Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ГОРЕЩА ТЕМА: Томислав Дончев си изми ръцете за "Фолксваген" с Брюксел, провидя мръсни игри на БСП в скандала с циганите в Сливен
ГОРЕЩА ТЕМА: Томислав Дончев си изми ръцете за "Фолксваген" с Брюксел, провидя мръсни игри на БСП в скандала с циганите в Сливен
Автор: ПИК
Дата
Дата
38241
Коментари
15
ГОРЕЩА ТЕМА: Томислав Дончев си изми ръцете за "Фолксваген" с Брюксел, провидя мръсни игри на БСП в скандала с циганите в Сливен

"Това не е поредната дигитална щуротия. Това идва след всичките ни системни усилия да върнем децата в класните стаи. А и ескалира в предизборна ситуация", каза вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова телевизия повод масовата истерия в училища в Сливен, където родители панически изведоха децата си от класните стаи в понеделник заради слух, че ще бъдат отнети от социалните служби заради прословутата стратегия за детето.

Има външни, има и вътрешни сили, които са замесени в цялото това нещо. Всичко, което може да бъде направено, е направено. По случая работят службите, добави той.

В социалните мрежи се тестват реакциите на обществото по няколко теми, както беше преди с разселването на бежанци или на роми. Тук удариха на болно място. Това експлоатира дълбоко заложени страхове, българинът милее за децата си. Нека успокоим родителите, които се питат Ако нямам кола, могата ли да ми вземат детето – не, ако вечер пия една ракия – не. Вземането на детето е крайна мярка която се прилага например при системно физическо насилие, при сексуално насилие, а и подлежи на съдебен контрол, заяви Дончев.

Аналогията с Костинбродската афера е, защото всичко това се прави в предизборна ситуация. Поне няколко кандидат-кмета и една политическа сила, която е коалиционен партньор на БСП, са ангажирани с тази кампания, посочи вицепремиерът.

Той отрече обвинението на кандидата за кмет на София Мая Манолова към ГЕРБ, че лепят стикери с лика й по коли, за да я дискредитират. На всички избори – местни и парламентарни, ние сме играли чисто. По-често това се с случвало срещу нас. По време на кампания по плакатите се рисуват бради, мустаци, избождат се очи – не е хубаво, но се случват такива неща, каза Томислав Дончев.

Кампанията не започна добре. От мръсна кампания страда демокрацията, страда рационалният политически избор. По принцип избирателят трябва да избере кандидата, който предлага най-добрата програма, а в случая какво се получава – трябва да избере този, който е по-малко оцапан, заяви Дончев.

Имаме категорична оценка за г-н Сидеров. Коалиционното управление не е лесно, не е просто, въпросът е да не се минава една граница на компромиса. Мисля, че сме близо до тази граница, посочи вицепремиерът.

Той е категоричен, че правителството не потиска свободата на словото у на, но призна, че в тази сфера има сериозни проблеми. Медийната среда в България е дълбоко болна и преди да я лекуваме, трябва да й поставим точната диагноза, подчерта Томислав Дончев.

Вицепремиерът коментира и преговорите за изграждане на завод за производството на автомобили на германския концерн Фолксваген у нас, Държавата направи абсолютно всичко възможно, каквото е възможно да се направи и дадохме тази оферта, която можеше да даде България. Единственото, което ни ограничаваше, беше европейското законодателство. Ние, за разлика от други, не можехме да обещаваме, че ще купуваме автомобили, защото това става след обществени поръчки. За мен темата за производство на автомобили изобщо не е затворена. Рано или късно България ще има голяма инвестиция в производството на автомобили. А и ние все още нямаме официално писмо от Фолксваген, че няма да инвестира в някакъв вид производство у нас, заяви Дончев.

Той коментира и критиките на Цветан Цветанов към ГЕРБ. Структурите на ГЕРБ в смесените райони работят за максимален резултат. От месеци не сме си говорили с г-н Цветанов. Аз никога не съм го обиждал, а и имам навика, ако имам нещо да му казвам, да му го кажа лично, а не чрез някоя медия. По всичко изглежда, че г-н Цветанов има политически амбиции. По какъв начин ще се осъществят и как ще се удовлетворят, ще видим, посочи Томислав Дончев.

По повод учредяването на партията Няма такава държава с лидер Слави Трифонов, Дончев заяви: "Когато говорим за трансформацията на един човек от шоумен в политик, това е доста сложен процес. Като политик г-н Трифонов, все още няма ясна политическа физиономия. Когато се определи, ще можем да водим разговор по тази тема".

Още по темата
Г-н Томислав Дончев, Цветанов май е прав за подмазвачите, а? Бързи 3 въпроса към вас за фиаското с Фолксваген
Часовник
12:09
Бившият втори в ГЕРБ преди няколко дни каза, че Борисов е обграден от подмазвачи, които му говорят само каквото той иска да чуе. Съдейки по изказванията на вицепремиера Дончев в Пловдив, явно...
Напиши коментар »
(15)
1
БОЙКО ДЪРЖИ В РЪЦЕ В-К "ФАЙНЕШЪЛ ТАЙМС" НО НЕ ЗНАЕ АНГЛИЙСКИ-ЗНАЧИ Е СРАЛ..
2
ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ, ЧОВЕКА КОЙТО НЕ ЗНАЕ КАКВО РАБОТИ, НО ДА Е САМО ТОЙ, Е НЕМА ТАКАВА ПУНТА МАРА
3
Чудех се кой ми е по-противен лъжец: ти или Боко, но все още сте с изравнени сили, и двамата сте № 1!
4
Томи левия тротоар, като нарочен за "умник Гюро" в ОПГ ГЕРБ „Гешефт Груп“, се опитва да подражава на Бай Тошо !!! В последните 30 години 90 процента от икономическите новини са все в бъдеще време !!! В този смисъл Дончев, като добър син на партията - почти в минало време и категорично позитивно е направил изказването по повод поредния КОЛОСАЛЕН провал на ШАЙКАТА !!!
5
Само овцете от МС на мутренската кочина,не знаят,че БГ е бяло поле на всички световни карти!
6
Като ги гледам двамата, горе на снимките, си представям как Лейди Мaкбет мие kpъвта от ръцете си...
7
Този поне даваше вид, че е малко по-умен но се оказа измама. Все нещо пречело на управлението да осъществи своите добри намерения. Оказва се, че са от БКП/БСП, Станишев, Орешарски, Слънцето, Луната и Земното притегляне. Но нито той нито Вожда казват за причините, а те са, че за 10 години сме станали най-корумпираната и бедна държава, с отчайващо безлично управление, с неспираща мигрсция, с лоша инфраструктура и безнадеждно прости премиер и МС. Кой ще инвестира тук, като е публично известно, инвестициите са намалели цели 11 пъти!!
8
Абсолютно прав е и за Фолксваген и за Бсп/бкп
9
Най - лесно е някой некадърник да се оправдава с измислен виновник !
11
Виждате ли ги тези двамата измамници, престъпници, полуграмотни, нагли и силно корумпирани простаци? Особено мутрата от СИК - Банкя вляво? А Радиовъзел Габрово е чиста проба нищожество, непрекъснато дрънка глупости и говори за "колосални" успехи в бъдеще време! Интересно защо някой го вземат за "интелигентен"! Човек не знае дали габровският ментарджия е по-прост, отколкото грозен, или обратното. Само че, забелязвате ли как и двамата са се наПИКали и насрали от страх?!
12
Господи в какво съгрешиха толкова българите че ги наказваш с тия простаци ???
13
Ама не ли е прав! Поредната Костинбродска конспирация на импексовата БСПдирастия, водена от Клепоухия Каун Шербетов, Кучката Йо, Импексовата Барсала и Общата костинбродска шафрантия е налице... ............................................................................................................................................. Но, какво може да очакваме от Костинбродска брантия, с Московска диплома за уруспия, със специалност как да обслужа устно, дърт и гнусен партиен болшевишки член, от политбюро! Тия болшевишки крадливи отрепки, са готови и с курабиите си да си правят пиар, както корветата на кмето вибратор, само и само до обслужат, червените олигарси и бандити, като братя Галеви, братя Диневи, Фози, Баневи, Ванко -1, 2, 3 и още легион крадливи БСПеерасти, готови да заграбят милиардите на София . Софиянци пак искат да ви цакат, с дърти корвети нов бардак да правят. Но ще допуснем ли да сменим, работен кон, за червена проскубана, кудкудякаща кокошка, не вярвам.. Само питам защо и е на Костинбродката Лая, да сменя 8 000лв. заплата с три пъти по малка, и държавни привелегии по големи от тези на Клепоухия Каун Румен Пъпката, ако не се кани със БСПдирастията да краде. Да не би и братя Галеви да са я снимали, как и навират вибратор с крак, както при корветата на Кмета вибратор, че да я изнудват сега, не е ясно. Но изведнъж да смени поведението си, от говорител на народа да стане говорител на червената номенклатура и олигархия, каквато си беше преди, е повече от странно...
14
НЯМАТЕ СИ НА ПРЕДСТАВА КАК ПО ТОШОВО ВРЕМЕ БЕШЕ ЧЕСТ ЗА ВСЕКИ "БЪЛГАРИН" ДА РАБОТИ И ДА БЪДЕ АГЕНТ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ... НАЙ-НИСШАТА ЧАСТ БЕШЕ КАТО НАВЪРШИШ 18год. ДА ТЕ НАПРАВЯТ ОТРЯДНИК----- ОТ ТАМ НАТАТЪК СЛУЖБИТЕ СИ ПРАВЕХА КАКВОТО СИ ИСКАТ С ПРОСТИЯ НАРОД...
15
КАКТО КАЗВА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ВЪПРОСА Е--- СЛЕД 1989год. ДА СЕ СЪБУДИШ И ДА ТРЪГНЕШ ПО ПРАВИЛНИЯ ДЕМОКРАТТИЧЕН ПЪТ... ПРИ НАС ТРУДНО СТАВА ПРОМЯНАТА ЗАЩОТО ВЪВ ВСИЧКО СЕ СЪМНЯВАМЕ И ДОРИ НА РОДНИНИТЕ СИ ЗАВИЖДАМЕ... С ДВЕ ДУМИ СМЕ --- НАМОКРЕНИ ЦЪРВУЛИ.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?