Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Д-р Валентин Павлов: Това е атака, не съм убиец
Д-р Валентин Павлов: Това е атака, не съм убиец
Автор: ПИК
Дата
Дата
7203
Коментари
2
Д-р Валентин Павлов: Това е атака, не съм убиец

Кандидат-депутатът д-р Валентин Павлов кандидат от Реформаторски блок-Глас народен, чийто имунитет бе свален по разследване на починало при зъболекарско лечение дете, изпрати отворено писмо до медиите със своя позиция за трагичния случай.

"Повече от всеки друг искам истината да се докаже с факти и документи. Кампанията срещу мен е политическа. Не съм убиец", посочва стоматологът. 

"Прокуратурата съобщи официално, че не е имало информирано съгласие от страна на родителите преди операцията, въпреки че там разполагат с копие от него, добавя той и казва, че в подробности ще говори за случая след изборите.

Пълният текст на писмото:

Отворено писмо

Пиша тези редове, защото смятам, че имам право на отговор. Повече от всеки искам истината за този трагичен случай да се докаже с факти и документи, но мисля, че преди всичко той не трябва да бъде повече политизиран.

Кампанията, която започна срещу мен е политическа, нямам съмнение в това, защото се случва точно в този момент, когато съм водач на листа. Инцидентът бе през юни 2016 г, но му се дава гласност след девет месеца в разгара на предизборната кампания. Трагедията е огромна за семейството и близките на Алекс, но и за нас като родители и лекари. Важното е, че и двете страни искаме истината.

Аз съм положил Хипократовата клетва, за да помагам на хората и да съпреживявам тяхната болка. Не съм убиец! Не съм лъжец! Понякога се сблъскваме като лекари с тежки диагнози и непредвидими състояния, точно такова се оказа и малигнената хипертермия.

Не се крия зад имунитета си, отказах се от него сега, ще го направя и като народен представител, защото няма да се откажа от пътя, по който съм поел. Няма да допусна повече да се спекулира с тази трагедия и да се използва в политическата надпревара, това противоречи на моралните ми принципи.

Прокуратурата съобщи официално, че не е имало информирано съгласие от страна на родителите преди операцията, въпреки че там разполагат с копие от него. А майката на Алекс днес сама потвърди в ефира на Нова телевизия, че е подписала такова съгласие. Заради множеството неизяснени твърдения като това, ще спра до тук!

Категорично заявявам, че след изборите, още на 27 март, съм готов да коментирам пред медиите всички подробности. Ще представя и всички документи, копията от направените проверки и становищата.

Д-р Валентин Павлов.

Още по темата
След искане на главния прокурор: Д-р Валентин Павлов се отказа от имунитета си като кандидат-депутат
Часовник
16:08
Водачът на листата на Реформаторския блок в Перник д-р Валентин Павлов, чийто имунитет поиска по-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров, се е отказал доброволно от кандидат-депутатския си...
Напиши коментар »
(2)
1
А какъв сте тогава? Детето е умряло в резултат от вашата самонадеяност!!! Преди обща анестезия се правят задължителни изследвания и консултации, които сте пропуснали. Информираното съгласие не е достатъчно! Още повече установявате, че детето не е добре чак след операцията, а анестезиологът ако изобщо е имало такъв е трябвало да го установи веднага. Не сте се погрижили за детето дори когато сте разбрали и не му е оказана своевременна помощ! Тоест тази "диагноза" малигнена хипертермия сигурно са ви я подсказали от медицински одит, но най-вероятно детето е умряло от алергичен шок и вие да не го разберете и да вадите зъба му, а то мъртво!
2
И как сте помогнали на това момче? Помогнали сте му да умре!!! Още повече, използвали сте връзките с медицински одит, Москов да прикриете случая, как така детето толкова време не е фигурирало в бюлетините на МВР? Нали се борите с корупцията, а демонстрирате точно обратното - мислите се за НЕДОСЕГАЕМ и над закона! Не само вие, но целият ви екип и всички, които са прикривали случая от прокуратурата сте за съд! Нали знаете, за лекаря на Джако! Питайте Силвестър къде е сега!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?