Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Екатерина Захариева: Прибрахме над 500 българи от целия свят
Екатерина Захариева: Прибрахме над 500 българи от целия свят
Автор: ПИК
Дата
Дата
5329
Коментари
0
Екатерина Захариева: Прибрахме над 500 българи от целия свят

Зелени коридори трябва да бъдат осигурени, но не за хората, които искат да се разхождат из Европа. А за тези, които искат да се приберат по домовете си, обяви в ефира на БНТ външният министър Екатерина Захариева. Не бивало да се допуска да има недостиг на хранителни стоки по маганизите и на лекарства. Затова се правело всичко възможно да няма трудности по границите за придвижването на тези стоки. В момента имало още малко напрежение между България и Румъния.

"Нашите призиви хората да не пътуват не са били самоцелни. На първо място, за да запазят здравето си. Има държави, които са затворени за страни от цяла Европа. Чили е една от тях, а там има българи. На почивка са били. Подготвят се няколко самолета. Прибрахме над 500 души от целия свят. Днес приключи мисията ни в Сенегал, където има наши работници", поясни Захариева.

"Има и хора, кото постоянно работят в чужбина. Но искат да се приберат в България. Те са от държави, които са в карантина. Моят призив е, ако живеете постоянно там, не тръгвайте на път. Категорично препоръчвам да не се пътува", призова Захариева.

Още по темата
Екатерина Захариева: Ще приберем всички европейски граждани координирано и заедно
Часовник
14:06
Всички държави членки на Европейския съюз трябва да работим заедно. Вярвам, че ще преодолеем коронавируса, но е много важно какви послания даваме към света. Ще приберем всички европейски граждани...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?