Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Александър Симов проговори за оставките и рокадите в БСП: Опозицията показа, че се бори за его, а не за идеи! Жаблянов не е пратен в каторга в Сибир
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Александър Симов проговори за оставките и рокадите в БСП: Опозицията показа, че се бори за его, а не за идеи! Жаблянов не е пратен в каторга в Сибир
Дата
Дата
64876
Коментари
35
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК: Александър Симов проговори за оставките и рокадите в БСП: Опозицията показа, че се бори за его, а не за идеи! Жаблянов не е пратен в каторга в Сибир

Пореден инфарктен пленум на БСП се състоя вчера, на който бяха взети оставките на част от опозиционерите срещу лидерката Корнелия Нинова. На тяхно място тя назначи послушни хора в Изпълнителното бюро, а Кирил Добрев получи за верността си повишение и оглави предизборния щаб на партията.

Отново се чуха обвинения в еднолично управление, част от членовете на Националния съвет бяха разочаровани, други пък са на мнение, че така е редно - лидерът да определя с кого да работи. Медията ни потърси за коментар депутатът от БСП Александър Симов и член на Националния съвет. Ето какво сподели той:

- Г-н Симов, какво е посланието от вчерашния пленум, след като отново станахме свидетели на оставки и нови назначения?

- С риск да убия напълно драматичната нотка и всички мелодраматични очаквания от пленума на БСП, процесът който се разигра на заседанието на Националния съвет беше абсолютно нормален. Лидерът на партията има едно основно право като председател и то е да посочи екипа, с който да работи - наречен Изпълнително бюро.

Вчера Корнелия Нинова просто каза, че не иска и не може да работи с Валери Жаблянов и разшири състава на бюрото, така че да отговаря на нейните виждания за начина, по който да се движи БСП. 

През годините това се е случвало десетки, дори стотици пъти в партията без да е ставало драма, а сега разбирам че някои хора заради наранено его, несбъднати амбиции и заради много други неща в момента свръх драматизират този процес.

Не го разбирам, защото лидерът е в правото си да посочи хората, с които да работи. От друга страна не разбирам, някой който ясно е показал, че не иска да работи с Корнелия Нинова, защо настоява да бъде в Изпълнителното бюро. Това ми се струва абсурдно и странно.

- Говорим за Валери Жаблянов, който каза, че не е съгласен с мотивите за неговото отстраняване, че има диктатура, което поражда всички тези въпроси. Драматизацията идва в разнобоя на мненията, няма ли такъв?

- Валери Жаблянов казва, че не приема мотивите, добре - той има право на това мнение. Но поне един от мотивите на Корнелия Нинова е не само адекватен, а е изключително важен, защото и аз, а подозирам, че и мои колеги постоянно в последните няколко дни изпитват на гърба си последствията от действията на Валери Жаблянов.

Факт е, че той не отиде на последната сесия на ПАСЕ, на която имаше важно гласуване за връщането на Русия в сесията.

Валери Жаблянов не само не отиде, той не е предупредил ръководството че няма да отиде, така че БСП да може да прати заместник. В резултат на това действие подозирам, че всеки депутат от партията е бил атакуван от телефонни обаждания, имейли, чатове във фейсбук, в които социалистите са търсили обяснение на това действие. Защо представител на БСП не е бил там и защо няма гласуване от страна на БСП.

Повярвайте ми тази тема е изключително важна за БСП и отсъствието на Валери Жаблянов отваря една голяма пропаст между партията, нейните членове и симпатизанти. Валери Жаблянов даде своите обяснения, но аз не смятам, че те са достатъчно адекватни.

Тук отново трябва да подчертая, че Нинова е в правото си да избира с кого да работи, а има политически живот и извън Изпълнителното бюро, аз го знам, защото бях част от него, когато се наложи се махнах и не смятам, че това навредило на политическия ми образ.

- Вие напуснахте бюрото заради решението на Нинова депутати да не участват в ИБ на БСП. А вчера ситуацията се промени, защо? 

- Сега има политически довод, че Корнелия Нинова няма доверие на Валери Жаблянов и доверието между тях е разрушено. Навремето Михаил Миков махна Кристиан Вигенин и Антон Кутев, но не си спомням да е имало такива драми.

Този пленум ми се стори дори по-скопоен от предишни, защото сега в БСП нещата отиват към окончателно разрешаване на ситуацията.

- Или защото вътрешната ви опозиция я нямаше?

- Изборът на вътрешната опозиция показва само една едно. Очевидно всички приказки за идейни спорове и че имат някакви радикални други виждания за БСП, не бяха истина. Порязаха личните амбиции на някои хора и те изведнъж се обидиха и престанаха да идват. Това да ви прилича на идеен спор?!

Това просто показва, че нараненото его на някои хора е било водеща сила в целия този процес, а не идеите, които са искали да защитават. Казвам с болка, защото аз искам в БСП да има идейни сблъсъци, но виждам война на свръхегота, които стават досадни и дразнещи.

- Отстрани изглежда, че тези, които имат различно мислене и не са съгласни с мнението на Нинова, постепенно се отстраняват по един или друг начин, не го ли виждате?

- Никой не отстранява Валери Жаблянов от политическия живот на страната. Той е в парламента като народен представител, а това не може да бъде наречено заточение, или пращане в каторга в Сибир, или отстраняване да бъде заключен. Няма абонамент за изпълнителното бюро, никой не е роден да бъде в ръководството на една партия.

- Като говорим за постове, как ще коментирате това, че Кирил Добрев преди евровота заяви, че ще подаде оставка при загуба, което така и не се случи, а вчера оглави предизборния ви щаб?

- Това е виждане на председателя на партията и тя мисли, че той като организационен секретар и човек, който познава структурите на партията ще може да свърши най-добрата работа за партия в тежкия период, в който ние определяме номинации за листи, за общински съветници и за кметове. Аз бих подходил по същия начин, защото местните избори са съвсем скоро.

Напиши коментар »
(35)
1
Браво Симов, чукай гербаците у кратуните.
2
Шефа на сайта плюе жена му , а пък публикува плонжирането на пигмея Симов пред кака Нури ? Нещо намирисва ! Повече от мойто под моста ....
3
Подлога
4
Симчо, единственото нещо което правиш като хората е да лижиш габард'ясалия,лоя'сал,целул'итен,во'нящ зад'ник и пресъхнал предник на КУРабията.Така, че моля те наври си муцуната в между'бутието на същата другарка и не си я извирай от там!
5
За първия държавен и партиен ръководител само поклони целувки под пояса
6
Пачаврата няма цвят, корни е като джендър - цветовете на дъгата! Дайте и пари и и гледайте сеира! В Русия отдавна я разбраха и за нея няма път към Путин! Двете с Мая Костинбродска са еманация на ПАЧАВРИТЕ!Мисли който може,а Фатмакът само се поти!Може да ходи БОС, ама търговски стъпва, същи АРТЕЛЧИК, който разпределя порциона.Може да е ТЪП,ама дълбокомислени лакърдии сричкува!Може да е НЕКАДЪРНИК,ама от всичко разбира и съвети за всичко има готови!Може да е КАУН,ама с каунски акцент и на английски сричкува!Може да е Президент, ама е КЛОУН и ни развеселява!
7
Идеите ги има,парите ги няма.Утре погребението.
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Дайте ми пари и целият свят ще бъде в краката ми ямаме пари защото парите са за да се харчат --Гечев Вземаме наведнъж но изплащаме разсрочено Дайте ми вот за да бъда министър председател--Нинова Бог да пази България от БСП
10
Вземи си повечко суха храна и вода защото има много да чакаш !!!
11
Омръзна ми да чета за вътрешнополитическия живот в БСП. Пишете и за другите партии.
12
Геш как коментираш факта,че Коалицията БСП+Радев пак загубихте!Трудно мобилизирахте 400х. а след 2 години ще се спихнете до 100-200х. БСП има 2 евродепутата, Радев също 2 евродепутата,Кире Контрабандата е продал за 100х.лв. 1 депутат! Това е равносметката на БСП-ОПГ. Чудесно е че положителният рейтинг на Радев падна под 26% ,за това толкова писука и каканиже! На печелившите честито,на лузерите съболезнования !
13
Тия са си плюли в устите всичките, направо да му се доповръща на човек!
14
Знаех си,че няма да закъснее и коментара на гумената глава Симов.Чудно как и този г*** лизец не го вкараха в Изпълкома?Това е Човекът с по-гладка отвътре глава,отколкото отвън,да е жив и здрав този качествен кадър на БСП!
15
Киро Конрабандиста в момента дава парите. Нормално е да го направят какъвто иска да бъде!
16
ШШШ..ей ..я са скрийй...и стига си плюл ..микрофоните и журналистите слюнкар ..ареее...на село ..аре ..ВЪННННН...овце такива ..ВЪЪЪЪН ...щяли на власт да идват ....!...след 100 години ..а и да не си забравите флексовете че след 100 години бая железо и нераждавейка ше има ...арее..
17
На 05.09.1944 г. Русия вероломно обявява война на Царство България, на 08.09.1944 г. ни окупира, след което ограбва държавния ни архив, ограбва трезора на БНБ и го натоварва на 8 вагона за Москва. На 08.09.1944 г. маршал Толбухин раздава на комунистите от резервите на окупационната Червена армия 11 000 пистолета, 1 040 автомата и 400 картечници, с които са разстреляни без съд и присъда десетки хиляди българи, смятани за пречка пред установяването на комунистическа диктатура в България. Червеноармейците, още със стъпването си на българска земя, веднага започват да издевателстват над православния и трудолюбив български народ, което налага още на 22.09.1944 г. Георги Димитров да напише писмо до Сталин, относно поведението на окупационната Червена армия: „Някои военнослужещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им.“ ++ А как се нарича този, които влезе с взлом в къщата ти, открадне всичките ти документи, открадне всичките ти ценности, почне да изнасилва и да ти налага под дулото на оръжието своя начин на живот ? И какъв човек трябва да си, че да го славиш като „освободител“ и да си задължен вечно да си му „благодарен“?!?
18
КИРИЛ ДОБРЕВ ПОЗНАТ КАТО ТРАФИКА НА ВАЛУТА С КУФАРИ ПРЕЗ СРЪБСКАТА ГРАНИЦА. МИЛИОНЕР, ХОТЕЛИЕР, ЕНЕРГЕТИК, СПЕЦ ПО ДАЛАВЕРИТЕ. А ЧЕСТИТО ДРУГАРИ !
19
Нинова постъпва правилно. Всяка алтернатива вътре в партията трябва да бъде смачкана и да останат само верни и послушни хора. Така тя не само ще се задържи за по-дълго, но и ще намали потенциала на БСП да бъде смислена опозиция. Ние това искаме и за това я подкремяме. Най-после някой като Костов да се появи и в БСП.
20
...било нормално Корнелия да изхвърли всички които не и понасяли,защото можела да подбира"екипа" с който да работи! Това си е чиста проба...ЕООД ! Никога не съм ги долюбвал комунистите, но такова чудо в тази партия не е било! Хвала и на Позитанската Кукувица , работата която върши за разтуряне на Столетницата е перфектна!
21
плюнчоооууу...алььоуу....жена ти защо заплашваше ПИК ..и журналисти ..и от кога жена ти плаща данъци като е безработна ..а Симов нищо не е работил освен драскач на простотии
22
Плеши,плеши...я,бегай се скрий в ан.лния канал на леля ти Курнела!!!
23
Плеши,плеши...я,бегай се скрий в ан.лния канал на леля ти Курнела!!!
24
Имало било да чакам.От умрял писмо ли :)?.
25
В БСП има още крастави жаби като Gаблянов. БСП трябва да се излекува от крастата. ГЕП-и ОПГ събира такива крастави жаби.
26
Тоя да отиде в Ирак с пачавре-тината си, да му пръскат по три пъти на ден хал-ката!
27
Лигльо,сложете му кърпа пред устата-микрофоните спират да работят от плюнкиге и слузта му.
28
а какво става с Йончева - отиде в европата с отнет имунитет Г-н Цацаров, погрижете се с искане да й бъде отнет и европейския имунитет и осигурете й вип място в сливенския.
29
сега не гласувахме над 4 милиона на местните избори няма да гласуваме над 5 милиона
30
Др. Симов им подсказа , следващия път , пътя за Сибир .
31
А , бе "устатнико" , срам нямаш ли ,деца , семейство ! МЪРША , ДРУГАРЮ , МЪРША .
32
Този е пудела на Нинова и се чудя как и него не го издигна в партийната ерархия.
33
ТАЗИ КРАТУНА СИМОВ НЕ ВИЖДА ЕГОТО НА НИНОВА!!!А СОМО СЕ ПЕНИ ОТВОРКОТО
34
МНОГО си тъп ве другарю САШЕ !
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?