Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за лова и опазване на дивеча
Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за лова и опазване на дивеча
Автор: ПИК
Дата
Дата
3801
Коментари
0
Депутатите ще обсъдят на второ четене промени в Закона за лова и опазване на дивеча

Народното събрание ще обсъди окончателните промени в Закона за лова и опазване на дивеча, пряко свързани с мерките срещу африканската чума по свинете, съобщава БНР.

В днешната програма на парламента е и годишният доклад за състоянието на националната сигурност през 2018 г.

Промените в закона за лова, внесени от Александър Сабанов от "Обединени патриоти", предвиждат, в случай на епизоотия, земеделският министър да може със заповед да ограничава или да забранява някои видове дивеч, да прилага санитарен обстрел на диви животни и да променя сроковете за ловуване на дива свиня.

Заповедта ще се издава както и досега след съгласуване с министъра на околната среда и водите, по предложение на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите или на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните. Обжалването на заповедта няма да спира нейното изпълнение.

Депутатите ще обсъдят и доклада за националната сигурност за 2018 г. В него се отчита повишение на честотата, обхвата и разнообразието на киберпрестъпленията в България. Друг вид заплахи за сигурността са свързани с миграционния натиск към страната, като през 2018 г. тенденцията за неговото намаляване се запазва. Акцент е поставен върху влезлия в сила Антикорупционен закон, с който се е разширил кръга от лицата, задължени да подават имуществени декларации. В борбата с тероризма се отправят препоръки за по-засилено сътрудничество на международно ниво.

Още по темата
Заради чумата: Ловците обявиха тотален бойкот на лова на диви прасета!
Часовник
14:33
Ловците обявиха тотален бойкот на отстрелването на дива свиня въпреки огнищата на африканска чума у нас. „Ако нахлуят в гората по-рано и започнат да отстрелват глигани, има опасност да...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?