Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Джамбазки: От целия ЕС само Плевнелиев ще ходи на церемонията на Ердоган
Джамбазки: От целия ЕС само Плевнелиев ще ходи на церемонията на Ердоган
Автор: ПИК
Дата
Дата
5224
Коментари
5
Джамбазки: От целия ЕС само Плевнелиев ще ходи на церемонията на Ердоган

Президентът Плевнелиев не бива да ходи на церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания турски президент Ердоган. Ердоган е заплаха за светския и демократичен характер на Турция и застрашава стабилността в региона.Това казва в коментар евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, съобщи пресцентърът на формацията.

Ето текста на цялото му изказване.

Реджеп Тайип Ердоган демонстрира връщане към османското и ислямското минало на Турция. Той промени политическата система в страната така, че да може да бъде избран за президент.

Само за последния месец дейци на неговата партия направиха няколко скандални изказвания, като например препоръка към жените да не се смеят на публични места. Изключително любопитно е дали президентът Плевнелиев, който е известен поддръжник на либералната политика, би одобрил подобни позиции.

Ако Плевнелиев отиде на въпросната церемония, само за два дни той ще сътвори два сериозни международни гафа. Ден по-рано той лекомислено подкрепи непремерени квалификации спрямо Русия – признавайки, че дори не ги е чел и влизайки в спор с подопечния си служебен министър-председател.

Тези действия на президентската институция показват неумение, наивност или користни интереси. Ако Плевнелиев не разсее тези подозрения, ще стане ясно, че той е всякакъв друг, но не и български президент.

Защото докато Плевнелиев ще се усмихва на Ердоган, новите османци в Турция се заеха да открият 70% повече изборни секции, от които се очаква да бъдат избрани 8 от депутатите в българското Народно събрание.

Нито един друг държавен глава на страна от ЕС няма да присъства на церемонията на турския президент.

Най-малкото, което Плевнелиев дължи, е бойкот на въпросното коронясване на новия османски султан. А ако много държи да ходи на церемонията на Ердоган, направо да остава там!   

 

Напиши коментар »
(5)
1
На церемонията се очаква да присъстват представители на около 75 страни - 19 президенти, сред които и българският президент Росен Плевнелиев, 14 премиери, четирима председатели на парламенти, както и много министри от различни страни, включително арменският външен министър Едуард Налбандян. САЩ ще бъдат представени от делегация, а Русия от външния министър Сергей Лавров, съобщават турските медии.
2
Очаквайте най-новото изследване за изборите!
3
Джамбазки, Джамбазки не си вече при дудука, но си усвоил лъжата от него. Затова ВМРО няма да го бъде, защото такива мекерета като тебе и доктор Каракачанов опорчиха идеите му. Ако беше жив Ванче Михайлов щеше да ти прати Менча и ......
4
....аман от откачалници и комплексари ... ние сме съседи с Република Турция и е съвсем естествено българският Президент да присъства на церемонията...
5
da ti eba maikata grozna
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?