Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Жестока битка между ГЕРБ и БСП за победа на вота! При избори днес шест партии влизат в парламента (ГРАФИКА)
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Жестока битка между ГЕРБ и БСП за победа на вота! При избори днес шест партии влизат в парламента (ГРАФИКА)
Автор: ПИК
Дата
Дата
68979
Коментари
30
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК! Жестока битка между ГЕРБ и БСП за победа на вота! При избори днес шест партии влизат в парламента (ГРАФИКА)

Битката между ГЕРБ и БСП за победа на предстоящите избори продължава. Това сочи прочуване на "Института за модерна политика". Данните от проучването не представляват прогноза за изборните резултати, а отразяват моментната картина на електоралните настроения през първата седмица на предизборната кампания за парламентарни избори 2017 г.

Повече от половината е делът на респондентите, които заявяват твърда нагласа да упражнят правото си на вот в предстоящите на 26 март парламентарни избори – 58,5%. Въпреки това, очакванията на социологическия екип са, че отмяната на и без това меките санкции за задължително гласуване най-вероятно ще доведе намаляване на избирателната активност в сравнение с президентските избори от миналата година.

През първата седмица от предизборната кампания съотношението между първите две политически сили, ГЕРБ (29,1%) и БСП (29,0%), е паритетно. И двете партии засега съумяват да мобилизират почти 90% от своите твърди ядра, но на този етап не разширяват подкрепата си извън своите преки симпатизанти. На този етап предизборната борба е сведена главно до „лидерски сблъсък“, което обаче не е достатъчно за привличане на избиратели от широката периферия, които търсят успешна управленска алтернатива. Крайният изход от предизборната борба най-вероятно ще се реши от това коя от двете партии ще допусне по-малко грешки в хода на кампанията. Във всички случаи обаче, при очертаното от данните на този начален етап от кампанията разположение на политическите сили в бъдещия парламент, е ясно, че нито една партия няма да има достатъчно обществена подкрепа и мнозинство за съставяне на самостоятелно правителство.

Данните сочат, че ако декларираните на този етап от кампанията нагласи се материализират в реално упражняване на вот, освен ГЕРБ и БСП в новата парламентарна конфигурация ще намерят място още четири формации с вероятност и за пета: „Обединени патриоти“ (9,5%), ДПС (7,3%), партия „Воля“ (5,8%), коалицията „АБВ-Движение 21“ (4,1%). Шансове за преодоляване на 4-процентната бариера засега има и коалиция „Реформаторски блок-Глас народен“ (3,5%). Трябва да се подчертае, че крайният резултат и преодоляването на изборната бариера от страна на АБВ-Движение 21 и на Реформаторски блок-Глас народен ще зависи във особено висока степен от избирателната активност.

Очертаващата се на този етап невъзможност за съставяне на еднопартийно правителство, прави актуален въпроса за предпочитаната идеологическа ориентация на бъдещото управление. В това отношение известно преимущество има делът на респондентите, които изразяват предпочитания към по-скоро дясно управление след изборите – 40,1%, докато 35,8% предпочитат по-скоро ляво правителство. По-малко от една десета – 8,9%, е делът на подкрепящите съставянето на правителство на широка коалиционна основа с участието на ГЕРБ и БСП.

Още по темата
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отвръща на удара! Подозират Корнелия Нинова в опит да ни извади от ЕС (ОБНОВЕНА)
Часовник
14:07
ГЕРБ отвърна на удара на лидера на БСП Корнелия Нинова с извънреден брифинг. Тя призова опонента си Бойко Борисов да каже мнението си за искането на европейските лидери да има "Европа на две...
Напиши коментар »
(30)
1
едно е ясно: да си сътрудничиш с терористи носи тежки последствия.
2
Това е институтът на бавшия царедворец, а след това с почервенял гъз, Борислав Цеков. Не вярвайте - манипулация!! Казват ви, макар и с милиметър, ГЕРБ - водят - комунисти, комсомолци, ченгета и други братя - за родину, за Сталину!
3
ГЕРБерастите ще загубят КАТАСТРОФАЛНО предстоящите избори, защото в техните листи са доказаните некадърници Агент Николай, ГЕЕЕЙ Тодоров, Тома Краваров, Янка Янева, Мента Стоянова, Деса Дунавска ОБЩАТА, Вампира Караянчева,Тиквата и всички останали КРАДЦИ и КАЛИНКИ....Сбогом ГРОБ...
4
Нито един от тези проучвания не отчита 1,000,000 допълнителни гласа,които гласуваха на президентските избори. Тези данни са от тези които традиционо си гласуват. Така ,че са дълбоко неверни. Помнете президентските избори. И за съжаление БСП създаде Мутрите и пак за съжаление само тя може да ги ликвидира. И май е дошло време за това. БСП ще спечели поне с 3-4% разлика.
5
ГЕРБ и БСП в жестока битка за второ и трето място.
6
ГЕРБ са доказани мутри с тъмно и престъпно минало и "калинки" с фалшиви или купени дипломи. За тях гласуват мутри и корумпирани хора, наред с циганите, които купуват на дребно защото както каза техният Горанов, в БГ нещата са установени и сега БСП ако дойде на власт ще им развали рахата и схемите
7
ПРЕДО МАЛКО ОТ ПРОВИНЦИЯТА:-ЩЕ ПРИЗНАЯТ ЛИ ГЕРБАДЖИЙТЕ ОТ ГР.ПЕЩЕРА,ДНЕС ПРЕД БАЦЕ ЧЕ СА-КОМУНИСТИ И БОЛШЕВИШКИ КЪРТИЦИ-НА СРЕЩАТА В ПАЗАРДЖИК???ОБАДИХА СЕ АВЕРИТЕ ОТ ТАМ-ДОВЕЧЕРА ЩЕ ГЛЕДАТ-КАК БОЛШЕВИКИТЕ ЩЕ ЦЕЛУВАТ Б.Б. И ЩЕ МУ СЕ "КЪЛНЪТ" ВЪВ "ВЯРНОСТ"!!!БОРИСОВ-НИКОЯ ПАРТИЯ НЕ Е РАЗБИТА,ОТ ВЪН-ВИНАГИ ОТ ВЪТРЕ!!!МОЙТЕ АВЕРИ СА СИГОРНИ,ЧЕ ЗАРАДИ ГОРЕОПИСАНИТЕ ЧЕРВЕНИ-ЩЕ ЗАГУБИШ МНОГО ГЛАСОВЕ!!!
8
Крали Перко много си е повярвал! Смях, сълзи и червена мъгла, и като вземете властта, което ви пожелавам, и ще настане една братска любов, социален просперитет, благоденствие, и така 130г. откакто тази фашистка и велика филантропска организация БСП съществува!
9
До неизвестния No8 - виж коментарите и рейтингите към тях и (ако има нещо в празната ти ТИКВА) ще разбереш, че шайката на Тиквоний ще бъде разбита на изборите. Президентът ГЕНЕРАЛ Румен Радев победи с 26% разлика красивата пасмина ГРОБ.
10
ЛЪЖЛИВОТО СЪЩЕСТВО да яха коня и да поема за Сибир при спонсора и идеолога си -- КОННИК БЕЗ ГЛАВА не е нужен на България !
11
ЛЪЖЛИВОТО СЪЩЕСТВО да яха коня и да поема за Сибир при спонсора и идеолога си -- КОННИК БЕЗ ГЛАВА не е нужен на България !
12
Поредната нагласаена социология в полза на Пръднилия тил червен Колю!!!!! ......................................................................................................................................................................... Шефа на тоя модерен институт Борислав Цеков, не беше ли царски хемороид, а сега от свитата на пъчивата тиквата Радев! Комунето Цеков, сега обслужва изцяло БКПеерастите на СлаНинова!
13
За ГЕРБ ще гласуват хора, които не са забравили миналото на другарката Нинова и 5 те управления на БСП. За ГЕРБ ще гласуват хора, които видяха, че нещо хубаво започна да се случва в тази държава. За ГЕРБ ще гласуват тези, които вярват на видяното с очите си, а не на красиви думи на обиграни артисти, които в 100 г. си история не са направили едно добро дело за хората, а са мислили само за себе си.
14
Разликата от споменатите 26%, нали калкулирате гласовете на патриотите, Марешки, ДПС и мажоритарния елемент на ген. Радев, защото и аз гласувах за него! Но да ми пробутват претоплена, та чак прегоряла манджа, която е вкисната в далечната 1989г., хайде моля! А дали съм тиква, това определение ОК звучи обидно, но наследството и то мноооого лошо на БСП си го носи и запомнете едно алтернатива винаги има на лъже цоциалистите, не ставате!
15
В Гроб да флезнат майка ти и децата ти даноооооооооооо Адолфиноооооо. БЕСпеерастите на Сланинова нямат никакъв шанс, червен гъз необърсан, травеститинооооооооо!
16
КРАДНЕЛИЯ ПОДВЕЖДА ДОБРОНАМЕРЕНИТЕ И ПРОСТОВАТИ ХОРИЦА,КОИТО ПОСЛЕ ЩЕ РОНЯТ СЪЛЗИ И СОПОЛИ........КАКТО СТАНА ПРИ Р.Р.......мислете
17
На изборите ГЕРБ ще се срине катастрофално. Незнам какви ще ги свършат БСП-то, но и управлението на ГЕРБ просто не се понасяше вече. Нищо не направиха през всичките тези години, през които са на власт. Нищо за обикновения човек. Нито пребориха битовата престъпност, нито осъдиха някой за корупция, нито справедливост никаква. Кредците, убийците, престъпниците се разпасаха, защото знаят, че нищо не могат да им направят, а народът се сви в "миша" дупка и търпи ли търпи. Е това живот ли е? На този живот ли му казва, че е добър? Изобщо, откакво сме в ЕС какво точно хубаво ни ще случи? Някой сеща ли се та да го каже на глас. Непрекъснато парадират с отпадналите визи. Да, ама колко хора пътуват в ЕС, след като обедняхме неимоверно много? Нямаме вече образование, здравеопазване, армия, сигурност, стабилност. Имаме една магистрала и едно метро и то в пари от Европа. Друго? Друго нищо! Народът си иска управление като при Тато. Това е!
18
Цецо Гьобелса нещо сдава багажа. ДОСТа прости хора има около него. Аз съм прост, но вие не се оказахте прости.
19
Покажи врага и гледай червените зомбита какво правят, те себе си не оцениха с една трезва мисъл, та тръгнали кусур след кусур на други да вадят! Успех бесепарчета и да вие за последно, червени богаташчета, а после моля да не обличате пак в социални и красиви фрази неуспехите си!
20
Иван Славков плюеше по Тиквата - напусна белия свят без да дочака старини. Димитър Цонев задаваше неудобни въпроси в ефир на Тиквата - и той ни напусна без да е на преклонна възраст. Бареков казва, че е прогонен извън страната. Цветан Василев все още не смее да припари в България. Ахмед Доган го нарече тъпак в интервю - и той вече не е на политическата сцена. Дали К.Нинова ще има подобна прокоба?!
21
Сега говорих с една пенсионерка,а и други като нея са на мнение,че Бойко е направил много.Че направи,направи,ама,те не виждат невидимото и освен това викат,че е бивш член на БКП.Промил им е мозъците ,защото те се радват на направеното,което по принцип трябваше отдавна да е направено.Като им казвам,че унищожи дребния бизнес,направо не им се вярва,а за средния си мисля,че ги лъжа.Ето как като не е мачкан човек и вижда само айсберга отгоре,не знае,че има и долна подводна част три пъти по-голяма,а тя е лошата част!И тези хора си мислят,че Бойко не е комунист!Бивш негър!Защо подаде оставка и дава на комунистите тогава властта?Ами защото и той е комунист!Който прави монопол е комунист!
22
Не мога да разбера какъв човек трябва да си за да гласуваш за БСП!Колкото пъти бяха на власт след 1989 година управлението им завършваше с катастрофа!Да си спомним как завърши управлението на БКП преименувано на БСП преди 1989 година!С фалирала държава, купонна система, опашки и обезверени и оставени без бъдеще хора принудени да търсят спасение в имиграция!Когато БСП управлява е добре само за около 200 комунистически фамилии и техният антураж от бившата държавна сигурност и каквото е останало от комунистическата номенклатура!Тъй като горепосочените откраднаха държавната собственост и я направиха своя сега се опитват да ни натрапят за управляващи своите деца или свои слуги защото това което откраднаха без държавни поръчки и без корупция не им носи пари!Затова докато БСП са на власт във България живот няма да има!
23
Конничката с ПРАЗНА ГЛАВА Курнелия изръсила поредната си глупост в ефира - Служебното правителство било на ГЕРБ, но тя му имала пълно доверие?! КУРНЕЛИН - единица мярка за тъпота! Червените стълбчета в графиката показват измерените курнелини на респондентите.
24
Разликата между БСП и ГЕРБ ще е 11%
25
И двамата са политически аутсайдери.Този път малките партии са на ход..........С номера 14,18,20 и ...
26
Малоумни червени идиоти. От вашата тъпотия сме на това дередже.
27
ПО ТОЗИ ПОВОД-ПАРЛАМЕНТ ШАРЕН КАТО ВЕЛИКДЕНСКО ЯЙЦЕ.
28
БСП готви тайно Орешарски 2
29
НИЕ ЩЕ ПОБЕДИМ, ЗАЩОТО: 1 СМЕНИХМЕ ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ, ПОЛИЦЕЙСКИТЕ НАЧАЛНИЦИ 2. ЩЕ РАЗДАДЕМ НА ЦИГАНИТЕ ПО 2 КГ КАЙМА/ КАКТО НА ПРЕЗИДЕСКИТЕ ИЗБОРИ. ПАРИ БОЛ/ ПОБЕДАТА НИ Е В КЪРПА ВЪРЗАНА!!!!!!!!!!!!
30
Във всички партии са все комунисти - бивши и настоящи + агенти и доносници. Това е елита на БЪЛГАРИЯ ли ? Как се стигна до това ....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?