Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Ева Майдел от ГЕРБ: Постигнахме важни резултати срещу двойните стандарти
Ева Майдел от ГЕРБ: Постигнахме важни резултати срещу двойните стандарти
Автор: ПИК
Дата
Дата
16563
Коментари
13
Ева Майдел от ГЕРБ: Постигнахме важни резултати срещу двойните стандарти

„Забраняваме заблуждаващите търговски практики, както и подобряваме защитата на потребителите в електронната търговия. Продаването на стоки като идентични, когато имат различен състав ще бъде забранено.“, заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) след вота по тристранното споразумение върху ревизията на директивите за зашита на потребителите в Комисията по вътрешен пазар.

„Търговците повече няма да могат да заблуждават потребителите в качеството или идентичността на дадена стока. Например, ако портокалов сок на марката Х от Испания и портокалов сок на същата марка от Гърция имат разлики в състава, които не се дължат на национално законодателство, то продуктът не може да бъде продаван като идентичен и да заблуждава потребителите. Търговците ще са задължени да предоставят ясна и адекватна информация за даден продукт, било то на опаковката или при рекламите.“ допълни Майдел. 

Освен проблемите с двойното качество продукти, ревизията на потребителското законодателство разрешава проблеми при онлайн търговията и внася допълнителна прозрачност при класирането на резултатите. Например, големи онлайн платформи за продажби на билети, стоки и услуги (напр. Amazon, eBay, AirBnb, Skyscanner) ще трябва да разкрият основните параметри, определящи как се класират офертите, получени при търсене - например, защо потребителят вижда офертата от „хотел 1“ съответно като първи резултат. Ако търговец бъде уличен в нелоялна търговска практика, санкциите варират между максимална сума в размер на два милиона евро в случаите, когато няма информация за оборота, или 4% от годишния оборот на търговеца през предходната финансова година в съответната държава, където има нарушение.

Предстои потвърждаване на споразумението в пленарна зала, след което се преминава към прилагане на Директивите в националното законодателство на държавите членки.

Напиши коментар »
(13)
1
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
2
ХАУ!
3
Евроснахите Майдел и Габриел се отказаха от българските си имена и се превърнаха в бездушни чиновнички, пет пари не даващи за България. А до тях сега се нареди и Лиляна Павлова (внучка на партизанина и член на ЦК на БКП Георги Павлов), още една номенклатурна чиновничка, на която трябва да се намери добре платена служба. Г-н Цветанов, г-жа Цачева, г-н Пламен Георгиев и някои други пък се уредиха с огромни суперлукс апартаменти в центъра на София. А на тези, които им гласуват и за тях има - да се радват от старите си панелки на видимите успехи на висшето партийно и държавно ръководство.
4
Ерих Мария Ремарк: „Колкото по-примитивен е един човек, толкова по-високо мнение има за себе си.“
5
Оли, всички знаем какво са направили и Ева Майдел , и Мария Габриел в Евроарламента! Що ни миориоомниш каква са я свършили Пирински , или др..15/15? Някои май само си постват едно и също, каквото са им написали!
6
Това свърши за 20000 еврака на месец заплата
7
Когато една манекенка от Дупница / точно преди да стане депутат в ЕП/ ти обяснява НЕЩО , като СВОЯ заслуга , просто се ..изсмей и и тегли една ...:)) Достатъчно е да видиш КОЙ я е избрал и изпратил в Брюксел с гласовете на лековерните ::)))
8
Да от двойни,станаха тройни стандартите!!!
9
Няма ли достойни хора в тая България?
10
Няма ли достойни хора в тая България?
11
Ще гласувам за герб но не за първите шестима от листата
12
Куха лейка - всичко ни е наред сега оправихме двойните стандарти особено за храните които 90 % от хората гледат през витрините !!! Пикла !!!
13
СТИГА СТЕ ГИ ОПЛЮВАЛИ ТЕЯ МОМИЧЕТА БЕ БИЛИ ЖЕНЕНИ ЗА ЧУЖДЕНЦИ ЖИВЕЕМ В СВОБОДНА ЕВРОПА БЕ ДРУГАРИ А И БОРИСОВ ВИ ГО КАЗА ОТ КЪДЕТО Е ЖЕНАТА ОТ ТАМ Е И РОДАТА-ИМАТЕ ГО ЖИВ ПРИМЕРА ЕЛЕНА РУСКАТА ГРАЖДАНКА МАЙКА Е РУСКИНЯ ОТ ТАМ И НЕНАВИСТА КЪМ БЪЛГАРЩИНАТА БЕЗ КАПКА ЖАЛ ПРИБРА ПАРИЧКИТЕ ОТ КТБ ,БЕЗ НИКВА СВЯН ПРОДАДЕ ЕФИРНО ВРЕМЕ В БНТ ЗА СОБСТВЕН КИЛИПИР,И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО СИ ЗАМЪЛЧА КОГАТО ОТ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА И ПЛАТИХА ОТКУПА-ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ТАКОВА ИМУЩЕСТВО ЗАЩО НЕ ПРОДАДЕ НЕЩО БЕ ДА СЕ ОТКУПИ САМА,ИЛИ ТЯ НЕ ИСКАШЕ ХАРЕСВАХА И СОМАЛИЙСКИТЕ ЛАСКИ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?