Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Димитър Делчев: Ще увеличим парите за образование на 4,5% от БВП
Димитър Делчев: Ще увеличим парите за образование на 4,5% от БВП
Автор: ПИК
Дата
Дата
5676
Коментари
0
Димитър Делчев: Ще увеличим парите за образование на 4,5% от БВП

Образованието е национален приоритет и парите за него трябва да бъдат увеличени поне на 4,5%, заяви пред "България он еър" Димитър Делчев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен“ за Благоевградска област. Това съобщиха от пресцентъра на Реформаторския блок.

Учителите трябва да получат по-добро заплащане, а първото увеличение на залатите от години насам, което г-жа Кунева постигна, е забавено с месеци от служебния министър и е възможно чак април месец учителите да получат тези 10%, въпреки че всичко беше готово и трябваше само да се приеме една наредба, каза той.

Вчера бях в един шивашки цех и там дамите не ги интересуваше колко стратегии ще бъдат написани, а кои са конкретните мерки, които ще доведат до повишаване на качеството на образование и намаляване на агресията в училище, каза Делчев.

Според думите му в програмата си реформаторите предлагат редица конкретни мерки срещу ранното отпадане от училище и даде за пример електронната система за проследяване на резултатите на учениците и оценката на риска от отпадане, за да може по-рано училищата, общините, социалните работници и местните лидери на общностите съвместно да вземат мерки и децата да останат в училище.

Родителите също ще бъдат глобявани, ако децата не посещават учебните заведения, а хора, които не са изпълнили конституционното си задължение да се образоват до 16 години, няма да получават помощи за безработица и да лежат на гърба на държавата, подчерта Делчев. Недопустимо е в 21 век в европейска страна да има необразована част от населението, затова ние искаме силна държава в образованието, допълни той.

Още по темата
САМО В ПИК! Димитър Делчев разкрива ще вземат ли Реформаторите мандата, ще подкрепят ли Патриотите и какво охлади отношенията им с ГЕРБ
Часовник
15:53
Димитър Делчев е сред младите депутати от Реформаторския блок, като е част от партията на Меглена Кунева - ДБГ. В периода 2006-2014 г. работи като юридически консултант в правна кантора...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?