Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Джаз и филмова музика в дните на класиката в Балчик
Джаз и филмова музика в дните на класиката в Балчик
Автор: ПИК
Дата
Дата
7276
Коментари
0
Джаз и филмова музика в дните на класиката в Балчик

В Дните на класиката в Балчик, които се откриват на 20 юли, ще звучат и джаз, и филмова музика, обявиха организаторите фестивалния афиш. Именитите артисти за десетото издание на форума са поканени от академия "Класика" със съдействието на общината.

В първия концерт Представителният духов оркестър на Военноморските сили ще свири от "Най-доброто от Григ" до латинохитове. "Вивалди и други приключения за флейта и кавал" ще прозвучат в изпълнение на флейтистката Ива Любомирова и кавалджията Недялко Недялков. Театралната постановка "Ла" по идея, текст, музика и в изпълнение на Рашко Младенов и Константин Цеков също ще привлече фестивалната публика.

За Дните на класиката в Балчик пристигат музиканти и от Букурещ, които под диригентската палка на Юри Флореа ще представят "Моцарт и Салиери" по Пушкин. На откритата сцена на фестивала ще оживеят и сцени от класическото френско кино чрез музиката на Мишел Льогран, Владимир Козма, Шарл Азнавур, Камий Сен-Санс и други в изпълнение на певци и инструменталисти от държавната опера в Бургас. Творби за две цигулки от Телеман, Моцарт, Барток са в програмата на 25 юли - вечер, посветена на изкуството на инструмента, когато на сцената ще стъпят Иван Пенчев и Иван Въгларов.

Фестивалният афиш ще завърши с Лятна оперна гала на 27 юли с откъси от опери на Верди, Пучини, Масне, Бизе, Гуно, Офенбах. Спектакълът е на Държавната опера във Варна, а на диригентския пулт ще застане Мартин Пантелеев.

Фестивалът е под патронажа на кмета на Балчик Николай Ангелов.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?