да бъде диалог за левите политики и диалог в Европа, Станишев е този, който печели в Европа. Виждате, че по време на самата кампания имаше доста социални проблеми, цялата кампания беше един монолог на Станишев. Не чух някой друг да се занимава със социална проблематика", заяви Буруджиева за теченията вляво с преференциалния вот.

"Ръководството си имаше своите любимци. Много неща, сбърканата кампания, цялата кампания беше в синьо. Грешката беше да започнеш да водиш война срещу собствените си хора и с човека, който ще води преговорите на 27 май за новата Европа", допълни тя.

Доц. Буруджиева отчете като лош знак за социалистите това, че ръководството на БСП не се съобразява и не чува гласа на по-обикновените хора. В червените редици се търсел врагът с партиен билет и това е връщане към времената на Вълко Червенков.

"Днес първото нещо, с което се занимават е не това да вдигнат хората да гласуват, а днес те се занимават с медиите, пишат до ЦИК. Какво значение имат днес резултатите, ако ти не си в състояние да ги превърнеш в свой плюс?", попита Корнелия Нинова и останалите й хора от ръководството на червената партия.

"Логика в действието на ръководството няма, това са хора, които няма никаква представа как се води и прави кампания. Тя беше за тях, за техните хора, които отидоха по-назад в листата. На ръководството му беше все едно дали ще спечелят или загубят. Ще видите след няколко часа какво ще е. Тя пожела успех публично, но след това се сещаме, че не ние сме определяли чии материали трябва да отиват и показвани на хората, кой да води дебатите, за кой да се гласува преференциално... това са нареждания по партийни организации. По телефона са, няма как да се докаже", направи поглед към червените редици гостът в студиото ни.

"Оправданието ще бъде - ето, вие искахте така, аз ви пожелах успех. Сигурна съм, че няма да се поеме отговорност. Ако това нещо продължи, на местните избори, какъв ще е сценарият - мачкане на организации, слагане на свои хора. БСП ще се взриви", предупреди какво ще е оправданието за загубените избори Буруджиева.

"БСП освобождава със замах пространството вляво. В политиката празни пространства няма. Ако нямате съзнателно политическо действие, стават действия без логика, които не носят особена полза. Виждате какво се случи в Австрия - каква енергия и какъв взрив. Искаме политиците да са страхотни професионалисти, след което смятаме, че всеки може да стане депутат", отчете психологията на българския избирател тя.

"Тенденцията е да се запази или да се ограничи, но прогнозирам разлика от до около 8%. БСП няма периферии, тя няма какво да вдигне. Интересно е какво ще се случи с ВМРО и "Демократична България", защото са изравнени. Интересно е и как ще се намеси ДПС. Местата, които българските депутати ще заемат, са места в различните политически семейства. Идеята, не знам кой им го внуши на БСП, че ще има някаква нова група... Орбан не е лишен от логика и разум и си остана в ЕНП. Защо мислите, че седи там? Защото може само там да свърши работа", прогнозира накрая на гостуването си Татята Буруджиева крайният резултат на изборите за европейски парламент.

"На "Позитано 20" цял ден не се случва нищо. Едва към 14 ч. е бил свикан предизборен щаб, но Корнелия Нинова не е говорила. Хората, които ще броят преференциите имат позивна да крият преференциите за Сергей Станишев", включи се в разговора главният редактор на ПИК Звездомира Мастагаркова. "Настоящото ръководство на БСП е изпаднало в тотален шок и ужас!", допълни тя.

 

Вижте цялото изборно студио на ПИК TV във видеата на живо от 10-часовата програма:

Откриване и горещ коментар на Харалан Александров, проф. Антоанета Христова и Георги Харизанов:

Брифингът на ЦИК с актуални данни за активността и нарушенията: 

Ексклузивен коментар на Румяна Коларова, както и репортаж от гласуването на премиера Борисов:

Гореща дискусия с Антон Тодоров и Борислав Цеков:

Анализ на социолога Александър Владимиров:

Горещи коментари от проф. Стоян Денчев, доц. Татяна Буруджиева, дискусия между Недялко Недялков и Нидал Алгафари: 

Анализ в студиото на социолога Юлий Павлов: 

Първи коментари след края на изборния ден от Недялко Недялков, Илия Лазаров, Васил Тончев и горещи репортажи от централата на ГЕРБ и на БСП:

Политически анализ за загубата на БСП от Георги Анастасов:

Горещи мнения за изборния резултат от Атанас Мерджанов, Антоний Гълъбов, както и брифинги на ГЕРБ и ВМРО: 

Финални анализи в изборното студио от Георги Марков и Васил Тончев:

Напиши коментар »
(27)
1
Тая преднина ще я видим като се отчете изборната активност.Разбираемо е защо ГЕРБ са напред,защото българина е отвратен от политиците и днес гласуват основно партийната номенклатура,чиновниците и приближените до властта.Там е кокала.На пенсионера,болния и бедния едва ли му е до избори.
2
Браво на Буруджиева. Размаза БСП-едерасите
3
Червените тролчета си ГЛЪТНАХА ЕЗИЦИТЕ! Ха ха ха...
4
na dartata generalska shterka,i tia e varlo komune,no za da iade prodava i bashtinia pagon,tova sa komunetata. NE CHOVEK, A , JELIAZO, NE A KOMUNIST HA HA HA
5
Тази е куха лейка, долна върти опашка ! Който й плато, за него рецитира!
6
Нека не забравяме, че Татяна Буруджиева е дъщеря на Иван Буруджиев - вулгарния, но страхлив убиец на булгарския национален герой ген. Лу–ков. А също и гръцка снаха - пълното ѝ фамилно име е Ваниотис.
7
SORI , KAKO .... S ..... TURI TI GO YAKO.. .
8
Na vremeto bashta i ubiva gen.LUKOV!!!!!
9
отговор на коментар
Само гнусните комуняги съдеха децата за греховете на родителите им...
10
Кими сикинде
11
...на Червените Тролчета сега , изборната активност ще им е виновна , защото виждаш ли , "хората били отвратени"! Ами как няма да са отвратени бе Дебилчета, като с месеци не спряхте с помията, и превърнахте европейската кампания в най-обикновена махленска свада , во главе с "Кучката"и Крушовишката Биволица!
12
Малей, пак плач и излъгани надежди ,че ще се завърне пак на партийната софричка да папка кротко и на корем!Нява как да стане това "миличка",защото сладките, апетитни и вкусни времена останаха в миналото и колкото и да се напъваш, плюеш и злословиш по адрес на хората, които те търпяха доскоро,блаженото време свърши! Само ще ти остане утешението, че от време навреме ще си виждаш"милия"образ и ще си говориш сама в платенопоръчковото,наведено сайтче-кенефче ПИК!
13
Куцо,кьораво,сакато,се реди на опашка за да си вземе пликът от асансьорният шарлатанин.Държавния потроши стотици хиляди лева обикаляйки България с антуража си от тежко въоръжени пазванти с джипове и друга техника пазеща главата на батката.Така се правят избори.Тичаш,прегръщаш,целуваш цигани,турци,арменци,молиш ги за подкрепа,после лъжеш като лясковски циганин,че президента агитирал за бсп,а той няма хабер как върви кампанията на опозиционната партия.
14
На всички трезвомислещи хора от отдавна им е ясно, че КУРзанела води БСП към тотален крах.Само чугуноидните промити мозъци остават да приемат този неуспорим факт!!!
15
Интересно ми е дали ромите са участвали във вота, или в последния момент ще обърнат мача?
16
Г-н Борисов, познавам отлично биографията ти. Нито веднъж не съм писал добри думи за теб , да не говорим за цървула Heдялко. От 2006 г. до днес не съм гласувал за теб и няма да гласувам. Днес признавам твоята победа срещу БСП. След тази победа ти си свободен да правиш каквото си поискаш, да крадеш до нacиpaнe, макар да не си спирал. След като България е натъпкана с говеда които те подкрепят, а покрай тебе и Цветанов направи следното: Нареди ( еднолично) върху пенсиите да има плосък данък - 10 %. Не плащай пенсиите точно да 7-мо число, а когато ти хрумне. Дръж пенсионерите на хляб и вода още 10 години, те го заслужават. След като и младите те харесват върни минималната заплата на 280 лева. Фалирай банки и заедно с Пеевски ограбвай имуществото им. Както го направи с КТБ. Имаш опит. Не си прави труда да се образоваш. Теб те харесват като простак. Иначе ще загубиш всички следващи избори. Подшушни на Цветанов , че му се отваря възможност за осми апартамент. Кажи на министрите си и на кметовете от твоята групировка , че до местните избори могат да построят по още една къща за гости. Двукопитните говеда се радват на такива сделки. Днес всички го разбрахме. Г-н Борисов , ти си късметлия. Ти случи на народ , който е прост точно колкото тебе и за това взаимно се разбирате. Честита победа !
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
отговор на коментар
И най важното -И нека голямото реване започне сега !!Хахахахахаха !И гроздето е горчиво ,много горчиво !Сега червените тролчета да идат по с време при Кутето за хонорара ,че както отиват нещата може да останат на сухо !И после под строй да набият големите познавачи Кънчо и Сънчо !Хахахаха ,крайно време е голфаджите да си скъсат дипломите и повече никога да ме се появяват !
19
отговор на коментар
Един милион сто и петдесет приближени до властта !!! Това да ти говори нещо ? И АЗ съм един от пенсионерите, болен и беден, но съм ви ял червената попара ! За това, по добре да ви няма !!!
20
Скучаеш ? Забавлявай се и ако имаш късмет може да спечелиш добра сума тази вечер https://bit.ly/2vGdh7g
21
Burudxieva se okazva i futurolog-predskazatel! Znae kakvo ]e kaze drugarkata sled izborite! Hihihihihihi...
22
аре , от утре всички лумпени от БСП да са в бюрата по труда или в новите заводи и да се записват на работа ...работа има ..аре ...стига глупости ..
23
Кметове от БСП в Ямболско са казали че най доброто и най решително е Корнелия да си подаде оставката още утре...както знаете симпатизантите на БСП са крайни когато става въпрос за неизпълнени обещания , защото Корнелия даже е лъгала и собствените си кметове и симпатизанти ...“ то се лъже до едно време “...гласи българската поговорка
24
" НАС , Червеното / " Савецкото " / знаме роди-и-и-и-и-и-и-и...............! "
25
" НАС , Червеното / " Савецкото " / знаме роди-и-и-и-и-и-и-и...............! "
26
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?