Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Еколози скочиха на Мая Манолова за орташките ѝ предизборни врътки с богатите авантаджии от "Да, България" и от чужбина заради дивото къмпингуване (СНИМКИ)
Еколози скочиха на Мая Манолова за орташките ѝ предизборни врътки с богатите авантаджии от "Да, България" и от чужбина заради дивото къмпингуване (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
60017
Коментари
13
Еколози скочиха на Мая Манолова за орташките ѝ предизборни врътки с богатите авантаджии от "Да, България" и от чужбина заради дивото къмпингуване (СНИМКИ)

Национална асоциация "Българско Черноморие" скочи остро на омбудсманаа Мая Манолова заради подкрепата ѝ към ветото на президента върху закона, който забранява дивото къмпингуване и определя ясни правила за местата, на които могат да се разполагат каравани, кемпери и палатки.

Еколозите обвиняват Манолова, че е крайно некопетентна по тези въпроси, но в съдружие с "богатите авантаджии" от "Да, България" всъщност се опитва да гради политическа кариера в перспектива.

Според Асоциацията Манолова защитава позиции, които позволяват не само на родните "богати авантаджии", но и на чужденци да използват безплатно българските курорти, като по този начин ощетяват местния бизнес и местните хора. А освен това твърденията ѝ, както и на противниците на регламентирането на къмпингуването, са в противоречие с конституцията.

"Заради политическата си кариера омбудсмана показа на всички ни как се прави нов вид спорт и скри шапката на ММА бойците ни, като ни демонстрира ЛНБП (Лактен Налудничав Бой Предизборно). Фаталното тук е и това, че чрез действията й се преотстъпи в полза на други народи и наши авантаджии, част от територията на България за безплатна почивка", заявяват еколозите от Асоциацията.

Ето и пълния текст на тяхната позиция:

"След странните аргументи за налагане на вето от Президента върху текст от ЗУЧК, който дава възможност за опазване на околната среда, развитие на дребния бизнес и ограничаване на нелоялната конкуренция, в защита на ветото се включи и омбудсмана Мая Манолова. Явно виждат нещо лошо в новоприетия текст от закона:

„Чл. 10а. (1) В зона „А“ и в зона „Б“ извън територията на морските плажове, пясъчните дюни и категоризираните къмпинги в поземлени имоти или части от тях, собственост на държавата, на общините, на частни физически или юридически лица, попадащи в горски територии или в земеделски земи, както и в незастроени имоти, включени в границите на урбанизирани територии, без промяна на предназначението им могат да се обособяват места за временно разполагане на палатки, кемпери или каравани.” 

               По повод на чл.10а Мая Манолова  направи среща с представители на „Демократична България” -  сладкодумните авантаджии. След срещата тя направи изявление във фейсбук профила си:

„Безобразията по българското Черноморие са най-видими и последователни извършвани. Няма човек, който да не настръхне, когато види поредната сценка на изливане на бетон, поредното обезобразяване на природата, поредното свръхзастрояване.”

Вижда се, че няма нищо общо между приетия нов текст и разсъжденията на Мая Манолова.  

Ето как се стигна до срещата на богатите авантаджии с Мая Манолова. Сладкодумци, живеещи около жълтите павета в София, по думите им гласоподаватели на „Демократична България”, научени през годините, че на почивка се ходи безплатно, скочиха в защита на ветото на Президента. 

Наеха озвучителна техника и озвучител и миналата седмица спретнаха протест. На протеста освен десетината протестиращи, бяха и 10 – 15 журналиста, двадесетина полицая за охрана и Мая Манолова. Викащите сладкодумци авантаджии (без озвучителя) и Мая Манолова разиграха подкрепа за наложеното от Президента алогично вето. Тези хора заляха социалната мрежа с две снимки на два законни строежа като твърдяха, че доказват „презастрояване” на крайбрежието ни. Снимките и лъжите разпространявани около тях не са предмет на промените в закона.

Дали това е траен подход за боравене с неистини не е ясно, но е по-добре за всички ни, преди да реши някой да се бори да стане кмет на София или да заеме ръководен държавен пост, да мине под обстоен медицински преглед. Лошото е, че Президент, Омбудсман и малка шепа непредставени в Парламента хора са против реда в Р. България.

Защо тази групичка не чете приетите промени в закона? Защо не подава сигнали в прокуратурата ако има нарушение по българското Черноморие, а се самосезират във Фейсбук и долкадват на медията с неясен собственик – БТВ.         

Ето  текста на чл. 35 от  Конституцията, който те не цитират, но развяват като байрак и обясняват, че промените са в противоречие с този член 10а от ЗУЧК:

„Чл. 35. (1) Всеки има право свободно да избира своето местожителство, да се придвижва по територията на страната и да напуска нейните предели. Това право може да се ограничава само със закон, за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани.”

               Ако сравните чл.35 с публикувания 10а, всеки средно грамотен човек може да разбере, че чл. 10а не забранява правото на местожителство, не ограничава правото на придвижване по територията на страната, което трябва да се съобрази с народното здраве и правата и свободите на други граждани. Къде в члена се забранява напускането пределите на държавата към Гърция или другаде?

Текста от закона, върху който беше наложено вето, нито ограничава свободното придвижване на хората, тъй като не засяга закона за движение по пътищата, нито разрешава „презастрояване”, тъй като не променя строителните закони, нито ограничава правото на чиста околна среда, нито е засегнал по никакъв начин Закона за здравето. Този текст СЪЗДАВА ПРАВА, дава допълнителни възможности на населението за работа и опазва околната среда.

Фрапиращото неразбиране на закона и агресивното му преиначаване пред публика, от заемащата поста омбудсман на Р. България г-жа Мая Манолова, е причина на България да се гледа, като на безплатна дестинация за морски туризъм. За тази година само от Румъния, Германия, Украйна, Чехия, Албания, Полша и Молдова, а за догодина сигурно и за цяла Европа и Азия.

В момента се окупират плажове, горички и частни имоти по Черноморието ни с луксозни кемпери, каравани и палатки, които дори се дават под наем на чужденци, нямащи възможност да инвестират в катун – бизнеса тази година. Но догодина ще са спестили от нощувки в нашите съществуващи къмпинги, от  курортни такси и без да бъдат регистрирани, като туристи и вече другото лято ще са готови да станат съдържатели на катуни в българската част от Черно море.

Вече има обяви за каравани по морето под наем в катуните. Живеещите в морските общини ще продължат да заплащат безплатната почивка на богаташите и предприемаческите им поразии, чрез своите данъци и такси и нови фалити.

Такава извратена идиотщина не съществува в нито една европейска държава, камо ли пък да бъде подкрепяна от омбудсмана. В България няма безплатни детски ясли и градини, но има безплатно летуване със скъпи кемпери, които са собственост не само на наши „природозащитници”, но и на международни такива.

Заради политическата си кариера омбудсмана показа на всички ни как се прави нов вид спорт и скри шапката на ММА бойците ни, като ни демонстрира ЛНБП (Лактен Налудничав Бой Предизборно). Фаталното тук е и това, че чрез действията й се преотстъпи в полза на други народи и наши авантаджии, част от територията на България за безплатна почивка.

От НАБЧ"

Палатките в синьо са върху дюните

 

 

Още по темата
Асоциация "Българско Черноморие" иска проверки на замърсяването от дивото къмпингуване
Часовник
15:41
От Национална асоциация „Българско Черноморие“ призоваваме министрите на туризма Николина Ангелкова и на околната среда и водите Нено Димов да започнат масови проверки на замърсяването...
Напиши коментар »
(13)
1
Голям яд,че не можете да ги санкционирате!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Какво може да се очаква, от Костенбродската курабия, И ТЯ Е КАТО ИМПЕКСОВАТА БАРСАЛА ЦОЦААЛИСТКА, БЕЗ ДЕН ТРУДОВ СТАЖ В РЕАЛНАТА ИКОНОМИКА, обслужвала навремето дъртаците от политбюро, като червена мажоретка!!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Пчеличката Мая пърха от цвят на цвят да трупа политически дивиденти.Прави си сметката да бъде кандидат за кмет на София,но отсега и казвам,че няма да и се получи.Едва ли има софиянец,който да подкрепи тая креслива лелка,ако не го е осъзнала после много ще я боли,като тресне по гъз.Ще и замине и сладкото постче на омбудсман.
7
отговор на коментар
Лилявите комуняци от Да България ще я подкрепят така,както подкрепиха Фатмачко!
8
Мъжлето и е gжендър та дрънка и не се знае Майчето какви резби подкрепя. Gжендърите от "Дай България" и да я подкрепят....,това не стига. Заради gженdъризма в БСП трябва мноооого да си помислят дали да подкрепят тЪз N - полова пчеличка.
9
БОГАТАШИ СЕ СЪЮЗЯВАТ С БОГАТАШИ! ОМБУДСМАНКАТА НА ЖЪЛТОПАВЕТНИЦИТЕ СИ ПОКАЗА ИСТИНСКАТА ФИЗИОНОМИЯ! БСП НЯМАЛА ФИНАНСИ. "НЕЗАВИСИМАТА" И "БЕЗПЛАТНАТА" МАЯ ЯВНО ИСКА ДА СЪБЕРЕ ПАРИЧКИ ЗА ПРЕДИЗБОРНАТА СИ АГИТАЦИЯТА, КАТО КАНДИДАТ КМЕТ НА СОФИЯ " видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак"
10
Тази пък какво разбира от устройство на черноморието, та е тръгнала да си бута гагата където не и е работата. Явно си мисли, че дребните собственици на имоти по морето са измрели или всички са избягали в чужбина, за да може да раздава имотите на червените олигарси. Предлагам й поне един ден преди изборите в София да дойде на морето и да чисти помийните ями на тези които защитава.
11
на политически "мушингии", веднъж вече го игра ММ! Дано не позволи пак да бъде употребена ....
12
Разбрахме че иска да става кмет. Писна ни от тая, кога работи като е непрекъснато по медиите. Така ли мисли да управлява.
13
Всички знаем, че Майчето иска да става кмет, а демократична българия искат да влязат във властта, затова се бъркат, където не разбират и заради болните си амбиции искат да съсипят турзима. Дано да не им се получи. Нека проблемите на българското черноморие да се решават от компетентните хора и институции.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?