Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Десетки деца в Кюстендил напират за бармани, събират пари за учебници
Десетки деца в Кюстендил напират за бармани, събират пари за учебници
Автор: ПИК
Дата
Дата
4881
Коментари
0
Десетки деца в Кюстендил напират за бармани, събират пари за учебници

Десетки деца са заявили своето желание да започнат работа като бармани и сервитьори в Кюстендилско. До този момент подадените заявления в Инспекцията на труда са над 40, като бройката им набъбва с всеки изминал ден.

"Масово децата искат да работят през лятната ваканция. Обикновено става въпрос за работа като бармани и сервитьори в кафенета и заведения. Когато условията са спазени ние съответно им разрешаваме“, обявиха трудови инспектори от областния град, предава "Монитор".

От там посочват още, че някои от тийнейджърите са си харесали работа в магазин, други в производствени предприятия. До момента инспекцията не е постановявала отказ по нито едно от заявленията, които могат да се подават и онлайн.

"Правим постоянни проверки, защото някои от работодателите наемат ученици без договор. Преди години честа практика бе да се наемат деца, които след едномесечен срок на обучение ги освобождаваха. Така общо взето с 3-4 деца, които уж се обучават работодателите си подсигуряваха безплатна работна ръка по кафенетата в Кюстендил“, коментираха още работещи в Инспекцията по труда.

Масово тийнейджърките от региона решават да започнат работа, за да подпомогнат семействата си в началото на учебната година.

"Аз работя второ лято и определено съм доволна. Изкарвам по около 600 лв. С бакшишите, и парите ми стигат, даже заделям. Наесен отново ще мога да подпомогна семейния бюджет, като поне си закупя учебниците, а те са бая скъпи. Предстои ми и кандидатстване, коментира 18-годишна ученичка от Кюстендил.“

Още по темата
Глад за бармани и сервитьори в Пиринско, ученици попълват дефицита
Часовник
11:16
С края на учебната година се активизира търсенето на сезонна работа от младежи, които още не са навършили пълнолетие. Само за месеците май и юни за цялата Благоевградска област са издадени от...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?