Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Дачич алармира за опасност от тероризъм в региона
Дачич алармира за опасност от тероризъм в региона
Автор: ПИК
Дата
Дата
5189
Коментари
0
Дачич алармира за опасност от тероризъм в региона

Сърбия е сред страните, в които още през 90-те години на миналия век са изпратени чуждестранни бойци, макар международната общност да не признава, че по един или друг начин региона е база за набиране на терористи, използвани по цял свят. Това подчерта министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич на заседанието на членовете на международната коалиция срещу „Ислямска държава“, съобщава електронното издание на белградския ежедневник "Данас".

„Ако разгледаме броя на жителите, Косово и Метохия е територията с най-висок процент участници в бойните действия на „Ислямска държава“, са думите на Дачич, цитирани от изданието.

Съгласно думите на Дачич съществува голяма опасност от завръщането на рекрутираните от региона бойци, което ще повиши рисковете от терористични актове на Балканите. В тази връзка първият дипломат на Белград увери, че Сърбия ще продължи активното си участие в международната коалиция срещу „Ислямска държава“. 

Успехът на борбата срещу тероризма ще зависи от сътрудничеството на държавите, структурите за сигурност, полицията, службите за сигурност, а Сърбия, според Дачич, е готова да допринесе активно за това. 

„Ние активно помогнахме на иракското правителство в борбата срещу „Ислямска държава“ и ще продължим да оказваме подкрепа. Смятаме, че това е голямо зло. След терористичната атака в САЩ (от 2001 г.) почти няма град в света, който да не е жертва на подобни нападения“, коментира Дачич. 

Още по темата
КУЛТ: Ивица Дачич репетира „Калинка“ за посещението на Путин
Часовник
16:13
Министърът на външните работи на западната ни съседка Ивица Дачич призна, че репетира песента „Калинка“ специално за посещението на държавния глава на Руската федерация Владимир Путин в...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?