Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Две деца бяха нахапани от бездомно куче в Асеновгард
Две деца бяха нахапани от бездомно куче в Асеновгард
Автор: ПИК
Дата
Дата
2664
Коментари
0
Две деца бяха нахапани от бездомно куче в Асеновгард

8-годишно момче е било нахапано от бездомно куче в Асеновград, съобщава „Трафикнюз”.

Инцидентът е станал на 7 юли (неделя) около 18:00 часа. Митко, заедно с двама свои приятели, се прибирали към дома си на улица „Отец Паисий“  в града, когато пред тях се озовало бездомното животно и ги нападнало.

Съседи, станали свидетели на случката, са се притекли на помощ на децата, като са успели да прогонят кучето. Митко по спешност е откаран в Клиниката по ортопедия и травматология на пловдивската УМБАЛ „Свети Георги“ с няколко  наранявания, но към днешна дата вече е изписан.

За случая  е сезирана Районната прокуратура в Асеновград. Родителите на детето са решени да подадат жалба в общината. Тя ще бъде втора срещу агресивното куче. Точно преди десет дни четириногото е нападнало друго дете на същата улица. Детето е с нахапани ръка и крак и се налага всеки ден да ходи до болницата в Асеновград, за да му се сменят превръзките.

Междувременно кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов е разпоредил спешна проверка по случая. От общината съобщиха, че са получени два сигнала - съответно на 2 и на 9 юли, като администрацията е реагирала и на двата, а във връзка с втория в рамките на деня след двукратна проверка са били изяснени всички факти по неприятния инцидент.

Към 18:30 часа същия ден в съвместната акция с екип от общински приют – Пловдив безстопанственото куче е било заловено и транспортирано до ОП „Зооветеринарен комплекс“ – Пловдив. Проблемното агресивно животно до момента не е било третирано и маркирано. По данни на съседи обаче то е било хранено в района, където е забелязано отскоро.

"Изключително неприятен е инцидентът. В разговор с бащата на детето изразих пълна готовност да съдействам с каквото е нужно за пълното му възстановяване. Заявих, че общината носи отговорност за всичко, което е в нейните задълженията и възможности при такива случаи - коментира Караиванов. - За огромно съжаление, такава е картината в цялата страна, никоя общината не е в състояние сама, без ресурса и подкрепата на държавата, да реши качествено и трайно проблема с бездомните кучета”.

 

 

Още по темата
Свирепо породисто куче отхапа устната на жена от Дряновец
Часовник
15:02
Куче, порода Дого Аржентино, е отхапало голяма част от устната на жена. Около 09.00 часа на 5-и юни в село Дряновец животното нападнало движещата се по улицата 35-годишна жена, като...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?