Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Групата за приятелство с Иран в българския парламент на официално посещение в Техеран (снимки)
Групата за приятелство с Иран в българския парламент на официално посещение в Техеран (снимки)
Автор: ПИК
Дата
Дата
12374
Коментари
3
Групата за приятелство с Иран в българския парламент на официално посещение в Техеран (снимки)

Българската парламентарна група за приятелство с Ислямска Република Иран, начело с председателя й Мартин Иванов, е на официално посещение в Техеран. Визитата е по покана на д-р Аббас Хорасгани, председател на групата за приятелство с България в ислямското консултативно събрание на ИР Иран. 

Посланикът на България в Иран Христо Полендаков, бившият председател на групата Магдалина Ташева, Антони Тренчев, Мустафа Ахмед и редица експерти са част от официалната парламентарна делегация, която беше гостоприемно приета от домакините.

Българската група участва в работна среща, организирана от д-р Хорасгани, на която бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между двете страни в областта на икономиката, енергетика, транспорта, образованието, науката, спорта и др. В хода на разговора бяха набелязани бъдещи действия, включващи реализиране на взаимни инвестиционни проекти. Двете страни се обединиха около решението както за създаването на експертни групи за съвместна дейност между българския и иранския парламент, така и за размяна на делегации. 

Председателят на българската група Мартин Иванов определи срещата като много ползотворна. „В рамките на първия работен ден от визитата бяха постигнати ползотворни споразумения за сътрудничество между двете държави в различни сфери“, заяви той.

Тридневното официално посещение на българската делегация продължава и днес.

Напиши коментар »
(3)
1
Оня куркузъбел да не би да е др. Мъдева, от кога и тя харесва чалмите...
2
ХА ХА ХА ПРИЯТЕЛСТВО С ИРАН А БЪЛГАРИЯ ПРАЩА СТОТИЦИ ТОНОВЕ ОРЪЖИЕ НА ИДИЛ ЗА ДА ИЗБИВАТ ИРАНСКИ ВОЙНИЦИ В СИРИЯ МУХАХАХАХА
3
Доле от десно е ефенди Аамет Доган ,присламчил се е да апне баклава и пийне ширбет завалиата!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?