Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Доброволци броиха бездомните кучета в Пазарджик
Доброволци броиха бездомните кучета в Пазарджик
Автор: ПИК
Дата
Дата
2712
Коментари
0
Доброволци броиха бездомните кучета в Пазарджик

Доброволци от Пазарджик направиха преброяване на бездомните кучета в града, съобщиха от зоозащитната организация PAW-Pazardjik Animal Welfare. По този начин местните ентусиасти съдействат на Фондация "Четири лапи", откъдето изискват информацията.

Тя пък им е нужна, за да се види в кой район и точно къде се навъртат безпризорни животни, които през следващия месец ще бъдат залавяни и кастрирани, а така се очаква да се намали популацията им, информира "Марица".

Това е хуманният начин да се спре приток​ът на нови и нови навородени кученца по улиците, пишат от организацията. Оттам отбелязват, че всеки от участниците е работещ и семейно ангажиран, но се е включил с желанието по улиците на града да няма сгазени от коли животни, страдащи от краста и други болести, умиращи от глад бебета, защото майка им е убита или отровена.

Още по темата
Увеличава се броят на изоставените кучета в София
Часовник
19:18
Все повече породисти кучета, претърпели инциденти се изоставят в София. Най-често това са немски овчарки и питбули. Това показва анализ на общинското дружество "Екоравновесие". Директорът Веселин...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?