Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Дървесна гъба от бреза мори рака (РЕЦЕПТА)
Дървесна гъба от бреза мори рака (РЕЦЕПТА)
Автор: "Ретро"
Дата
Дата
86382
Коментари
8
Дървесна гъба от бреза мори рака (РЕЦЕПТА)

Гъбата чага най-често расте по брезите, затова се нарича още черна брезова. Рядко се среща по други видове дървета – ела, бук, бряст, клен. Спорите на тази гъба се развиват, когато попаднат в повредена област на кората. Нарастват в неправилна форма, като достигат 5-40 см в диаметър и дебелина 10-15 см. Повърхността на натрупване е черна, покрита с многобройни пукнатини. От вътрешната страна чага е тъмнокафява, близо до дървото става с червеникаво-кафяв цвят.

Гъбата чага е малко популярна у нас, но в Сибир и Азия от незапомнени времена се прави чай от нея. Оказва се, че това е много достъпна гъба, която расте изключително върху брези във високите части на нашите планини. Тя се различава от повечето дървесни гъби с това, че е твърда, почти колкото дървото приемник, върху което паразитира. Чагата е традиционно използвана в медицината на Русия и в по-ново време се смята, че тя е най-силното оръжие срещу рака. Хиляди са безнадеждно болните, на които е помогнала.

Такива случаи има и у нас, като последният е на Митко Проданов от Варна, който успял да се отърве от рак на дебелото черво. За направата на илача с брезвата гъба се вземат 100-150 г от нея. После се заливат с изворна вода. Оставят се да престоят 3-4 часа във водата, след което се смилат, за да се получи кашица. Когато сместа изсъхне, се получава прах, който се съхранява в памучна торбичка. След това се вземат 3 с.л. от този прах и се заливат отново с изворна вода. Течността се загрява най-много до 55 градуса. Слага се в термос да преседи една нощ. На сутринта се прелива в буркан и се приема по половин чаша 3-4 пъти на ден 30 минути преди храна.

Отварата може да се съхранява 3-4 дни на хладно място. След това се приготвя нова. Прахът от гъбата обаче може да се използва 2 пъти, като втория път престоява не една нощ, а цяло денонощие. Има и друг вариант на рецептата. При него чагата се залива с преварена вода, така че да я покрие. След това се смила и една част от нея се залива с 5 части от водата, в която е киснала. После се загрява до температура 50 градуса.

Сваля се от огъня и престоява 2 денонощия. Прецежда се през няколко слоя марля и течността се излива в отделен съд, като към нея се добавя още вода до получаване на първоначалния обем. Тази смес се държи не повече от 3-4 денонощия на хладно място. Приема се по една чаша до 3 пъти на ден 30 минути преди хранене. И още нещо – чагата не трябва да се приема едновременно с вливане на глюкоза, както и при лечение с пеницилин или негови производни. Противопоказни за приемане на отвара от гъбата са още хроничният колит и дизентерията.

Напиши коментар »
(8)
1
Само вие имате смелоста да пишете истината каквато е в действителност.
2
Раковата клетка съществува само в анаеробна среда. Т.е., тя се страхува единствено от кислорода. Кислороден глад на клетките настъпва при дефицит на йод. Кислородното дишане може да бъде възстановено с помощта на водни разтвори, обогатени с йони на йод. Именно тези йони са способни да проникнат чрез мембраната на раковата клетка и възстановят кислородното дишане. А още по-добре - да не се допуска подобна ситуация. Препоръчителните от СЗО дози на йод за деца и възрастни трябват да постъпват ежедневно с храната и водата - безопасни и без противопоказания.
3
Za Митко,от Варна ,не зная,но баща ми имаше,познат лекар,който му споделяше,ЛЕКАРИТЕ,НАЙ ГИ Е СТРАХ ОТ РАК,ЩОТО,НЯМА ЛЕЧЕНИЕ.
4
Четете и знайте че рака няма лекуване... Има облекчаване и временно "прикриване" на симптомите! Всеки който ви каже че лекува рак,или знае лек,или ви каже че доктор,знахар ,ходжа или медиум може да ви излекува ви Лъже. Молете се да не ви се праща това изпитание,само Оня отгоре може да го изцери. На атеистите дето ще ме хулят отдолу,също им тегля една сочна,в комбинация със пожелание за здраве!
5
Аз ли съм тъпа, или нещо рецептата не е наред???? Колко са 5 части от водата???? Нищо не разбрах....аз все пак съм икономист по образование, ама 5 части от вода..... изобщо не знам какво означава
6
В тази рецепта има нещо руско. Ще да е нещо като мумьо или някоя друга такава глупост.
7
В тази рецепта има нещо руско. Ще да е нещо като мумьо или някоя друга такава глупост.
8
Бонус 1200 евро!Влез и го вземи сега https://bit.ly/2HKWzdH
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?