Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Десен анализатор с много тежък удар срещу Атанасов от ДеБъ: Какво е правил като прокурор в смесения Разград по време на Възродителния процес и крие ли членство в БКП
Десен анализатор с много тежък удар срещу Атанасов от ДеБъ: Какво е правил като прокурор в смесения Разград по време на Възродителния процес и крие ли членство в БКП
Автор: ПИК
Дата
Дата
111090
Коментари
36
Десен анализатор с много тежък удар срещу Атанасов от ДеБъ: Какво е правил като прокурор в смесения Разград по време на Възродителния процес и крие ли членство в БКП

Много тежък удар по мнимия демократ и съпредседател на ДеБъ Атанас Атанасов нанесе анализаторът от Института за дясна политика Димитър Стоянов. Той припомня, че като прокурор по времето на социализма Атанасов е бил командирован в смесения район Разград точно по време на Възродителния процес и пита как е заел тази длъжност.

Ето какво пише анализаторът, публикувайки и самопризнание на врътналия се към БСП на местните избори шеф от ДеБъ, които застанаха зад Мая Манолова и показаха, че изобщо не са десни, а са в коалиция със социалистите:

"Имаме пробив, че на този етап Атанас Атанасов призна, че е бил прокурор в Разград в периода февруари 1988 г. до декември 1989 г.. Но се оказва, че той или не знае кога е Възродителният процес, или не иска да говори по темата, казвайки, че той е 1985 г. През 1989 г. са Майските събития, както и Голямата екскурзия. В окръжния център Разград, както в Шумен и Търговище има големи демонстрации, бунтове и сблъсъци с органите на реда, а в цяла Североизточна България се вдигат 30 000 души. В общо 71 селища. Оттук следват няколко въпроса:

1. Какво е правил Атанас Атанасов по време на Майските събития и Голямата екскурзия като прокурор в смесения район Разград, един от центровете на Майските събития от 1989 г.?

2. Какви функции са изпълнявали представителите на прокуратурата на Народна Република България в смесените райони по време на Голямата екскурзия, съответно техните задължения по чл. 133 от Конституцията от 1971 г.?

3. Възможно ли е човек да стане прокурор преди 1989 г. без да е член на БКП и например задължен ли е да става член на БКП, ако постъпва на работа като съдия или прокурор?

4. Възможно ли е човек да стане прокурор преди 1989 г., ако няма правилната биография, на фона на това, че 1989 г. примерно Стефан Савов е работил тежка строителна работа(също юрист), Иван Татарчев го докарва до адвокат и е бил лишаван да упражнява професията си и хора от репресирани родове са били лишавани от възможността да упражняват определени професии и дейности и систематично са били подлагани на ограничения от страна на властта?", казва Стоянов и въпросите му са повече от резонни, имайки предвид завоя, който ДеБъ направиха към червените на местните избори.

От години дясномислещи граждани задават на Атанасов въпроса как така е бил сред оторизираните от омразната му тоталитарна власт да оказват съдебен натиск върху българските турци по време на един от най-позорните епизоди на комунистическата ни държава – т.н. „възродителен процес”.

Точно през 1989 г. Атанасов е прокурор в Разград и остава на този пост до 1992 г. Това е периодът на най-бурните събития около протестите на българските турци заради промяната на имената им. Кулминацията е именно в Северозападна България между 19 и 17 май 1989 г., когато има и 9 загинали сред митингуващите. Малко по-късно през същата година – между юни и август, започва и т.н. Голяма екскурзия, когато заради смяната на имената им българските турци са принудени за часове да продават движимото и недвижимото си имущество и да напускат страната с коли и конски каруци. Около 1/3 от засегнатото население се изселва в Турция.

Случайно или не, след 1992 година Атанасов напуска магистратските редици и става шеф на Районната дирекция на МВР в Разград. Интересно за какви заслуги бъдещият войнстващ демократ и ненавистник на комунистическата номенклатура не просто получава полицейски шефски пост, но и го запазва по време на най-руганите правителства у нас – на Любен Беров, сочено като люлка на разгърналата по негово време мощта си мафия, и Жан Виденов, чието управление приключи с 24-дневна национална стачка. Тъй или иначе, след краха на кабинета „Виденов“ Атанасов е принуден да адвокатства в течение на 2 години в Разград, а след това отново по неведоми пътища акостира като секретар на МВР вече при правителството на Иван Костов.

Малко след горещите въпроси на Стоянов от Института за дясна политика Атанас Атаносов отговори на удара с контра атака, уязвявайки директно шефа му - Георги Харизанов. Съпредседателят на ДеБъ попита какво се случва с делото срещу шефа на тв "Европа", касаещо времето, когато е шеф на "Напоителни системи" и го засипа с обвинения и за ролята му на политически посредник:

Напиши коментар »
(36)
1
Георги Харизанов все се сещам къде за пръв път чух името му. И ми е интересно, и се питам какво стана с онова дело срещу него, заради което той през 2013г. прекара няколко месеца в следствения арест
2
Това е въпросът. Точно тук - в най-платеният сайт, зависим от прокуратура и власт, няма отговор на това. И защо младите бягат от страната? Защото сме добре ли?
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
ГНОМА АТАНАС АТАНАСОВ Е ЧЕРВЕНА КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗДЪНКА. ТАКИВА УНИЩОЖИТЕЛЯТ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА - КОСТОВ СЪБРА ДОСТА ОКОЛО СЕБЕ СИ АМИ ГНОМА Е ОТ ПРОКОПИЕВОТО ОБКРЪЖЕНИЕ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ ТА ДА ПРОУМЕЯТ ХОРАТА,ЧЕ ТАКИВА КАТО ТОЗИ РАЗМАЗАН ЖАБОК ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕ - ПРОВАЛЕН, ПРОВАЛЕН, АМА МНОГО ПРОВАЛЕН, А ТЕЗИ ДЕТО МУ СЕ ВОДЯТ ПО АКЪЛА И НА ГРОЗОТИЯТА КОМУНИСТИЧЕСКЕ ЧЕП - ХРИСТО ИВАНОВ НАПРАВО ДА СЕ ЧУДИ ЧОВЕК - НАИВНИ ЛИ СА, ГЛУПАВИ ЛИ СА.... ВСИЧКИ ТЕЗИ МЪРЗЕЛИВЦИ, ПРОВАЛИЛИ СЕ ВЪВ ВСИЧКО, НЕ ИСКАТ ДА РАБОТАТ ПО ТОВА , ЗА КОЕТО СА УЧИЛИ, ЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ТРУДЯТ, А И ЯВНО НЕ МОГАТ. ПО-СЛАДКО Е ДА БУНИШ НАИВНИЦИ ПЪК ДАНО СЕДНАТ ПАК НА ДЕПУТАТСКАТА СКАМЕЙКА ДА БЛАЖАТ И ДА ВИКАТ - УУУУУУУ
5
Че то при герберите освен бивши комунисти други има ли?. Вождът им какъв е. Този писар би трябвало да се информира преди да пише.
6
само тук това е възможно. Дясно и ляво са посоки. българите са в ступора на кражбата. и се харесват там.
7
Точно ти ли бе приматски соросоиден парцал ще пвръщаш карантиите си в сайта ГНОМА не бил комунист също като отвратягата Пинокио-Бойкиев ,я вземи изчезни под полата на уродливата ти гейзерска жена с вибратора долнопробен бацил!
8
Изключение са филиали на БКП.БСП и т.нар. десни са от съставени от децата на номенклатурат,а ГЕРБ от обслужващия персонал-гавази,шофьори и други доста ощетени интелектуално създания!
9
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
10
Ами то няма партия която не е на ДС.
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
13
Е, ми браво на анализатора, Атанасов трябва всичко да си признае, да се разкае и замонаши.И да пали свещи за опрощение дорде диша.
14
Кое не е истина вероятно помиоо нищожна!? Всичко което е казал Атанасов е факт! Като те намеря ще ти откъсна празната гнусна тъпа кратуна ,ще ти смажа черепа и ще те хвърля на помиярите да те отърва от мъките ...
15
Възродителния просец беше през 1984 и 85 година, помня защото имах колеги турци - мъжа беше Учител, а жената работеше в една фабрика, пратиха ги в КЦМ Пловдив, и двамата бяха много добри хора, а партийния секретар ме заплашваше с наказание защото се обръщах към тях с турските им имена, но пък почнах да им викам КАКО и Ага, така че пак същото, а за десния аналлизатор Стоянов ще кажа , помня че ти се пробваше да минеш към СДС , но не ти се получи, сега го играеш обидена и зла свекърва, МАЛКО я подкрепиха Манолова десните, не говорите за загубените над 70 000 гласа в София от Фандъкова, не говорите за привикванията на опозиционите кандидат в МВР с ОПИТ ДА БЪДАТ СПЛАШЕНИ - МЕТОДИ НА МИЛИЦИЯТА ОТ ЕДНО ВРЕМЕ,
16
Специалистът по архиви Антон Тодоров да открие дали Атанасов е комунист като Бойко!
17
Poдeн е в с. Xepaково, oбщ. Бoжypищe. Tpeто кoляно кoмyниcт след двамата му дядoвци и бaщa мy. Действителeн члeн на БKП/БCП до м. юни 2001 г. Единият мy дядo е yбит на мeгдaнa в с. Xepaкoво от фpoнтoвaк, който е узнал, че е зaдявал съпpyгатa мy. Същият този дядo е откраднал кoн. Но внyкът твърди, че дядo му е yбит от кoмyниститe и за това е служил в HШЗO, това му е помогнало да стане члeн на БKП още на 18 години, да бъде приет в милиционерската шкoлa, да стане кандидат на науките свързани с мapкyчитe и кoфпoмпитe. Yбитият от комyниститe е помогнал на внyкa си да стане и дoцент в същото училище. Но преди това дядoтo е помогнал първо на синa си ( бaщaтa на внyкa), който от обикновен милициднep в с. Xepaково става oфицер в с. Бaнкя, члeн на БKП и ceкретap на ППO в същото управление на MBP. През 1990 г. внyкът напуска пoжapнaтa за да остане члeн на БKП. От 1990 до 2001 година внyкът на yбития от комунистите е бил член на СИК, на най ниско ниво поради това , че страда от липса на мисловна дейност по рождение. Той е бил ползван за обща работа, да тараши пазарджиите по "Илиенци", да пренася" бело", да краде коли, да пази паркинга пред хотел "Славия" и др. Поръчани са му няколко убийства, но той е извършил само едно - застрелял е Стефан Дecпотoв през 1994 година. Заплашил е с убийство брата на собственика на този сайт, но не го е застрелял. Усилено се е занимавал с контрабанда на цигари и горива. Бил е добър в наркотрафика. В центъра на София е взривeна приятелката му Цветелина вместо него. В периода 2001 - 2005 г. е бил гл. секретар на МВР. В този период са избити 193 знакови негови съратници от подземния свят. И нито едно от тези убийства не е разкрито. Вие знаете биографията му след 2006 г. - кражби, насилвания на бизнесмени, съсипване на КТБ и ограбване на активите на банката заедно с един който познавате като Втората свиня. Той владее само неправилен български език на хераковски диалект. По лично негови публични твърдения той е пpocтак, прочел е само една книга в живота си и може да изпее само един куплет от песента „Tpимата тaнкисти” по едноименния руски филм. Гледал е и полският „Четиримата танкисти”. Мутропитека е станал гл. секретар на МВР срещу 400 х. евра. Тези пари са осигурени от сръбския гражданин Сретен Йосич срещу спокойствие. Суджукпитека обаче го предава, Йосич е арестуван и екстрадиран в Холандия. От септември м.г. Сретен е на свобода.. Херакопитека не спи спокойно. Всеки момент Йосич може да го награди с оловни ордени и медали и да стане „Герой на Р. България”. Знаем слабостта на Тиквата към тези отличия. Той много иска да се кичи освен с тях и с лампази, еполети и пагони. По предложение на Ахмед Доганоглу на Главанака е присъдено звание "Генерал" от пажорникарските войски, макар такива войска в България да няма. Той вече не е еднокнижник. Преди два месеца си е открил картон в биллиотеката на с. Банкя. От там срещу подпис е взел две книги, "Синовете на Великата мечка" и " Сандокан-Малайския тигър". В първата книга е стигнал до стр. 256, което означава , че е приключил с мечката, остават синовете. Първата свиня е споделил с Втората и Третата свине, че имал намерение да прочете и "Оцеола", но това след изборите. Въпреки всичко в този сайт правят премиера за смях, гаврят се с него. Наричат го Световен лидер, дипломат № 1 в света, Обединител на Балканите, визионер и твърдят, че всички държани ръководители се допитвали до него преди да вземат решения. Той им повярва и внесе корекции в походката си, макар да е дюстабан. На път е да извади и ръцете от джобовете, започна да свиква с вратовръзката, ципът му е вдигнат. След като си повярва се юрна на разходки по света. Спомняте си , какъв срам брахме при посещението му в Суади Араби, какви къчове хвърляше с картонената сабя в ръка, преплясквайки с кълки. От там му обещаха да направят няколко хотели – небостъргачи в София. Не търсете хотелите по София, няма да ги намерите. Като първи дипломат в света се опита да прикотка „Фолксваген”, а те отидоха в Измир. Наскоро изхарчи пари и стигна до Корея, където му дадоха 9-ти дан за боен спорт, който той изобщо не познава. Корейците са учтиви хора. Другото което му обещаха ще дойде в България, когато видите арабските хотели в София. Върнете спомените си в 2015 г. Тогава по средата на април този питекантроп ( питек ) в Бургас, вторачил се в морето, в компанията на Митьо – Сухото мляко каза: „ Газ в морето има, до няколко месеца очаквам първия гъзоносец”. Има още много примери, но да спра до тук. Но да не бъдем черногледи. На този подчовек трябва да му се признае, че за 10 години успя да опростачи около 1,1 млн. глави, направи ги питеци, макар някои от тях да могат да ползват палците си в т.ч. и той за по добър захват, че е прост , в което никой никога не се е съмнявал. Че за това време натресе 34 млрд. евра външни дългове, че докато управлява страната беше напусната от 987 000 българи, че закотви България на последно място не само в Европа. Главанак.
18
Той е публична личност така че А Тодоров да вади папките от средното образование до сега какъв е бил къде е служил и така напред.На някой класифицирани документи от 98 до 2002г в НСС също им изтече срока така че може да разкаже в документи.Те не са унищожавани
19
Танас Танасов е патерица на Костинбродска Орешарска!Танас е вибратора на Кюстендилската слива!Мъката е голяма...
20
Гномът да го ду.ха ! Харизанов не е лидер на партия , а обикновен човек с проницателен усет за фалшаи измамата на такива като чичо Гном ! Гешеееев , сядай на стола и ги почвай !!!! Крайно време е !!!
21
Пътник си варварско червено бсп-едерастко мекотело още те р-азпоря като кречетело и ще си изпикая на сатанисткия ти гроб!
22
десния лизатор що не провери какво е правил ББ по време на възродителния процес
23
десния лизатор що не провери какво е правил ББ по време на възродителния процес
25
№ 17 Браво бе питек! Цял роман си написал бе главанак! Машалла, аферим! Явно си забравил да си пиеш хапчето?! Не така, вредно е. Взимай си редовно лекарствата , че ще те приберат в Карлуково.
26
От всякъде личи, че си правен от комшията в гъзъ на мaйкa ти , когато той е бил пиян , а в това време бaща ти е пасял заедно с овцете по къра. Ти не си износван на правилното място девет месеца, а в правото чepвo на мaйкa ти за 9-10 часа. Още на следващата сутрин си изcpaн между двата кaмъка на вънкaшния нyжник, който още ползвате. Това е причината да миришеш и да цaпaш всичко около себе си. Въпреки това не бива да си притеснен, не си сам. В този сaйт се търкaлят и сричат още двама – трима лaйнapи като тебе.
27
джудже е адски одиозно същество. Как може да му лепите званието генерал на тоя уродлив лилипут, имбецилен и зловреден терсит. Физиономията му излъчва злоба и душевна нищета. Марш на бунището!
28
отговор на коментар
И кога се присети за последен път, Рита? Когато се опитваш да защитиш някого? Малко нескопосано. И какво общо има Харизанов със статията?
29
отговор на коментар
Към 2. Обеднява ли България? В сравнение с кой период и по какви показатели? Дайте примери с цифри и сравнения - заплата, доход на глава от населението, брой собствени жилища, брой на превозни средства в домакинство и т.н. Изтъркани клишета за "бягство" на младите не са достатъчни.
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
ДГД ! Всички сте един дол дренки! После що не гласувате, ами те за това!
32
Само ниско образовани хорица и пълни неудачници могат да се оставят да бъдат тежко манипулирани от Атансов и Христо Иванов.Няма нужда човек да бъде психолог за да рабере ,че тия двамата са абсолютни некадърници и далавераджии.Тия двамата нищо не могат да работят.Чудят се откъде да изкрат пари и да се изхранват.И търсят будали и неудачници.
33
отговор на коментар
до Ангел:Възродителният процес започва в началото на 1970-те и продължава до края на 1980-те години на 20 век. Справка Уикипедия
34
Ясно е, че не си добре.
35
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
36
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?