Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЕКСКЛУЗИВНО! Бойко Борисов пред „Франс прес“: Едно население, което се има за проруско, може да се има и за протурско! Гледайки предизборната кампания, идва най-голямата опасност от ДОСТ (ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ)
ЕКСКЛУЗИВНО! Бойко Борисов пред „Франс прес“: Едно население, което се има за проруско, може да се има и за протурско! Гледайки предизборната кампания, идва най-голямата опасност от ДОСТ (ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
59991
Коментари
37
ЕКСКЛУЗИВНО! Бойко Борисов пред  „Франс прес“: Едно население, което се има за проруско, може да се има и за протурско! Гледайки предизборната кампания, идва най-голямата опасност от ДОСТ (ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде пространно интервю за чужденстранната агенция "Франс прес". В него той засяга както вътрешно политическите теми, останалите партии, коалиционната политика и не на последно място геополитическата обстановка в Европа и промените в ЕС. 

- Очаквате ли ескалация на напрежението между ЕС и Турция в близкия месец до референдума и каква е правилната политика на България в тази ситуация?

- Има съвпадение, което допълнително напряга ситуацията - референдум в Турция и избори в ключови държави в ЕС като Холандия, Франция, Германия и България, която е на границата. В една такава ситуация винаги се изговарят неща, които след това за съжаление дълги години не могат да отшумят. Ескалацията ще продължава. Всички страни само губят от нея.

Могат да имат краткосрочен успех за изборите, но в дългосрочен план за губещите. Защо? От една страна споразумението с Турция работи добре с ЕС, помните какво чудо беше преди година и половина – две, балканският път, какво се случваше по границите на Македония, Сърбия, Хърватия, Унгария, Австрия, Германия, на Ламанша какво беше. Споразумението намали с 80%, официална статистика, натиска на границата с България. България се справи добре. Тези проблеми във времето бяха решени. В същото време Турция без ЕС каква търговия ще прави? Освен това толкова турски граждани живеят в най-хубавото място на Европа, която със своята толерантност ги е приела и те изкарват парите си там, образоват децата си. С една дума конфронтацията не носи нищо положително в дългосрочен аспект. Носи само наслагване на тежки обиди в дипломатическите отношения, които след това трябва да бъдат преодолявани по някакъв начин. Във времето, през което съм бил премиер съм се старал и ЕС и с Турция да поддържаме балансирани отношения във взаимно изгоден интерес за всички. Затова в началото, когато предлагах бежанците да се държат в близост до точките на конфликт, да се изтеглят бежанските лагери в трети страни, извън ЕС, а ние да ги подпомагаме финансово, докато военните конфликти приключат сега стана принцип в ЕС, но се загубиха доста години. Огромният наплив на мигранти, който дойде в Европа разклати много управления и имиджа на много от водещите политици. Ние през това време тихо направихме преградни съоръжения, подсилихме границата, поддържахме с турското правителство такива взаимоотношения, че и те да имат полза да охраняват границата. Натискът върху българската граница в момента е почти нула.

- Но сега отношенията между България и Турция се влошиха с намесата на турската страна в полза на ДОСТ. Правилна ли е реакцията от страна на сегашните власти?

Президентът Румен Радев го каза най-точно, че е недопустима тази намеса, но в същото време трябва да се продължи с дипломация, с действия, които отчитат, че това е наш съсед. Тук съм съгласен с него. В същото време, ако се върнем 27 години назад, колко години сме говорили, че не е хубаво да има партии на етнически принцип. Това не е от вчера, ДОСТ е отпреди 5-6 месеца, но откога в българската политика и обществото е говори, че българските мюсюлмани, роми и всички останали етноси трябва да са във всички партии, независимо дали в ГЕРБ, БСП и т.н. Вижте така наречените смесени райони там кметовете са само от ГЕРБ и ДПС, други партии няма. Вижте резултатите в тези райони БСП е четвърта политическа сила почти навсякъде. Битката навсякъде е между ГЕРБ и ДПС. Защо? Защото в ГЕРБ вече има десетки, да не кажа стотици хиляди мюсюлмани. В ГЕРБ те виждат, че ние сме за развитие на регионите, в партията могат да бъдат и министри, и депутати, и общински съветници, и кметове. Има равен старт и шанс с всеки християнин.

- Каква част от кметовете в смесените райони са на ГЕРБ?

Много са – в Разград, Търговище, Дулово, Силистра, Алфатар, Никола Козлево. Много да изброявам много дълго време. Хайде да изброим на БСП. През годините, ако се погледне ще видите, че винаги тези общини от БСП, НДСВ, бяха обикаляни. Хубаво, ама когато ДПС започна да се изчерпва, довчера Лютви Местан със Сергей Станишев се целуваха на Орлов мост, тогава какъв беше г-н Местан и от трибуната на Парламента в хор крещяха и БСП и ДПС – боли ли ви, ще ви избием зъбките. Забравихте ли това преди 2 години? Не? И ние не сме го забравили, заради това се съсредоточихме в партията с политиката, която имаме да правим в тези смесени райони обредни домове, във всяко населено място, което в 21 век нямаше вода, канализация, пазар, детски градини, реновирани училища. Навсякъде за тези 2 години всичко е направено и се строи в момента. Давам пример с едно Ябланово, откъдето е започнал Възродителния процес и там от 12 общини 9 са с кметове на ГЕРБ. Има кметове на ГЕРБ, които не говорят български, говорят турски и са на по 20, 25, 27 години - млади хора. Там направихме пътищата, закарахме вода до домовете им, в 21 век на чешмите нямаше вода. 

- Много ясно завихте, че с ДПС коалиция няма да правите, но дали сътрудничество с партия, която би ви подкрепила в Парламента бихте приели?

Винаги сме били искрени към ДПС, на президентските избори казахме, че не желаем подкрепата нито на ДПС, нито на ДОСТ. ДПС открито и ясно гласуваха за президента Радев. В същото време считам, че всички български партии трябва да се уважават и действително да сме опоненти, а не врагове. Когато ДПС са ни помагали за нещо аз съм излизал на трибуната в Парламента или в интервю, за да благодаря за помощта за даден закон. Мога да изброя и сега – благодарихме им, когато приехме бюджета, когато отстоявахме плоския данък, когато приехме Закона за предварителното отчуждение, защото иначе бяха блокирани всички инфраструктурни проекти и щяхме да загубим европейското финансиране. Обществото знае, за кое сме казали благодари. Имаше един израз за градивната опозиция, не да си опозиция само, за да си на всяка цена против, а това, което го имаш в програмата си и го предложи мнозинството да го подкрепиш. Така бихме постъпили и ние ако има такова предложение в Парламента, на който и да е. 

- Какъв е верният тон спрямо Русия, като се има предвид, че България е свързана историческия с нея, но се управлява от Владимир Путин. С Русия на Путин България трябва ли да има някакви привилегировани отношения?

Имаше Русия на Горбачов, Русия на Брежнев, Русия на Елцин, сега е Русия на президента Путин. Много пъти влизахме в конфликти, отстоявайки европейската политика. За ГЕРБ оста ЕС и НАТО е неотклонна, това е в темела на партията. За „Южен поток“ имахме доста словесни престрелки не само с президента Путин, но и с външния министър Лавров. Какво се разбрахме накрая? Ако европейският газов хъб „Балкан“ функционира и ЕК, заедно с България имат интерес за диверсификация на доставка на газ, не само по южния газов коридор, който минава през Гърция, Турция и Италия и беше допуснато България да бъде заобиколена, но сега с европейския газов хъб, със знанието и участието на ЕК една тръба може да дойде до България за 15 млрд. Това е в полза и за Русия, и за България, и за Европа. Освен това започнахме да разработваме газовите и петролните си находища в Черно море – „Хан Аспарух“ и „Силистар“. Има доста добри данни към момента на най-големите компании в сферата. Вярвам, че тези компании не си слагат парите на вятъра, които са огромни, за проучвания. В следващите години ще има диверсификация по тези тръби, които подменихме и всички компресорни станции вече са реверсивни, направихме с Румъния интерконектора, сега правим с Турция, Гърция и Сърбия. През новите ни тласкатели и сега по тези тръби можем да пренасяме газ до Солун. 

Един от проблемите ни с Русия, главен, за който се скарахме – „Южен поток“, като слагам скоба, че за него имаше наказателна процедура от Брюксел, тъй като предишното правителство беше направило търгове, за които всички знаем какво представляваха. Тук успяхме да отрегулираме въпроса. Второ, след като няколко мандата БСП беше на власт и не направи абсолютно нищо да се строи „Белене“, арбитражното дело дойде и 1,2 млрд. лв. трябваше да се платят на Русия. Огромни бяха лихвите на ден – над 300 хил. лв. Тогава проведохме телефонен разговор с президента Путин. Аз поех ангажимента да ги платим веднага, а той да ни опрости 90 млн. лихви. Направихме го и тази конфликтна точка я затворихме. Сега можем заедно, двете страни да мислим, ако се намери инвеститор, който да не желае както на ТЕЦ „Марица“ 1 и 3 да изкупуваме на преференциални скъпи цени тока, да се прави „Белене“, може един от реакторите да го закараме на АЕЦ „Козлодуй“ като 7 реактор, защото така или иначе сме платили, а плюс тези пари сме платили близо 1 млрд. евро досега за „Козлодуй“. И тази тема затворихме. Третата тема, която мисля, че е в полза и на двете страни – одържавихме обратно „Авионамс“, за да можем да ремонтираме там МиГ-29 и Су-25, както хеликоптерите, които имаме. Между другото там ремонтираме и хеликоптерите от НАТО и в корабостроителницата във Варна ремонтираме руски кораби. Изгодно и за двете страни, решен е още един проблем, който беше насложен.

В темата за газа имаше 3 посредника по тръбата, което оскъпяваше на 3 пъти доставката на газ. Премахнахме посредниците, предоговорихме цената, ЕК застана твърдо зад нас и само преди седмица „Газпром“ се отказа и от съдебен процес по „Южен поток“ и от договора, който навремето БСП подписа за много десетилетия напред. Тук, като българи дължим огромна благодарност на ЕК, че застана твърдо зад нас и отрегулирахме и този процес. В момента България ползва една от най-ниските цени на природен газ в Европа.

- Споменахте „Южен поток“. Идеята за доставка на руски газ в бъдещия хъб може ли да се разглежда като частично осъществяване на „Южен поток“?

- „Южен поток“ като име вече не съществува. След като една тръба идва почти до Истанбул и завива към Истанбул, нищо не пречи една тръба да продължи и за България, за да може да се покрие с капацитета, който имаме в момента. Това е изгодно и на руснаците, защото е диверсификация и за тях, да не минават изцяло през Турция, защото и там в момента не е най-спокойното място. 

- Тоест част от този проект, който преди беше разработен за „Южен поток“ да се използва?

- Тръбите така или иначе са във Варна и Бургас, те са тук. Когато в този телефонен разговор попитах президента Путин има ли интерес, за да работим по тях, той каза има и тогава направихме тази голяма европейска конференция във Варна. На нея дойдоха шефовете на най-големите дирекции в ЕК. Президента Путин имаше една единствена претенция - ЕК да е за. Ясно е, че България винаги или поне докато ГЕРБ управлява ще се съобразява с общите европейски решения. 

- Примерите, които изброихте показват какво- че България поддържа отношения с Русия с прагматична цел?

- Отношенията са факт. Те са факт, изброих къде какво сме направили. Като резултат тази година имахме рекорден брой руски туристи. Може би, най-много за всички времена. И този въпрос го отрегулирахме- в условията на санкции ръстът на стокооборота с Русия е 14%. 

- Бихте ли подкрепили вдигане на санкциите, както настояват президентът и БСП?

- Те не настояват, а лъжат българския народ, че ще настояват. На БСП бъдещото време им е силно. Израснах във времето на социализма, карайки на татко москвича само в петък, когато имаше банани и портокали само на Нова година, и то по 2-3 на семейство, тогава знаехме, че бъдещето е времето, към което се стремим, някога в бъдещето. Ние искаме настоящето да ни е добро. Те говорят пред българските си избиратели, особено проруски настроените хора, за това, имаха шанс и миналата седмица да сложат вето на санкциите за руски фирми и граждани, когато бяха удължени до 15 септември. 

- Една страна може ли да постави вето? Доколкото ми е известно с мнозинство се взимат решения за санкции. 

- Най-малкото, ако е така, както твърдят, можеше да се поиска в Европейския съвет да се изслуша мнението на България и да кажем, че искаме вето. Много пъти сме обсъждали санкциите, всички търпим загуби от тези санкции. Гърция, Италия, Кипър, много държави настояваха да се премахнат санкциите. Но това е голямото европейско семейство, накрая когато трябва да се гласува всички сме гласували „за“ санкциите. Можеш да се изкажеш „против“, но важното е какво си гласувал. Само преди няколко дни, на ниво посланици, такава е технологията, се каза: ще удължим санкциите до 15 септември срещу руски фирми и руски граждани. Всеки посланик, който е в Брюксел получава команда от своето правителство, а в случая правителството е служебно и за него отговаря президента Радев и БСП. И как да гласува? Нашият представител е казал да. Другото е лъжа и манипулация на обществото. 

- При ваш нов мандат каква ще е позицията Ви?

- Позицията ни ще е такава, каквато е била досега- заедно със всички европейски държави санкциите ще продължат до категоричното спазване на Минските споразумения. Това сме го заявили категорично и сме го правили 2 години. При нас въпросителни няма. 

- Бихте ли обобщили всичко това, което казахте за Русия? Доколкото разбирам от една страна в политическите отношения България твърдо следва политиката спрямо Русия, но има привилегировано отношение в икономиката. 

- Има прагматично отношение. Историческите отношения между България и Русия са задружни. В огромната си част българският народ приема, че те са наши освободители. Това е усещането на хората. Ние сме поставили отношенията на ниво взаимоизгодни и прагматични. Оттам нататък като част от европейското семейство и лоялен член на НАТО твърдо изпълняваме ангажиментите си. Това сме го правили 7 години. Въпроса го приемам повече като препотвърждаващ позициите, а не като БСП да шикалкавим по начина, по който шикалкавеха за коалиция с ДПС. Да се върнем на първия въпрос, какво отговарят на въпроса ГЕРБ и БСП. Ние казваме- няма да правим коалиция с ДПС и ДОСТ. БСП казват- ще питаме нашите избиратели какво мислят по въпроса. Как ще питате избирателите си и кой ще брои резултата? 

- Руският посланик изрази желание Путин да бъде поканен за 14-тата годишнина от освобождението. Имате ли позиция по въпроса дали трябва да бъде поканен? 

- В България трябва да бъде поканен Путин и Тръмп. Тези, които управляват трябва да отидат в Москва, във Вашингтон, разбира се първо в Брюксел. За съжаление, за тези 7 години и половина като премиер не отидох в Москва. Не знам дали съм постъпил правилно. 

- Споменахте Путин, Тръмп и други. В сегашната обстановка като че ли интересът на САЩ към Балканите намаля, ЕС има много проблеми. Опасявате ли се, че при тези обстоятелства Балканите да бъдат дестабилизирани, отново да изникнат противоречия в много балкански страни? 

- След 26 март остава само и България да бъде дестабилизирана. Гърция няма накъде повече да се дестабилизира. Не само с мигрантите, а и с финансовата и икономическа криза. Международните агенции даваха кредитен рейтинг боклук. На Турция международните агенции даваха кредитен рейтинг боклук. Македония години наред вече не може да направи правителство. Сърбия с пускането на влак до Косово надали ще направи отношенията там по-малко взривоопасни. Това, което се случи в Крим, може да се случи и в България. 

- В какъв смисъл?

- Оказва се, че би могло едно население, което се има за проруско, може да се има и за протурско, да каже ние искаме самоуправление. Тук според мен, гледайки предизборната кампания, идва най-голямата опасност от ДОСТ. Просто съм изумен от това, което ми показаха на клипове като пропаганда от възродителния процес. 

-  Какво точно?

- Ще Ви ги дадем да ги видите. Как в Турция се агитира сред българските изселници за изборите на 26 март.

- Имате ли информация в България да срещат подкрепа от страна на мюсюлманското малцинство?

- Има места, където имат силна подкрепа.

- Да се върнем на обстановката в Балканските страни (…)

- Остава само България. В Румъния продължават протестите всяка вечер месеци наред и то един месец след избори. Не може да се каже, че и там е най-спокойното място. Това, което се случва в Македония, в Босна и Херцеговина е голям проблем.

- Русия винаги е имала интерес към Балканите. Турция също интереса си. Очаквате ли Балканите да попаднат в сблъсъка между тези две страни и конфликтите да ескалират?

- Русия и Турция в момента са в прекрасни отношения. Затова считам, че това говорене на колегите, че ще ходят да тропат и да поставят вето в Брюксел в един момент може да се постигне друг ефект. Спасението на България от всякакви такива процеси е в членството й в ЕС и НАТО.

- Смятате, че Балканите не могат да бъдат дестабилизирани повече от това?

- Остава България, защото страната ни с икономическия растеж от 3.8%, 0 инфлация, на излишък, най-нисък външен дълг е място на стабилност. Това президентът Радев го е казвал на срещата си в Берлин с немския бизнес.

- Бившият президент Плевнелиев вчера говори за намеса на Русия в българските вътрешни работи. Имате ли впечатление, че Русия се намесва в българските вътрешни работи?

- Като слушам как от БСП се извежда като приоритет ветото за санкциите, може би има някаква, след срещите с Решетников, след отиването им на конгреса в Москва. Може да има някакви договорки, но аз нося отговорност за ГЕРБ и затова предпочитам да говоря за това какво правим и какво ще отстояваме.

- Нямате впечатление, че на този етап Русия се намесва във българските вътрешни работи?

- Би било много нечестно да го кажа, защото след последния ни телефонен разговор с президента Путин, направихме всичко, за което се разбрахме. Би било нечестно и некоректно да изляза и да го кажа. Ако ме бяхте питали преди една година, може би щях да кажа точно това. След като разговаряхме и поставихме няколко теми- всички бяха решени. Не считам, че имам основание да го кажа, за другите партии не знам.

- Споменахте многократно, че България е лоялен член на ЕС. Според вариантите за бъдещо развитие на ЕС на Юнкер къде виждате България?

Бойко Борисов: България има стратегическо място на Балканите, външна граница на ЕС с най-проблемния съсед, в случая Турция. Понеже е модерно първа, втора скорост, България трябва да бъде в страните на първа скорост, защото българският народ по време на нашето управление си изстрада спазването на Маастрихтските критерии и на всички правила на ЕС, което много държави не направиха. Българският народ заслужава мястото си на първа скорост. Колко държави в Европа могат да се похвалят с нулев бюджетен дефицит? България излезе на излишък от последната година. Колко? Да не кажа, че няма. Колко държави могат да кажат, че са спазили Маастрихтския критерий за външен дълг до 60%. България е отличник- 0 инфлация, 14 млрд. фискален резерв, стабилен лев.

- Това в голяма степен го дължим на Валутния борд.

- Да, защото го подпираме Валутния борд, така че да е борд. Преди 2 години, когато взехме управлението, фискалният резерв беше слязъл на 3 цяло и нещо. На фона на всичко това българският народ успя да изплати и огромната сума от 1,3 млрд. лева натрупани задължения към американските централи и 1, 2 млрд. платихме на руските централи с опростени лихви от 90 млн. от президента Путин. Успяхме след като фалираха КТБ да изплатим 3,7 млрд. лева на вложителите с до 100 хил. евро. Това са огромни пари, които българският народ отстоя, за да бъде във всички граници, които е поставил ЕС, за първа скорост. Сега дойде ли редовно правителство веднага трябва да кандидатства за чакалнята на еврозоната. Стрес тестът на банковата система мина отлично.

- Да, но България продължава за съжаление да е най-бедната страна в ЕС, излиза в доклади на ЕК, че е корумпирана, как влияе всичко това?

Бойко Борисов: Те всички са корумпирани, корупцията не е българска дума. Ние го отчетохме като проблем и през тези две години хвърлихме всичките си усилия в борбата срещу контрабандата, защото бяха огромните черни пари, които развращаваха цялата система в България. Сега с антикорупционния закон и звеното, агенцията, която ще разследва, ще има правомощията да стигне до конфискация на имуществото. Защото когато се конфискува имуществото, придобито по престъпен начин, ще спрат и да искат да крадат, защото няма да има смисъл. Като си направи някой къща, ще му я вземат или ако си купи кола, ще му я конфискуват.

- Защо не го направихте?

- Имаше много неща, които правихме, но антикорупционният закон не успя да мине, защото нямахме достатъчен брой депутати. А когато си поставяш такива задачи трябва да имаш 121 депутати, за да го приемат. Убеден съм, че по този начин, който предлагаме и е абсолютно в унисон с това, което и Брюксел и народът искат, ще бъде първа точка в новия Парламент, рязко ще се намали това усещане за корупция. Също и с електронното управление, с това, което предлагаме за борба с бюрокрацията, виждате как оборудваме вече полицейските си коли. Така, че отвсякъде, откъдето идва усещане на гражданите за корупция да можем да го смажем.

- В този смисъл кои страни от румънския модел за борба с корупцията бихте възприели и кое смятате, че е неподходящо за нас?

- С цялото ми уважение към съседите, никога Румъния не ми е била модел за подражание. Искаме да бъдем като Германия. Това е моя модел и към това трябва да се стремим, защото съседите ги познавам добре и не знам някой да е емигрирал в Румъния. Всички бягат в Германия, Франция. Нашият модел е там. Аплодирам това, което румънските колеги са направили и считам, че с това, което предлагаме ние резултатите ще са много добри и в тази цел, защото това, което направихме в борбата с контрабандата беше отчетено и от г-н Франс Тимерманс, в изказванията и в доклада за борбата с контрабандата. Нещо, което събра над 2,3 млрд. евро повече в бюджета. Това са много пари.

- Разбирам, че Румъния не Ви е модел за подражание, но сме както се казва в една лодка.

- Радвам се, че и главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с румънската прокурорка Лаура Кьовеши, може да се обменя опит. Нашите служби в МВР винаги са работили много добре с румънците. Винаги съм за това да се вземе доброто от всеки един модел.

- Всяка година Европейската комисия оценява и България и Румъния, как стана така, че те дръпнаха в борбата с корупцията, а България не са?

- Аз само до преди няколко месеца чувах как заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс заплашваше Румъния със спиране на европейските фондове. Аз го слушах това, защото такъв успешен модел направиха, че в един момент щяха да си счупят държавата със закона, който приеха и изкараха милиони на улицата. Това е неустойчив модел. Аз съм „за“ да арестуваме всички. В края на краищата щом това се иска, да се арестувахме всички. Но само преди месец видяхте какво се стана, затова търсим устойчивост, каквато има в Германия, каквато има в Австрия, в Холандия.

- И смятате, че това може да се осъществи именно чрез този централен орган?

- Точно така – абсолютно независим, по румънски модел, щом искате да чуете и думата „румънски“ модел.

- Настоявате ли за отмяна на механизма за наблюдение от Брюксел или смятате, че той помага и поощрява борбата с корупцията?

- Ако нещо положително е станало в съдебната система, то е благодарение на механизма. Този механизъм в рамките на тази Европейска комисия ще бъде заменен с преки проверки по дела и по системи. Считам, че ще бъде достатъчно, защото системата има нужда от контрол и проверка. Ние не можем да я контролираме, защото политиката по никакъв начин не може да се намесва в тази власт, но когато идват проверяващи прокурори за помощ, за съдействие, това е само хубаво за България. По същия начин могат да идват и съдии – да се съберат само съдиите и да видят. В края на краищата, когато телефонните измами на възрастни хора са толкова голям проблем защо 62% от присъдите са условни. Това превенция ли е? Ако го кажа аз това може да възпали съдийската гилдия. Но, ако седнат съдите и си помислят – нашите баби и дядовци заслужават ли да им случва това всеки ден, съм убеден, че те не са по-малко патриоти, българи или по-малко искащи от нас да има ред и законност. Просто трябва да има такъв механизъм, затова считам, че той играе добра роля. Трябва да се стремим да падне, но в никакъв случай да не останем без механизъм за подпомагане на по-добрата дейност на прокурорите, съдиите, следователите, МВР.

- Купуването на гласове трайно се наложи в изборите в България.

- За първи път действително честни бяха президентските избори. Дано и на тези избори е така. Знам, че ГЕРБ не се занимава с тази дейност. Когато имаш 1 млн. избиратели няма смисъл да се цапаш с няколко хиляди, които биха могли да ти донесат 1 депутат. При нас дали са 84, 85 или 86 няма значение. Има значение за малките партии, които или минават над бариерата, или имат с 1,2,3 повече и могат в една коалиция да намерят по-добър ефект за себе си.

- В началото на 2018 г. България ще поеме председателството на ЕС, ако спечелите 3 мандат ще управлявате този процес. Кои са приоритетите за България като председател и има ли някаква опасност, ако настъпи нестабилност или се прецени, че има високи нива на корупция това председателство да бъде отнето?

- Всичко, което предлагаме в тази сфера ще доведе до много бързи и добри резултатите, убеден съм. Не случайно сме пример в борбата с контрабандата, защото бихме могли да кажем, а тази контрабанда, която се шири в Европа защо се допуска? Това са милиарди евро черни пари, които разбиват икономиките. Ние нашите поуки си ги извеждаме, атакуваме и ще го направим, това е гарантирано. Що се касае до председателството вече няма време. На всяка цена трябва да се състави правителство, за да може то да си поеме задачите и да може председателството да се проведе както трябва. Ако ГЕРБ е в управление сте добре дошли, за да говорим за него.

- Още ли настоявате България да се присъедини към Шенген, какъв е интересът?

- България се е присъединила към Шенген. Винаги съм гледал повече на реалните неща, не на формалните. Всички признаха, че България е най-добрата външна граница на Европейския съюз, справя се добре. Европейската комисия каза, че България е покрила всички критерии за Шенген, Европейският парламент го каза, Европейският съвет го каза, така че ние сме там.

- Какво ще спечели България, ако формално се присъедини към Шенген?

- Въпросът не е за спечелване, а още повече да се усили борбата с престъпността и охраната на външните граници.

- Тоест ще има по-добър достъп до информационни системи?

- И сега има.

- Пълен достъп има България и сега?

- Проформа го няма, но на практика особено контраразузнавателните служби обменят целия обем информация, защото е застрашена сигурността на всяка една държава в ЕС, а нашите служби се работят добре по тази линия.

- Може би, ако България и Румъния влязат в Шенген още повече ще се засили мигрантският поток, защото като се влезе в тях се отива навсякъде?

- Те и сега, като влязат в Гърция могат да отидат навсякъде. Затова пътят беше през Гърция, защото България стоеше здраво на границата си.

- Ако действително се влошат отношенията между отделни страни от ЕС като Германия с Турция и в отговор на това големи групи мигранти тръгнат към България, как трябва да реагираме и да се подготвим?

- Сега е времето да се работи това да не се случи, защото съм задал риторични въпроси. Ако дойдат 50 или 100 хил. на оградата майки с деца, с семейства, какво ще ги правим, ще започнем да стреляме ли по тях?

- Какво ще ги правим?

- Ще ги пускаме. Водил съм такава политика от Истанбул отивах и говорих с Ердоган и Йълдъръм, след това кацах директно в Берлин, за да говоря с австрийският канцлер, с ЕК, защото този сценарий е много изпълним. Виждате, че Турция ежедневно плаши с него. Ние сме хуманна нация. Във Велико Търново в препълнена зала с хора зададох въпрос – коя майка ще каже на сина си отиди и стреляй по тези хора на границата, да вдигне ръка? Нито една. На думи е лесно да приказваш, затова цялата ни дипломация трябва да се вкара в това да не се допусне. Да се говори с Брюксел, да се говори и с Анкара и да не се допусне. Допусне ли се вече няма печеливш, няма добро, няма решение.

- Какъв е пътят, какво е бъдещето за тези хора? Какво е правилно да извърши правителството, дали трябва да вземе мерки за тяхната интеграция в България? Тук трябва да се възпитава видимо общественото мнение, защото ги отхвърля или те трябва да върнати откъдето са дошли, или да отидат в съседни страни?

- Какво се получи през тези години? Много настоявах в Брюксел това да не се допусне, то се допусна. Още преди две години – три настоявах да се затворят всички граници на ЕС и достъпът на мигранти да става само през официалните КПП-та, след преглед, след снемане на данни и обяснение накъде отиват. Това не беше направено и ни заля. Какво започнаха да излъчват всеки ден медиите в своя информационен обмен: изнасилвания, нападения, тероризъм, посегателство върху жени в цяла Европа. Как да възпиташ българското обществено мнение, което гледа това? Да им кажеш, че тези, които ще останат при нас няма да закачат жените, няма да правят тероризъм, няма да правят еди-какво си. Сиреч ситуацията в Европа стана такава, че хуманността стана порок. Ние насила никой не можем да задържим в България. Затова единственото правилно нещо е да спрат войната, да се върнат при населените си места, там откъдето са. Тук съм съгласен с президента на САЩ Доналд Тръмп, който каза, че миграцията не е право, а привилегия. Ако те искат, ще отидеш, ако имат нужда от такъв работник, ще отидеш. Това е привилегия. Никоя нация не е длъжна на друга десетилетия да е градила една социална система и накрая отиваш и казваш, че и ти искаш тука.

- Да, но така или иначе са стигнали дотук тези хора. Те ще искат да продължават напред към Европа?

- Те ще искат, друг е въпросът дали ще могат.

- България, какво трябва да направи с тези хора, те поне имат 10 хил. и повече?

- По-малко.

- Има такива граждански инициативи, които в най-крайния си вид са „ловци на бежанци“, но има и други граждански инициативи с цел да наблюдават границата, да я пазят, да съдействат на полицията. Какво е вашето отношение?

- Държавата има толкова мощности вече и тук отново мога да благодаря на ЕК. В Братислава се гласуваха 160 млн. евра за България за техника, така че сега минават търговете и ще се закупят техника, термокамери, ще си помогнем да граничарите. В това отношение няма нужда държавата на такава помощ. Пак бих се върнал, че хуманността стана порок. Нещото, което аз най-много съм харесвал в Европа беше грижата за човека, демокрацията ,свободата на словото и хуманността. Ако се върнете назад, всъщност това, което впоследствие буквално сриваше имиджа на най-авторитетния ни европейски политик – канцлера Меркел, беше това, че тя прояви загриженост и каза на бежанците да дойдат, след като бягат от война и че ще се погрижат за тях. Тогава ние виждахме деца, изхвърлени на плажовете като умрели делфини. Виждахме жени, които се хвърлят на телените мрежи и по оградите. Тогава канцлерът Меркел каза, че ще се погрижи за тях, което беше израз на цялата ни европейска логика и верую за хуманността и човечността. Сега всеки, който произнесе такава фраза, бива анатемосан. Виждате само за една година какво се случи с манталитета на Европа.

- Кои са вашите вероятни коалиционни партньори в случай, че спечелите изборите?

- Нека видим, кои ще влязат в парламента. В края на краищата в общи линии ние имаме опит с патриотите, с Реформаторския блок. Към този момент това, което е сигурно с кои не правим – ДОСТ и ДПС.

- Марешки, партията му е възможен коалиционен партньор?

- Нека да видим, дали. Аз имам съвсем различно мнение за тази партия. Остава една седмица, ще разберем.

- Социологическите агенции дават много близки резултати между вас и БСП, сега дали това ще стане на практика, ще видим, но ако вие се окажете втора политическа сила, бихте ли съставили правителство?

- Правото за съставяне на правителство е на първата политическа сила.

- Да, но ако тя не се справи?

- БСП са по-жадни за власт. Aко спечелят, веднага ще направят правителство с ДПС. Няма да се стигне, те нямат нашия морал, както на по-предишните избори. Бяхме първа политическа сила, но нямаше с кого да направим, нито с тях, нито с ДПС, нито с Атака и затова те направиха правителство. При тях скрупули няма.

- Ако сте първа политическа сила, бихте ли направили правителство на малцинството, ако сте близки до мнозинството, както в първия ви мандат?

Бойко Борисов: Ще опитаме. Във всички случаи нямаме време за губене и трябва да се направи правителство. Иначе нови избори, юни или там, когато са, вече се доближаваме до председателството, а и те ще се възпроизведат в сегашните резултати, защото няма какво да се промени. И двете партии няма да са в управлението. Ще бъде едно безцелно губене на време и пари.

- Защо казвате ,че няма време за губене, заради председателството или…?

- Не само за председателството, на фона на всичко, което се случва в Европа. Затова с всяко едно изказване завършвам, че след 26-ти, българите трябва да се обединим. Тези, които са гласували за БСП, за ГЕРБ и за другите партии, са български граждани и трябва целият им потенциал да се ползва за държавата.

- От 2013 г. не е имало правителство, което да си изпълнило целия мандат, има ли условия за стабилно правителство?

- Има условия, разбира се. Това се случи между другото и защото светът стана много нестабилен. Виждате дори в една Америка. За САЩ ние винаги сме говорили в единствено число. Сега какво разслоение в това общество има. Като слушам Робърт Де Ниро и артистите какво говорят и то за президента си, и обратното - конфронтацията в американското общество, поне това, което виждам по телевизията, е огромна.

- С президента имате ли проблем да управлявате?

- Не, ние сме работили 7 години заедно. Той беше командващ Военновъздушните сили на България. Това не е някаква ниска позиция или несъществена. Основен генерал е бил в нашето управление.

- Виждате ли подобен сценарий в България като този в Македония – парламентарна криза след 26 март? Неведнъж казахте по време на предизборната кампания, че ГЕРБ както отчита успехите си, така може да отчете и грешките си. Съответно какво ще промените при следващ управленски мандат?

- Борбата с корупцията, борбата с бюрокрацията, борбата с контрабандата. Това са неща, които ще надградим. Другото хората знаят, че го можем. Образованието го изведохме като приоритет, защото това ще доведе до по-добри учители. Когато учителите са заплатени по-добре, ще се мултиплицира след това в по-добри журналисти, по-добри полицаи и по-добри военни, т.е. ще даде резултат след години.

- Възможна ли е все пак правителствена криза като тази в Македония?

- Надявам се да сме мъдри като нация, защото в края на краищата, всяка една нация подрежда живота си. Видяхте холандците не се подведоха. Излязоха и си защитиха демокрацията и основната роля, която имат в ЕС. Защо българите да не го покажем това? Вярвам в инстинкта на хората, затова и дадохме оставка, за да направим нещо по-стабилно и да има повече вяра.

Напиши коментар »
(37)
1
Из една биография: При правителството на Иван Костов, за изпълнителен директор на „Техноимпекс” е назначена неизвестната, твърде млада – на 28 години и без никакъв управленски опит Корнелия Нинова.Тя е назначена и на поста председател на борда на директорите на ”Техноимпортекспорт”.„Техноимпекс” и „Техноимпортекспорт” са външнотърговските дружества. Петър Жотев, министър на икономиката и енергетиката при Костов, признава, че не е могло да се попречи на назначението на младата дама, защото „премиерът Костов му подал кандидатурата на Нинова като “тъмносиня”.През септември 2005 година, съвсем неочаквано, от квотата на БСП, тъмно синята Корнелия Нинова е назначена за зам-министър на икономиката и енергетиката – мегаминистерството в кабинета на тройната коалиция с министър Румен Овчаров, зам-председател на БСП и председател на най-голямата партийна организация на социалистите – Софийската.В мегаминистреството на Румен Овчаров тя е натоварена с много сериозни задачи – отговоря за външно-икономическите връзки; държавния резерв; търговията с оръжия; офсетните споразумания, свързани с доставки на армията. Нинова е шеф и на две стратегически предприятия – „Международен панаир” Пловдив и ”Булгартабак холдинг” – предприятие, известно като „Бастилията” на ДПС. Толкоз!
2
Ето това е един от най големите престъпници на прехода издигнал се чрез разтриване на уши.А тук въпросите са зададени предварително и отговорите са му написани.
3
Куха тиква, дрънка ли дрънка със сухите си семки!
4
Време е за промяна №5 Коалиция на Недоволните!
5
Този не спря да ръси простотии, започва да прилича на Плевнелиев и болната му амбиция за власт става опасна
6
Като си толкова осведомен, а напиши в колко фирми и дружества участва Борисов още при встъпването си, като премиер? Кои пристанища и летища в България е купила приятелката му Цветелина Бориславова и как тя има банка в Дубай? Да бъдем обективни.
7
Боче, имаш цял харем от такива простакеси като теб. Няма да те оставим на твоите комунисти, каквото и да става. Ротфронт.
8
ГЕРБ УМРЯ !
9
лъжлив страхлив измекяр. Турска подлога. Кратунковец. КОЙ РЕГИСТРИРА ДОСТ, КОЙ ЦЕЛУВАШЕ З>А>Д>НИКА НА ЕРДОГАН, КОЙ КАТО МАЛКИЯ МУК ТЪРЧЕШЕ МЕЖДУ НЕГО И МЕРКЕЛ
10
на този, който беше два пъти министър-председател на България. Българи, вижте, какво сте избрали!
11
да ти ежа майкята.
12
Оставете го този. За се върнем в 1989 год. http://idvassilev.blogspot.bg
13
Боче, наборе, амортизира се вечи си си за архива, както е в една реклама .
14
По време на тоето първо царуване се подпали толкова рая, колкото не сме си мечтали 500 години. Ашколсун, пехливан ефенди. Шербет само за теб. А и се запиши в комунистическата партия, че ние сме вече на "чок конюшма" с Путин. Къде шъ карш почивката, че в Мармарис още има място и можем да те настаним.
15
АМА НИКОГА НЯМА ДА ДОПУСНЕМ НА НАШАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ДА ИМА ПРОТУРСКО НАСЕЛЕНИЕ ПОДЛОГИ НА ТУРЦИЯ АКО ТРЯБВА И ПОСЛЕДНАТА КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЩЕ ДАДЕМ,НО НЯМА ДА ВИЛНЕЯТ И ДА КОМАНДВАТ ТУРЦИ КАТО ИСКАТ ДА ВЪРВЯТ ДА ЖИВЕЯТ В ТУРЦИЯ НИЩО ХУБАВО НЕ СМЕ ВИДЕЛИ ОТ ТУРЦИЯ И НЕ ОЧАКВАМЕ НИЩО ХУБАВО ,А ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА РУСИЯ НИКОЙ И НИЩО НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА НИ РАЗДЕЛИ ТАКА СМЕ ЗАКЪРМЕНИ С ОБИЧ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ РУСНАЦИТЕ И ТАКА ПРЕДАВАМЕ НА ДЕЦА И ВНУЦИ
16
България, като братска страна на Русия, има превилeгировано отношение. Русия ни продава на най-високи цени природния газ, бензина и дизела. В замяна на това руската рафинерия "Лукойл-Нефтохим" не плаща данък печалба. Това е практическата страна на братските взаимоотношения - големия брат получмава всичко, а малкия брат с благодарност духа супата.
17
В грешка си той вече има нова приятелка . По малка е от дъщеря му . Съвсем скоро подробности да видите тогава за каква перверзна гад е вашият лубимец
18
Като страда толкова, че е нямало преди банани и портокали, да си навакса сега. Ама с портокали и банани не се става 150 кила.
19
„Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!” – Иван Сергеевич Аксаков, 1885 г., в-к „Русь”. +++++ “Всичко, което бе направено от Русия за България трябва да бъде разрушено. Цел на нашите усилия трябва да бъде не "целокупна" България, а разделяне даже на днешното княжество между неговите съседи: румънци, сърби и гърци, с изключение на широката полоса около Черно море, която Русия може да остави за себе си. С други думи, ние сме в правото си да постъпим с България, която ни измени и се предаде на страната на нашите противници, така както постъпихме с Полша, да я разчленим, разграбим, да я изтрием от лицето на земята, за наказание на всички племена населяващи Изтока, като доказателство, че позорен и бедстващ край очаква всеки славянски народ, който дръзне да вдигне ръка срещу велика Русия" - Извадка от „Изь прошлаго русской дипломатииисторические изследования и Полемическия статъи“, автор С.С. Татищева, С. Петербургь, Издание А.С.Суворина 1890 г.
20
„Понеже в БСП жените са мъже, при нас мъжете са по-нежни и затова трябва да ги защитиш“, изцепи се Борисов в „120 минути“. Един съвет, господин Борисов. Съвсем добронамерен съвет. Имате медийни съветници, питайте ги преди да изцепите поредната си дебелашка идиотия по телевизията. И не само ги питайте, ами ги и слушайте. Защото след признанието ви, че в ГЕРБ било пълно с нежни мъже, как очаквате да реагират българските балкански мачовци. Сърдите се, че са ви взели на мезе, а сам скачате готов и нарязан в чинията. Не така, господин Борисов! Не така, че после тръгват едни слухове, едни, прякори… Казваме ви го достатъчно нежно, че човек с вашите специфични нагласи и засилена чувствителност да го разбере, без да се засегне!
21
ДОСТ е партия на Ердоган и на миналите избори подкрепи ГЕРБ. Целта на Турция е да вкара като коалиционен партньор на ГЕРБ една про-турска партия начело с шпионина Местан. Този хубавец на снимката преди 2 години беше на пълвата редица на конгреса на партията на Ердоган, заедно с Цецо и Караянчева и приветстваха успехите на Ердоган.Така че и ГЕРБ е про-турска и анти-българска партия.
22
Наистина ли вярвате че някой ще изчете този чаршаф. Особенно пък дълбокомислените разсъждения на едna тиква.
23
Tикво,ти си виновен за ДОСТ да се регестрира, защото беше сигурен ,че на президентските избори ти очакваше да гласуват за Цецка. Цялото ти некадърно управление на държавата беше КАТАСТРОФА!!!!!!!! Натрува дългове,които нашите внуци ще изплащат !!!!!Ще напуснеш ли политиката след като Йончева те осъди???
24
за никого, на чия издръжка са близалките и братята им пик...ЛИ* ви - на един много красив, строен и втален млад екземпляр . Не е тайна и чистата им любов към тримата корпулентни мъжаги, управляващи мат'ряла. Но днес под...Ло' гите къртят мивки - през 10 минути - какво е рекъл Той, Вожда и Учителя Вселенски.
25
Този фокус как русофилите ще станат ергоганисти е това само Баакя го може и ние трябва да ФНИМАВАМЕ И ДА СЛУШКАМЕ. сЕГА цЕцО ШЕ НИ ОБЯСНИ КАКВО Е КАЗАЛ БАШИЦАТА.
26
Позиция на политик и държавник. Нинова ряпа да яде с нейното интервю пред същата агенция Франс прес. Тя е някаква неопитна делитантка, безотговорна и не притежава неговия политически опит и авторитет в международната политика. Борисов е наясно с ролята на прагматизма и дипломацията в междудържавните отношения, както и какъв инструмент са те за провеждането на праволинейна външна политика в защита на националния български интерес.
27
Защо са му взели интервю е въпроса? Вчера е казал едно, днес сутринта друго, вечерта трето. Нито едно ме е истина! Бръщолевения на на болен човек, много болен, социопат. Той за да храни егото си но продаде на Запада и Америка и предаде на Ердоган. Той ненавижда България и българите! За него те са инструмент за власт и забогатяване. Той е милиардер, около 15 милиарда има на Вирджински острови и Оман. Продължава да трупа но не с бизнес а чрез властта си. Продава благословиите си за бизнес. Плаща ли Му се, бизнеса върви. Опъне ли се някой, цялата държавна машина му се стоварва отгоре и го смазва. Обезсили армията за да ме му спретнат генералите преврат. Не укрепи турската граница. Запада и Америка го лъгаха, че са зад него. До вчера. Днес не ги интересува България, гледат си своя интерес. Прави се на интересен на Путин, отмени 3 проекта от които България имаше интерес. Така угоди на Обонго и САЩ. Ще дойде ли САЩ да ни подкрепи ако лудият Ердоган посегне на нас? Съмнително, нали! Народен съд за него, задължително! Предателите винаги се съдят и се изправят до стената. Милост за тях не трябва да има!!! За него особено!!!
28
Тоя не разбра ли, че мисленето не му е силна страна, кога ще спре да ръси простотии?
29
Абе,толкова ли са глупави във ”Франс прес” че да се връзват на приказките на един неуравновесен индивид? Не ми се вярва. Просто гледат сеир.
30
КОЛКО Е ПЛАТИЛ КОМУНИСТА БОЙКО БОРИСОВ ЗА ДА МУ ИЗЛЪЧАТ ИНТЕРВЮТО. САМО ТОЙ СИ ПРАВИ ИСКУСТВЕН ИМИДЖ. ТОЛКОВА ДА Е УМНИК ЧЕ ЗА ТАКИВА РАБОТИ ДА ГОВОРИ. НЕ МИ СЕ ВЯРВА. РЕДАКТИРАНО ИЗКАЗВАНЕ. ТОВА Е КАТО ЗА ПОСЛЕДНО. ГЕРБ АГОНИЗИРА. ОЩЕ 5 ДНИ И НАРОДА ЩЕ СЕ ОТХРВЕ ОТ ТЯХНОТО НАТРАПЕНО ПРИСЪСТВИЕ. КАКТО ДОШЛИ ТАКА И СИ ОТИШЛИ
31
Ето ви пример за фалшива новина!
32
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
33
Трътлестата тиква не само го поема анално, но ми прави и свирки.
34
Тези които му се възхищават на отговорите - наистина говори колко им е ниско интелигентното ниво , точно като на Бога Буда. Интелигентните хора могат да се изчервят четейки това интервю. Хак ви е тъпанари и спрете да писукате за мизерните си заплати и пенсии, след като мозъка ви стига само до заплати и пенсии.
35
Аве Цезаре! Аве Тиквоний!
36
...„До ангела на църквата в Лаодикия напиши: «Ето думите на Този, който се нарича «Амин»: ЗНАЯ ДЕЛАТА ТИ. ЗНАЯ, ЧЕ НЕ СИ НИТО СТУДЕН, НИТО ГОРЕЩ. Как бих искал да бъдеш или студен, или горещ!И ПОНЕЖЕ СИ ХЛАДЪК – НИТО СТУДЕН, НИТО ГОРЕЩ – ЩЕ ТЕ ИЗБЛЮВАМ (т.е. ще те изплюя) ОТ УСТАТА СИ. Ти казваш: „Богат съм. Забогатях и от нищо нямам нужда“, А НЕ ОСЪЗНАВАШ, ЧЕ СИ ОКАЯН, ЖАЛЪК, БЕДЕН, СЛЯП И ГОЛ.Съветвам те да си купиш от мен злато, пречистено в огън, за да станеш истински богат. Купи си и бели дрехи, с които да прикриеш срамната си голота, А СЪЩО И МЕХЛЕМ ДА НАМАЖЕШ ОЧИТЕ СИ, ЗА ДА ПРОГЛЕДНЕШ! Ония, които любя, Аз ги изобличавам и наказвам, ЗАТОВА БЪДИ РЕВНОСТЕН ДА СЕ ПОКАЕШ! Ето, стоя на вратата и хлопам; ако някой чуе гласа Ми и отвори вратата, ще вляза при него и ще вечерям с него, и той с Мене. На този, който победи, ще дам седне с Мене на Моя престол, както и Аз победих и седнах с Отца Си на Неговия престол. Който има ухо, нека що говори Духът към църквите.»“... Много мъкав си криви брате, Борисов, ОПОМНИ СЕ ДОКАТО ОЩЕ НЕ Е КЪСНО, че иначе после иде огромна мъка – ПЛАЧ И СКЪРЦАНЕ СЪС ЗЪБИ... - и за теб, и за всички като теб – без разлика спрямо - народност, пол, образованост, опит, „заслуги“, виноко самомнение и „самооценки“ и прикрито недостойнство и гордост... Защото „на когото повече е дадено, от него повече и ще се изиска“... А между другото, точно затова също така недостойно и гнусно е да „отстоявате“ още и още и т.н. „плосък данък“, защото и това е безнравствено, точно поради тук упоменатото, заради „недосетливи“ като вас... Имате само още твърде малко време – не буквално до изборите, или до следващи избори – А СПРЯМО СМИСЪЛА НА ЖИВОТА – затова стреснете се бързо, признайте си служенето на двама и повече господари... и всички други грехове към стадото, и побързайте да се промените – до дъното на душите си и до последната клетка в телата си, че иначе наистина ще е несравнимо самонаказание – накрая „ИЗНЕНАДАНИ“ да узнаете И ВИЕ – ЩО Е ТО ГОРЯЩ, НО НЕИЗГАРЯЩ ОГЪН... АКО ИСКАТЕ ИСКРЕНО, ВСЕ ОЩЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СТРЕСНЕТЕ, ДА СЕ РАЗКАЕТЕ И СТОРИТЕ ПЛОВОВЕ, ДОСТОЙНИ ЗА ПОКАЯНИЕ... НО КРАЯТ НАБЛИЖАВА... ЯКО БЪРЗАЙТЕ... И ВЗЕМЕТЕ ТА СИ СПОДЕЛЯЍТЕ ТЕЗИ добронамерени „НАПЪТСТВИЯ“, та дано се заразите едни от друг и като лавина да се отприщи покаяние, иначе - ... вечна мъка... И ДАНО ДА ГО ПРАВИТЕ ИСКРЕНО, НЕ ЗА ПРЕД ХОРАТА И НЕ ЗА ПОКАЗ..., че тогаз мъката на такива ще е ОЩЕ ПО-СТРАШНА... НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА ЛУКАВИТЕ И ДА СЕ ПРЕСТРУВАТЕ, ЧЕ СЕ ПОКАЙВАТЕ, ЧЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ, ЧЕ СТЕ СИ ГО ПОМИСЛИЛИ И ОБМИСЛЯЛИ... И ГЛЕДАЙТЕ ДА НЕ СЕ ИЗПЪЛНЯТ И СПРЯМО ВАС ДУМИТЕ - ... „И САМИ НЕ ВЛИЗАТ, И НА ДРУГИ ПРЕЧАТ ДА ВЛЯЗАТ“...СЪБУДЕТЕ СЕ!
37
Ако населението ни е проруско и протурско, ти човече, си про- про- просто идиот и предател.За какво се кандидатираш - за български чиновник или за паша под лидерството на твоя Бог - Ердоган
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?