Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Ева Майдел повежда Голямото българско хоро в Брюксел (СНИМКИ)
Ева Майдел повежда Голямото българско хоро в Брюксел (СНИМКИ)
Автор: ПИК
Дата
Дата
11017
Коментари
18
Ева Майдел повежда Голямото българско хоро в Брюксел (СНИМКИ)

Събитието ще се състои в деня на православния Великден - 28 април 2019 г. от 14.30 ч. „Хорото е една от най-българските традиции. То показва не само красотата на автентичния ни фолклор, но и талантливото лице на българските музиканти, изпълнители и творци.

Започнато от Кристалина Георгиева през 2013 г., Голямото хоро се утвърди като празник, който привлича българи не само от цяла Белгия, но и съседните държави като Германия, Нидерландия и Люксембург.“ Това заяви евродепутатът от Групта на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която и тази година продължава традицията на Голямото хоро, както и другата традиция, съпътстваща събитието - обличането на символа на Брюксел – Манекен пис, в българска носия.

Според Ева Майдел денят за провеждане на Голямото хоро през 2019 –та е избран символично – това е денят на православния Великден - 28 април. „Искахме да подчертаем уникалността на българските традиции и привързаността ни към християнски ценности. Вярвам, че България има нужда от позитивните послания на своите традиции, както и от по-добър имидж по света във

всяка една социално-икономическа сфера. Затова през последните пет години с инициативи като Голямото хоро и Моята мечта за България работих за представяне на най-доброто лице на България.“, добавя българският евродепутат.

В Голямото хоро в Брюксел тази година ще се включат музиканти от Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ от Котел, ансамбъл "Бизоне" от Каварна, съставът от българи". На Хорото в Брюксел, както и Ансамбъл "Здравец" от Гент.

Голямото хоро е част от програмата на 13-ото издание на международния фестивал Balkan Trafik.

Напиши коментар »
(18)
1
с нашта селяния. Де се е чуло и видяло селянка кокона да стане
2
На мама безродната и смешна калинка! Чиновнически плужеци! Колкото и да е странно, комунистите от БСП се оказаха по-демократични от комунистите в ГЕРБ! Там поне имаше някакъв спор и взеха РАЗЛИЧНИ ОТ ЛИДЕРА РЕШЕНИЯ, а при комунистите в ГЕРБ се спускат в листите едни мишоци, а нискоинтелигентната членска маса, тихо и кротичко пълзи и ближе слабините на едноличната власт!
3
Ще гласувам за Ева, кандидат на ГЕРБ, на евро изборите. Млада, красива, интелигентна, с опит и контакти в европейските институции. Успех и само напред, Ева.
4
Па гласувай си за крокозела и вещица, крадла и перчка на пари Милиончева.
5
ТЯ СТАЛИНКА..ПАРДОН КРИСТАЛИНКА, БЕШЕ ПО ГОЛИТЕ ХОРА ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ ,СЕГА ТАЗИ МАЙДЕЛ ЛИ Е ШМАЙЗЕР ЛИ Е ЩЕ ВОДИ ХОРОТО! АЗ СИ САКАМ НАША ПЕПА -ЦИЦАТА ОТ БОГЬОВЦИ ЗА ХОРОВОДКА!
6
Евроснахите Майдел и Габриел се отказаха от българските си имена, задомиха се в Брюксел и се превърнаха в бездушни чиновнички, пет пари не даващи за България. А до тях сега се нареди и Лиляна Павлова (внучка на партизанина и член на ЦК на БКП Георги Павлов), още една номенклатурна чиновничка, която трябва да бъде устроена на добре платена служба. Г-н Цветанов, г-жа Цачева, г-н Пламен Георгиев и някои други пък се уредиха с огромни суперлукс апартаменти на престижни места в София. А на тези, които им гласуват и за тях има по нещо - да се радват от старите си панелки на видимите финансови успехи на висшето партийно и държавно ръководство.
7
....за да им се EБE МАМАTA на ГЕЙберастите.....А това хоро е ПИР, по ВРЕМЕ НА ЧУМА.....Нали всичко ни е наред, та само хорото ни липсваше.
8
Защо когато на втора инстанция осъдиха г-н Цветан Цветанов на 4 години затвор, не само че не го вкараха в затвора, но даже не го арестуваха и дори не му взеха пръстови отпечатъци, защото щели да му се накърнят човешките права?!? ++ Г-н Цветан Цветанов: „Не се чувствам наказан, защото няма кой да ме накаже.“ ++ Бойко Борисов: „Как може да каже такова нещо, че няма кой да го накаже. Може да го накаже Господ, могат да го накажат хората, мога да го накажа и аз.“ ++ Г-н Бойко Борисов много ясно и много категорично не споменава сред тези, които могат да накажат г-н Цветанов, нито съда, нито прокуратурата, нито КПКОНПИ, защото шефовете им, като г-н Сотир Цацаров и г-н Пламен Георгиев, са лично назначени от ГЕРБ и ДПС и няма как да накажат, по какъвто е да е бил начин, както г-н Цветан Цветанов, така също и г-н Бойко Борисов, г-н Делян Пеевски и г-н Ахмед Доган.
9
Не гласувам за някакви незнайни калинки, дето от години живеят извън родината
10
Много качествени са кандидатите на ГЕРБ. Неслучайно останаха същите в листата като за предишния вот. Комунистите са пълен боклук - точно както ги определи Борисов - шпионин, ДС, шпионин, ДС... Листата им води една перачка на КТБ, която би трябвало да е в Сливенския, а не в Европарламента. Руският шпионин Иво Христов се премества от президентството в Брюксел. Има и една куха милениумка, която е решила да прави политическа кариера в листата на наследници на комунистически терористи и криминални престъпници. Един млад човек трябва да спазва елементарна политическа чистоплътност и да не се допира до тази червена измет, защото ще си носи лекетата цял живот.
11
А Вие пак гласувайте за нея и ГЕРБ и си стойте със 100 евро пенсия и 250 евро минимална заплата прав е Иво Христов 80% са дебили дето гласуват за ГЕРБ
12
Само да те светна, че Боко ТИКВАТА е кандидатствал за ДС, но не са го приели, защото е ТЪП, и знае САМО ШОПСКИ ЕЗИК.Поради тая причина са го пратили да опъва маркуча.ТЪПАНАРИТЕ САМО ЗА ТОВА ГИ БИВА.
13
Къде ще бъде Тиквата ? Пак ли ще сере на двора или ще рита топка в селската лига !?
14
Каквито и фалшиви социолози да ни казват как ще спечели, този път ГЕРБ ще загуби и ще е началото на края на ГЕРБ, на 26.05. вечерта Тиквата ще гледа резултати като идола си Тодор Живков на 10.11 как зяпаше
15
Долу долу долу чумата герб ЕООД КОМЕРС с покупко-продажба на имоти
16
Тази персона може да участва в конкурс за ора-ни умения или за простатен масаж с език , за друго просто не става.Типична по-но калинка.
17
ПОВТАРЯМ ЧУГУНОГЛАВИ БЪЛГАРКА ПЛЮЕТЕ-и защо бе олигофрени защо плюете тази хубава,интелегентна,симпатична млада българка-може би заради рускинята,може би защото не е баба която се прави на майка затова ли,висока и била заплатата ми на всички там е висока-руската баба да не би да си дарява заплатата ако отиде в ЕС.ЗНАМ ЧЕ СТЕ БЕЗРОДНИЦИ И ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ НО СЕ СЪОБРАЗЯВАЙТЕ,ЗАЩО ТОВА СА ИЗБОРИ ЗА ЕС НЕ ЗА ЕВРАЗИЯ
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?