Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Даниела Коджаманова: Кърджали може и трябва да стане традиционна и желана туристическа дестинация
Даниела Коджаманова: Кърджали може и трябва да стане традиционна и желана туристическа дестинация
Автор: ПИК
Дата
Дата
3499
Коментари
0
Даниела Коджаманова: Кърджали може и трябва да стане традиционна и желана туристическа дестинация

„През последните години Кърджали загуби доста от икономическия си потенциал. В момента в града работят само няколко предприятия и хората трудно намират препитание.Трябва да използваме това, че общината се намира в красивата планина Родопи, в близост до два големи язовира. В района има множество паметници на културата и природни забележителности. Това са отлични предпоставки за развитие на туризма, който може да се превърне в една доходоносна индустрия, да разкрие много и добре заплатени работни места“. Това заяви пред „Фокус“ кандидатът на АБВ за кмет на Кърджали и директор на регионалния исторически музей в града Даниела Коджаманова.

"Една от целите ми е да превърнем Кърджали в традиционна, устойчива, в желана туристическа дестинация. Да бъде един завършен туристически продукт, в който да участват общината като стопанин на културните паметници, също така туристическият бизнес като нейн партньор, и разбира образователната система. Развитието на туризма няма как да се случи без осигуряването на качествено, съвременно образование, което да осигурява подготвени кадри за отрасъл“, посочи тя.

"Дългосрочните решения за бъдещето на Кърджали минава през мерки за преодоляване на дребните, най –належащи в момента проблеми.", посочи още Коджаманова. Според нея градът има нужда от оптимизация на администрацията, а с освободения ресурс може да се осигурят средства и кадри, с който да се поддържа пътната инфраструктура, да се почистват водоотоци, канали и шахти, така че дъждовете да не разрушават пътищата на общината, които са с обща дължина повече от 300 километра.

Даниела Коджаманова призова и за активна поддръжка на вече изградените обекти и съоръжения по европейски и други програми. По думите й недопустимо е част от тях да дават признаци на разруха и безстопанственост само броени години след изграждането си.

Още по темата
Първанов представя кандидатите за кметове и общински съветници за общините Кърджали и Кирково в сряда
Часовник
15:34
На 14.10.2015 г. (сряда) председателят на ПП АБВ и президент на България (2002-2012)  Георги Първанов ще представи кандидатите за кметове и общински съветници за общините Кърджали и Кирково....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?