Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
»
Депутат на Бареков: „България без цензура“ гарантира, че парламентът ще работи до 26 май
Депутат на Бареков: „България без цензура“ гарантира, че парламентът ще работи до 26 май
Дата
Дата
9128
Коментари
25
Депутат на Бареков: „България без цензура“ гарантира, че парламентът ще работи до 26 май

Тримата депутати на „България без цензура“ ще бъдат гарант, че Народното събрание ще работи до евроизборите на 25 май. Това заяви пред ПИК народният представител Румен Йончев, чиято партия „Земеделски народен съюз“ е в коалиция с партията на Николай Бареков.

Той и бившите гербери Светлин Танчев и Красимир Стефанов вече представляват коалицията „България без цензура“ в парламента.

Бареков заяви пред месец и половина, че кворумът вече зависи от неговата формация. Днес обаче при отсъствието на „Атака“ работата на парламента се срина и депутатите на ББЦ не помогнаха заседанието да се проведе.

По този повод Румен Йончев заяви пред ПИК: „Няма как кворумът или мнозинството да зависи само от „България без цензура“, защото никога групите не са на 100%. Това е математика, а в политиката нещата са доста по-различни. Очевидно, ако искат двете управляващи групи да продължат да работят в този парламент, трябва да са на 100% ангажирани и да бъдат на местата си.“

Припомняме, че изискването за кворум предполага наличие в зала и регистрация на поне 121 депутати. „Коалиция за България“ и ДПС имат общо 119 народни представили, а ББЦ – трима. Т.е. математически погледнато трите формации могат да осигурят кворума.

Математически е така, защото ако те бяха тук на сто процента и ние всички сме тука, тогава би било достатъчно да има кворум, но в политиката нещата са малко по-различни“, коментира Румен Йончев.

Той разтълкува и думите на Николай Бареков – че ББЦ вече държи кворума. „Това, което г-н Бареков най-вероятно има предвид, е, че в един краен момент, когато ще трябва да се реши дали да продължи парламентът, или да спре дотук – да, математически ние бихме могли да гарантираме неговото продължаване“, заяви Йончев пред ПИК.

Той обаче припомни, че гаранцията важи до 26 май – деня след евроизборите.

Според нас, по-скоро трябваше спокойно да се работи до европейските избори, а след това да се разберем кога ще бъдат следващите парламентарни“, обясни плановете на ББЦ Румен Йончев.

По повод провала на парламента днес той добави: „Учудващо е, защото не само една, а две групи липсваха от заседанието. Освен ГЕРБ, и „Атака“ не бяха на заседанието. Както отдавна сме заявили, парламентът няма особено бъдеще. Жалко е обаче, че някои се опитват още преди изборите сега да използват тези тактики, за да разиграват и Народното събрание и обществото, очаквайки някакви дивиденти.“

Напиши коментар »
(25)
1
Е как нали за това ви създадоха - да крепите ДПС!
2
Ами, не сме дорасли за демокрацията! Те американците тръгнаха да правят демокрация и в Афганистан, ама ядец! Хората там си живеят в 7-ми/8-ми век и не им пука за демокрацията - това е положението. Резилът ни става още по-голям, щото имаме претенции, че сме дип европейци. Да, ама не!
3
Трабва да работят, защото и без друго тези сегащните нищо не са свършили...
4
Тримата депутати на „България без цензура“ ще бъдат гарант, че Народното събрание ще работи до евроизборите на 25 май. Това заяви пред ПИК народният представител Румен Йончев, чиято партия „Земеделски народен съюз“ е в коалиция с партията на Николай Бареков. Той и бившите гербери Светлин Танчев и Красимир Стефанов вече представляват коалицията „България без цензура“ в парламента. Бареков заяви пред месец и половина, че кворумът вече зависи от неговата формация. Днес обаче при отсъствието на „Атака“ работата на парламента се срина и депутатите на ББЦ не помогнаха заседанието да се проведе. По този повод Румен Йончев заяви пред ПИК: „Няма как кворумът или мнозинството да зависи само от „България без цензура“, защото никога групите не са на 100%. Това е математика, а в политиката нещата са доста по-различни. Очевидно, ако искат двете управляващи групи да продължат да работят в този парламент, трябва да са на 100% ангажирани и да бъдат на местата си.“ Припомняме, че изискването за кворум предполага наличие в зала и регистрация на поне 121 депутати. „Коалиция за България“ и ДПС имат общо 119 народни представили, а ББЦ – трима. Т.е. математически погледнато трите формации могат да осигурят кворума. „Математически е така, защото ако те бяха тук на сто процента и ние всички сме тука, тогава би било достатъчно да има кворум, но в политиката нещата са малко по-различни“, коментира Румен Йончев. Той разтълкува и думите на Николай Бареков – че ББЦ вече държи кворума. „Това, което г-н Бареков най-вероятно има предвид, е, че в един краен момент, когато ще трябва да се реши дали да продължи парламентът, или да спре дотук – да, математически ние бихме могли да гарантираме неговото продължаване“, заяви Йончев пред ПИК. Той обаче припомни, че гаранцията важи до 26 май – деня след евроизборите. „Според нас, по-скоро трябваше спокойно да се работи до европейските избори, а след това да се разберем кога ще бъдат следващите парламентарни“, обясни плановете на ББЦ Румен Йончев. По повод провала на парламента днес той добави: „Учудващо е, защото не само една, а две групи липсваха от заседанието. Освен ГЕРБ, и „Атака“ не бяха на заседанието. Както отдавна сме заявили, парламентът няма особено бъдеще. Жалко е обаче, че някои се опитват още преди изборите сега да използват тези тактики, за да разиграват и Народното събрание и обществото, очаквайки някакви дивиденти.“
5
Ако не са хората на Бареков да напомнят че има работа, ония да са заминали по Анталия отдавна!
6
Истината е една и това е България без цензура. Това е бъдещето.
7
е какви депутати са те ???????????????
8
патриотите не могат да почиват, когато страната им е пред разпад - браво на ББЦ и ВМРО!
9
Правилно! Това правителство излъга хората, че ще се бори с монополите. Щом не върши работа, да си отиват и да изберем нови хора, готови да работят за България.
10
Това правителство трябва да си отива и да се разпусне парламента. Новите избори могат да ни отърват от статуквото.
11
Парламентът трябва да работи нормално до изборите, за да могат те да се проведат спокойно и нормално. Това е отговорното поведение.
12
Всеки ден с това правителство е пагубен за България. Трябва промяна. Предсрочни избори!
13
Тия са като в детската градина, братче. Ходят си, когато си поискат. Ако не са Атака, ще са ГЕРБ.
14
А ние им плащаме заплатите.
15
Това правителство и парламент колкото по-скоро си отидат, толкова по-добре.
16
След правителството на ГЕРБ това е следващото най-срамно за България. Време е да оправим нашата държава.
17
Време е една достойна партия като ББЦ да вземе в ръце управлението на България
18
„Според нас, по-скоро трябваше спокойно да се работи до европейските избори, а след това да се разберем кога ще бъдат следващите парламентарни“ - така де, ама не. Ето,че някои се опитват да си разиграват парламента. Всичко е някакви игрички.
19
Евалата, тия атакисти и гербаджии са просто муци. Дано дойде някой като ББЦ да им разкаже играта.
20
Ха дано след това тоя миризлив Парламент да остане в историята.
21
Абе вие до сега не сте работи ли че сега Бареков да ви спасява и да ви кара да работите, това че вие не искате да работите само ви дава основание да си търсите оправдание защо не а не да си търсите повод да работите мързели такива.
22
Силно се надявам в следващият парламент ББЦ да е вътре с достатъчно депутати и да ви разкаже играта и да спомогне на народа да си изчисти ръцете от вас, мутри гадни.
23
Тепърва много хора ще се убедят, че "България без цензура" ще бъде партията, която е носител на енергията и очакванията им за достоен живот в България като част от Европейския съюз.
24
Николай Бареков е носителят на новата енергия за положителни промени "България без цензура" е алтернативата за истинска промяна и достоен живот
25
Това правителство трябва да си отива и да се разпусне парламента. Новите избори могат да ни отърват от статуквото.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?