Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Доналд Туск: Няма поле за оптимизъм преди срещата за Брекзит
Доналд Туск: Няма поле за оптимизъм преди срещата за Брекзит
Автор: ПИК
Дата
Дата
4281
Коментари
0
Доналд Туск: Няма поле за оптимизъм преди срещата за Брекзит

Няма поле за оптимизъм преди срещата за Брекзит, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от британското изданиеТhe Independent, цитира Фокус.

Доналд Туск заяви, че Тереза Май трябва да представи "конкретни предложения", ако иска да избегне провала на споразумението, след като се оказа, че лидерите дори няма да обмислят планове за търговска сделка с Обединеното кралство поради задънената улица.

Премиерът трябва да се обърне към лидерите на ЕС в сряда преди работна вечеря, когато ще решат дали разговорите са се провалили.

Преговорите по ирландската граница се оказаха препятствието в неделя, след като признаци, че решението е близо, се оказаха фал-старт.

"За съжаление докладът за състоянието на преговорите, които получих днес от Мишел Барние, както и вчерашното разискване в Камарата на общините, не ми дава основания за оптимизъм преди утрешния Европейски съвет по въпросите на Брекзит, каза Туск пред журналисти.

"Както виждам, единственият източник на надежда за сделка за момента е добрата воля и решимостта и от двете страни. За да се осъществи пробив, освен добрата воля, обаче, имаме нужда от нови предложения“, добави Туск.

"Утре ще попитам министър-председателя дали има конкретни предложения как да се преодолее безизходицата. Само такива предложения могат да определят дали е възможен пробив."

Доналд Туск заяви, че европейските държави трябва "да се уверят, че сме готови в случай, че споразумение не е възможно или в случай, че бъде отхвърлено", и заяви, че в сряда лидерите сериозно ще обсъдят тази възможност.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?