Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЕКСКЛУЗИВНО! Борисов с новина за ДПС – ето защо няма да се коалира с тях и за какво им е благодарен
ЕКСКЛУЗИВНО! Борисов с новина за ДПС – ето защо няма да се коалира с тях и за какво им е благодарен
Автор: ПИК
Дата
Дата
28789
Коментари
10
ЕКСКЛУЗИВНО! Борисов с новина за ДПС – ето защо няма да се коалира  с тях и за какво им е благодарен

Към този момент е сигурно с кои партии няма да правим коалиция – ДОСТ и ДПС, заяви ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за агенция „Франс прес“.

„Винаги сме били искрени към ДПС, на президентските избори казахме, че не желаем подкрепата нито на ДПС, нито на ДОСТ. ДПС открито и ясно гласуваха за президента Радев. В същото време считам, че всички български партии трябва да се уважават и действително да сме опоненти, а не врагове. Когато ДПС са ни помагали за нещо съм излизал на трибуната в Парламента или в интервю, за да благодаря за помощта за даден закон“, обясни Борисов.

„Обществото знае за кое сме благодарили. Имаше един израз за градивната опозиция, не да си опозиция само, за да си на всяка цена против, а това, което го имаш в програмата си и го предложи мнозинството да го подкрепиш. Така бихме постъпили и ние ако има такова предложение в Парламента, на който и да е“, каза още лидерът на ГЕРБ. 

„Ние казваме- няма да правим коалиция с ДПС и ДОСТ. БСП казват- ще питаме нашите избиратели какво мислят по въпроса. Как ще питате избирателите си и кой ще брои резултата?“, коментира още той. 

Във връзка с това кои са вероятните партньори на ГЕРБ в случай, че спечелят изборите Борисов уточни, че първо трябва да се види кои партии ще влязат в парламента.

„В края на краищата в общи линии ние имаме опит с Патриотите, с Реформаторския блок. Към този момент това, което е сигурно с кои не правим – ДОСТ и ДПС“, каза още той. 

При следващ управленски мандат от ГЕРБ ще надградят борбата с корупцията, борбата с бюрокрацията, борбата с контрабандата.

„Другото хората знаят, че го можем. Образованието го изведохме като приоритет, защото това ще доведе до по-добри учители. Когато учителите са заплатени по-добре, ще се мултиплицира след това в по-добри журналисти, по-добри полицаи и по-добри военни, т.е. ще даде резултат след години“, коментира Борисов.

„Вярвам в инстинкта на хората, затова и дадохме оставка, за да направим нещо по-стабилно и да има повече вяра“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Напиши коментар »
(10)
1
ще гласувам за ГЕРБ.
2
Само ГЕРБ!
3
Естествено, защо ти е ДПС, щом си създадохте и узаконихте вярна патерица – DOST?!
4
Ще гласуваш за тях, защото си малоумен.q
5
Истинското малоумие е да гласуваш за краднелията и БСП!!!
6
ай сиктир
7
Не може да твърдиш подобно нещо...а в същото време медиите на Пеевски-Блитц и ПИК ежедневно да пишат ентусиазирано за партия ГЕРБ и лидера и,ДОСТ да те подкрепи на отминалите президентски избори...това просто е лъжа,а този е просто е най обикновен лъжец.
8
Вервате ли му, вервайте му и ще си живеете е много бедност и лъжи, ще преживявате някак си. И ако до живеете до пенсия ще се молите да не сте го правили. Този предаде, продаде и изгони милиони в чужбина. Изберете си ги го и после се сърдете на себе си!
9
Защо тиквата повтаря само думата надгражда знае ли той значенито на тази дума какво е надградил той в тази държава знае ли той кавво означава тази дума та я повтаря само и неговия антураж който му целува ръка като на мафиотски бос което са гледали само по филмите измислени това и в мафията го няма вече замислете се къде сме ние а тиквата ни превръща в мафиотска държава защо мълчи за К.Т .Б и другите унищожени банки и за всички унищожени заводи и фабрики той не може да боядиса само създаденото от народа само а той ни говори за надграждане
10
Време е за промяна №5 Коалиция на Недоволните!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?