Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ЕДИНСТВЕНО В ПИК: Ето го анализа на опозицията в БСП - групата на 50-те иска главите на Корнелия Нинова и Кирил Добрев заради разгромната победа на Борисов
ЕДИНСТВЕНО В ПИК: Ето го анализа на опозицията в БСП - групата на 50-те иска главите на Корнелия Нинова и Кирил Добрев заради разгромната победа на Борисов
Автор: ПИК
Дата
Дата
129865
Коментари
45
ЕДИНСТВЕНО В ПИК: Ето го анализа на опозицията в БСП - групата на 50-те иска главите на Корнелия Нинова и Кирил Добрев заради разгромната победа на Борисов

ПИК разполага с резюме от анализа, изготвен от вътрешната опозиция в БСП, за резултата на партията след приключилите местни избори. Разгромна загуба и победа за ГЕРБ и Бойко Борисов отчитат социалистите в сянка от Националния съвет. Главите на Корнелия Нинова и заместника и Кирил Добрев ще искат от т.нар. Банда на 50-те на пленума следващата събота. Представянето на Мая Манолова в София опозиционерите приемат като победа, по-значима от кметското място на Пенчо Милков в Русе.

До два дни официалният документ ще бъде внесен в деловодството на „Позитано“ 20. В него се говори категорично за много лошото представяна на БСП. Според анализа сега социалистите имат 57 кметове при 60 по времето на Миков – 2015 година. Единствената разлика е, че сега са спечелени четири областни града. Загубен обаче е Асеновград, който като община и население е по-голям от Разград и Благоевград.

Анализът прави разрез и по отношение на броя съветници. През 2015 година, която всички в БСП приемат за най-лоша, има 930 срещу 1006 съветници сега. Задачата, която е била поставена от Националния съвет, обаче е за 30 процента ръст. Т.е. броят на съветниците социалисти е трябвало да бъде 1200. Това категорично не е изпълнено. Не е изпълнена и спуснатата за кметове квота. Така поставените от Националния съвет през юли задачи не са изпълнени в пълна степен.

Най-тежкото според анализа поражение е това, че в седем области няма нито един червен кмет. А в други седем области има избран само по един кмет. Това означава, че в 50% от областите на България БСП липсва. Има рязко стесняване на географията на социалистическото представителство.

Категорично и безспорно се отчита, че Бойко Борисов е победителят в тези избори и това не подлежи на коментар. Въпросът според анализа е, че БСП няма нито крачка напред в сравнение с 2015 година.

Нинова не можела да каже, че е сразена, като използвала за алиби Русе, Благоевград и Перник. Истината обаче била, че БСП има устойчив спад на подкрепата за партията, точно след като тя е станала председател. От 980 000 гласа за президента, през 920 000 на парламентарните избори, до 475 000 за европейските избори и 432 000 сега в местните – е зловещата статистика. Освен това, спрямо изборите от 2015 година ръстът е от едва 42 000 гласа, като 39 000 от тях са в Русе и София и 2300 гласа – в цялата страна.

Политическите изводи на вътрешната за БСП опозиция отчитат още, че ДПС също разширява географията си. Социалистите категорично губят избори в турските общини, а ДПС печелят от българските. ДПС е с 47 кметове и има 916 съветници от тези избори, като те все повече се превръщат в национална партия въпреки етническото си облекло, докато БСП – с отсъствието си от седем големи области, при това без нито един кмет в Старозагорска, Хасковска, Търговищка, Силистренска, Врачанска област, все повече заприличва на регионална партия, е друга тежка констатация от анализа.

Документът обаче отчита изключително високия резултат на Мая Манолова в София. Заслугата за това се приписва на Калоян Паргов и градската организация, както и  на нея самата. Въпреки че Манолова е била в ролята на независим граждански кандидат, е успяла да увеличи и подкрепата за БСП, израз на което е броят на червените съветници в столицата. Всъщност в София БСП има най-доброто представяне за България въобще. То е по-добро дори от Русе, пише в анализа.

Хората от вътрешната опозиция правят уговорката, че Манолова трябва да бъде оставена сама да реши какво ще бъде политическото и бъдеще. Те отчитат обаче, че заради уставно ограничение, дори днес да се върне в БСП, може да претендира за поста на Нинова едва след година – което е след май, когато трябва да се състои червен изборен конгрес.

От опозицията на Нинова обясниха за ПИК, че очакваният в събота пленум се отлага заради „парадни“ мероприятия – срещи и почерпки с хапване и пийване с избраните кметове.

На 16 ноември обаче опозиционерите най-вероятно ще подкрепят елиминирания лично от Нинова шефа социалистите във Варна Борислав Гуцанов, който е категоричен, че ще иска оставката на примата от „Позитано“ 20. Със сигурност ще се търси отговорност както от Нинова, така и от заместника и Кирил Добрев, твърдят източниците на ПИК от Националния съвет.              

Напиши коментар »
(45)
1
Бойко ако си мисли че това е победа ,значи този човек е много зле
2
Няма ли някой Циганин да го напосува на майка...
3
Победа е разбира се. Комунистите взеха само 4 областни града и то не така важни.
4
Ако си мислиш че няма да ти го набутам в тролската човка, значи си много смотан трол
5
Каква оставка на Нинова? Бойко не дава,нали ТЯ е човекът на ГЕРБ в БСП! Как иначе ГЕРБ ще бият всеки път без проблем?
6
Вземете и главата - безполезна, служебната Шкода - да мирясат таксиджиите наплашени, скътаните партийни пари, селската къща с новата ограда и ремонтираната дворна тоалетна, ключа от касата с досиетата.
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Че каква победа е това за комунистите от герб? На парламентарните избори са аут, елементарна аритметика е. Ще отговарят за повсеместната разруха и разсипия.
9
Eй, Ивче николова, ти и член ли имаш, мамaтие`a
10
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
11
циганската "победа" шайката !
12
Тя е пътник , ще я изритат червените свине , но как ще върне липсващите милиони в касата на комунягите ?? Нинова е свикнала като попа -- знае само "дай " , а сега ще и се наложи и да връща !
13
Много кинти има тая партия ГЕПИ, няма бутане!
14
ЛИ Е НИНОВА ? ДОРИ СЪПРУГЪТ Й НЕ Я УВАЖИ И НЕ БЕШЕ ДО НЕЯ ПРИ УРНАТА В ИЗБОРНИЯ ДЕН...
15
Купуването и продаването на гласове е престъпление и печатането на половин милион фалшиви бюлетини , но това не важи за шайката с личната си прокуратура !
16
А ДЕТО КОМУНИСТИТЕ ВЗЕХА КМЕТСКИ МЕСТА ТАМ ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ НА ГЕРБ В КОАЛИЦИЯ С ВМРО СА БОЛШИНСТВО... ТАКА ЧЕ КМЕТА ЩЕ БЪДЕ НЕЩО КАТО ДИРЕКТОР НА ВОДОПАД С ХУБАВА ЗАПЛАТА.
17
Голямо разгромяване,Голяма Победа!?!!!??!!Продължавайте така,все с такъв "успех,разгромяване и победа"!?!?
18
ama, na men ne mi e jasno,koi napravi onazi rabote s buletinite v kostinbrod
19
Да сте вземали кокал от куче? Как се пуска кокал?
20
По 50 клошарски фекалии да изядат всеки един от тях.
21
ще държат кокала до дупка,иначе трябва да кажат къде са 24млн,откраднати от субсидиите
22
Набутай го в червата на циганската царица - кметица на София! не виждаш ли, че станахте за смях и резил на цяла България, а и по света бие, герберасте № 4? А пък едни цигански барони те чакат да го набутат на теб!
23
Другарката "лъжа" сама ще си отиде- ама друг път. Май трябваше да използва момента и да избяга към евродепутатското кресло като другата другарка "милиончева", която забрави за всякакви гейтове като гушна добрата заплатка в Брюксел.
24
Един трол на мутренско-циганската партия ГРОБ и ПИК се изтропа 20 пъти!
25
ДЕБИЛЯ ИВО ХРИСТОВ НАРЕЧЕ ГАЛЕВАТА ПУФЛЕКАНА ......“БЕЗПОЛОВА “.....КАТО ЧЕРВЕИТЕ ....ХЕРМАФРОДИТНА ПОЛИТИКА ПРАВИ ГАЛЕВА И КОРНЕЛИНОВА ...!
27
Е, не му искайте оставката на наглото синче, а го оставете да си пафка джойнта.
28
Кажете колко са избирателите САМО на БСП!Стига сте броили тези и на партиите, с които сте Парламента.
29
отговор на коментар
до 1- ТИ СИ още по зле с тази червена чугунена глава
30
Другари,в чест ВОСР /Октомврийската революция/ да поканим 50-те девственика/-ци/от БСП за членове на нашата изпълнителна комисия, където всички са непорочно.Ура за др.Б.Б.
31
17:4 за ГЕРБ е много добър резултат!
32
Немс страшно герберуги, Вожда ви, този умен и честен човек, изградил Бългатия на ново, не е харесван от чичко Тръмп. Ето защо се пригответе да се простите се него през следващата година. Нишо няма да го спаси, когато Бай Дончо му покаже Червения картон. Дали ще му вземат откраднатите милиярди не знам, но една част миже да му вземат като гаранция, че нема да го закачат в имението му до Лос Анжелис. Ще му видите тогава изблещената дзурла, когато трябва да напуска сладкара власт. Целият народ ще празнува, пее и танцува, а Герберските мишоци ще се крият и чакат арести за зулумите които са правили.
33
Ах мечти, мечти червени.....и морето до коленИ!
34
А от маймуна орех някой да е взел? Нека си стои Нинова,бе хора! Нека докато разбие напълно БСП!
35
Бай Дончо ли ти го каза,или снощи го сънува.
36
все някой им е крив, и най вече врагът с партиен билет. За 30 год. един пирон не са забили на Ползу Роду, но пък ни докараха три национални катастрофи. Да ги оставим да се изпотрепат сами. Корнелия е Радост!
37
Верва ли си Текvун? Че то в GЕПИ цялата висша и средна управа се все бивши бекапейци. GЕПИ това е БКП-2. В ДСБ били децата на номенклатурата.....,ама децата,не майките и татковците.GЕПИ е сборище на нефелни и фрустрирани одъртяващи бивши бекапейци,комсомолски деятели,партийни секретарки,рабфакаджии,климатичници,парвенюта,полуграмотници и функционални неграмотници. Простотията им е същата като на кундурджиите от БКП непосредстввено сред 09.09.1944г.
38
Хем ша та думкам ,хем ша ти го набия до шия долнопрробен червен талибанино ,и тогава ще си признаеш всичко през вмирасана ти уста!
39
Парапитеците с червените ушенца като теб сте най големите простаци,кретени,идиоти и дебили на земното кълбо, гледа ви човек коментарите и не се изненадва въобще защо сме единствената държава в Европа с действаща комунистическа артия в парламента! Това е най големия срам и позор червеноушковци драскайте и квичете колкото си искате това е истината!
40
отговор на коментар
А ти си мислиш че като Гергов стане партиен лидер на БСП те ще си вдигнат резултатите ли, или да се върне Румен Петков готов кадър, дялан камък, не разбирате ли че Нинова постоянно покачва резултатите на БСП, в така наречения / доклад / защо не се споменава че при Станишев имахте 40 депутати, а при Нинова 78 депутати, спечелени президентски избори, катрана в кацата на БСП са именно тия дето от 50 години са все начело в партията им, Пирински, Овчаров, Дъбов, ами Янаки Стоилов, Мерджанов, все отбор юнаци, но МОЖЕ И ДА СИ ПРАВ на 50 ПРОЦЕНТА, ХУБАВО Е ДА Я МАХНАТ, тогава завинаги ще изчезне тази руска партия, и ДПС няма да никакъв фактор, а клатимадурковци.
41
повече да се добави от абсолютно точния коментар на 39 ия пичага, повече от очевадни са фактите които показват колко примитивни същества са бозлуджанските безродни мурзилки ,всичко друго е един жалък опит от шумкарите и кухия им матрял да изкривяват фактите типично за тяхната природна даденост!
42
Аве айде да го махаме тоя смешник Радев без да го бавим! Стига вече! Омръзна ми да ме излага! Вижте какво правят хората - на въжето! Импийчмънт! Какво спите? Ние ли ще посрамим България? Ще я освободим! byvc
43
Като свършиш с чогуня 1,ми го пусни на мен за да го довърша с моя шестограм,па ако оживее, ще го работим пак.
44
Малоумниците от БСП никога няма да разберат реално защо губят. Не мисля, че ги бива много в анализите. Числата са само резултат.
45
Тази ''група'' део от 50 едва 20 си признаха че са подписвали ''доклада им'' май ака и не проумява че само действат като шайката с манипилации и шашми и не искат да проумеят че тази тяхна групировка няма никакъв шанс в БСП отново да я поведе към дъното с поредното им съглашателство за да докопат нещо...
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?