Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ГОРЕЩА ТЕМА: Проф. Михаил Константинов: Изтеклите данни от НАП имат значение, само ако сте скрили от жена си някоя банкова сметка...
ГОРЕЩА ТЕМА: Проф. Михаил Константинов: Изтеклите данни от НАП имат значение, само ако сте скрили от жена си някоя банкова сметка...
Автор: ПИК
Дата
Дата
24044
Коментари
28
ГОРЕЩА ТЕМА: Проф. Михаил Константинов: Изтеклите данни от НАП имат значение, само ако сте скрили от жена си някоя банкова сметка...

Няма критична и чувствителна информация в изтеклите данни на НАП. За 5-6 хиляди души от държавата, които са публични личности, информацията и без друго е напълно достъпна чрез декларациите им. Аз също видях моите данни, но не мога да ви кажа какво видях. Нищо особено. Това заяви проф. Михаил Константинов пред бТВ по скандала с изтеклите данни от НАП на всички българи. 

Ако сте скрили от жена си скрита банкова сметка, тогава ще има значение тази инфомация, заяви още той.

Системите в България са слабо защитени, както и всички системи по света. ЦРУ скоро бяха ударени, там техен служител им нанесе голям удар и това са наистина чувствителни данни, сравни Мишо Константинов информацията, която е изтекла в САЩ и тук от НАП.

Информационно обслужване“ няма отношение към хакерската атака срещу НАП. Изтеклите данни нямат никакво отношение към електронния архив на службата. Тече следствие и няма да кажа неща от кухнята, отсече професорът и уточни, че е проникнато в един от сървърите на НАП, а това не е архив, категоричен бе той. Нищо от архива не е изтичало, допълни професорът.

"Ние отговаряме за архива. Хакерът от Пловдив е успял да влезе в сървъра. Това са работни, хаотични файлове на служители в НАП. Той най-вероятно ще си признае и ще мине на по-леко наказание. Системата на ЕГН, за съжаление отдавна е пробита. Само преди 10 години, всички ЕГН-та висяха по стените преди избори. На всеки му се знае ЕГН-то", припомни Константинов.

"Всяка система може да се пробие, въпросът е това да не се допуска това да се прави левашки. Самият Кристиян е работил съвместно с екипите отговарящи за киберсигурността в държавата", заяви Константинов и допусна, че младежът се е възгордял.

"Човекът е искал да докаже колко е добър и велик, но е направил левашка грешка", смята експертът.

По повод думите на защитниците на Кристиян, проф. Константинов заяви: „Адвокатите са длъжни да говорят дори неверни неща в защита на своите клиенти“.

„В иззетите компютърни конфигурации има безспорни доказателства, че Кристиян е виновен. Той е проникнал неоторизирано в един компютър и е прочел разпокъсаните данни“, смята шефът на "Информационно обслужване".

Напиши коментар »
(28)
1
Поредния "акъллия" и "експерт" по мазане !
2
По Член 108 от НК ще ИЗБИВАМЕ Семейства на К-ОПЕЛЕТА от БКП, К-УРВИ от МВР и П-ЕДЕРАСТИ от ДАНС Председателя на ШАЛОМ Александър Оскар и Комунистическото К-ОПЕЛЕ Сотир Цацаров Искат ПЕТ Години Затвор за Антидемократична Идеология По Член 108 ! Спас-ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на МВР-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga
3
От къде толкова акъл,гаден манипулатор.
4
Намериха 20 Годишен ЧЕКИДЖИЯ, Който да Избърше Г-ЪЗА на М-ИНЕТЧИИТЕ от ГДБОП и П-ЕДЕРАСТИТЕ от ДАНС ! К-УРВИТЕ от ДАНС се Усещат по Аромата на Л-АЙНА, Защото Заработват АНАЛНО ! К-ОПЕЛЕТА от ГДБОП се Надушват по Миризмата на СПЕРМА, Защото Заработват ОРАЛНО ! К-УРВИТЕ-Доносници от ДС,НСС и ДАНС Първо се ИЗНАСИЛВАТ, След Което се УБИВАТ ! К-ОПЕЛЕТАТА-Престъпници от ЦСБОП,НСБОП и ГДБОП Директно се УБИВАТ ! За Семействата на К-урвите от ДАНС и К-опелетата от ГДБОП е ЯСНО:ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/police.html
5
Още малко кажи,че е много добре,че са хакнали НАП.
6
Професоре , не виждаш ли как този случай с ПСЕВДОХАКЕРА , показва колко НЕКАДЪРНИ са хората у нас , които са облечени във власт. От първия , до последния са като в небрано лозе. Говорят небивалици и се въртят като улави. Пък за Главния да не говорим. Дрънчи като гол кокъл в тенджера !
7
Наведения професор, това ли е цената ЖЕНАТА ДА ОСТАНЕ НА РАБОТА В РВД-то, Смешник
8
Дърт пърдялник който е нужен на държавата колкото на баба ми и е нужен сутиен !!!
9
Много добре вижда той,ама такива като него са свикнали да заработват със стъкмистика и друг тип ядене на л-йна.Нито час полезна или съзидателна работа през живота си!
10
Доста дискриминационно изказване от професора. Може аз да съм скрила банкова сметка от мъжа ми, а не той от мен. Но според професора само мъжете могат да имат банкови сметки!!!
11
На евроизборите ВМРО имаха три пъти по-малък брой невалидни бюлетини от средното число на останалите партии. Ех, какъв интелект какък коефициент на интелигентност имат тези джамбазки слабаци... Уффф. добре, че наредиха на Професора..
12
почнаха да си замазват осирането
13
ИМАТЕ МНОГО ЗДРАВЕ ОТ ИЛИЯ МИНЕВ ! питате ли къде серат гладните ?
14
Излиянията на професора показват сериозен краш. Не били засегнати архивите. Все повече си мисля, че наблюдаваме търговски регистър 2 в НАПа Чудех се защо излязоха тези данни, които приличат на активно мероприятие. Възможно е да е превантивна мярка - шерваме инфото и се получават множество копия, като мярка срещу тоталното погиване на данните, което ще е фатално за НАП. Хаосът и непълнотата в изтеклия файл не са случайни - това е реалността.
15
Браво професоре, буди редовно л@iнозависимите, че да не анорексират.
16
До кога ще го слушаме този?
17
БОЖЕ КАКЪВ ИЗГУБЕНЯК Е ТОЗИ КОНСТАНТИНОВ.
18
VIDESE 1 MILION MARTVI DYSHI BRAVO NA NASHETO MOMCHE IZMAMITE SA NAVSIAKADE TRIABVA DA GO NAGRADAT S MILIARDI OT RAZKRITIATA MY I BEZ TOVA SA KRADENI A TOI SHTE GO OPOLZOTVORI BRAVO MOMCHE
19
VIDESE 1 MILION MARTVI DYSHI BRAVO NA NASHETO MOMCHE IZMAMITE SA NAVSIAKADE TRIABVA DA GO NAGRADAT S MILIARDI OT RAZKRITIATA MY I BEZ TOVA SA KRADENI A TOI SHTE GO OPOLZOTVORI BRAVO MOMCHE
20
Вече ми се подреди цялата картинка. Почти сто процента имат краден софтуер с влючена защита. Обикновено софтуерът става нефункционален. Например Word всичко правиш, но не иска да записва. Нормално е скъпа система да "дефектира" като защита и базите да станат на каша. Всъщност ако системата има съпорт проблемите се оправят плащат се лицензи и всичко е ок. Обаче твърде вероятно е защитния механизъм да градира и след първите спорадични фалове да последва тотален хаос. Сега разбрах защо файловете са от 10.11.1989. Тази дата се води като край на комунизма. След нея частната собственост е законна и равноправна с държавната и общинска собственост. Посланието е - другари, вече не е комунизъм. Това е моя частна собственост, която вие нарушавате. Ако съм прав прогнозата за държавните системи не е добра. Вероятно от същото е пострадал и търговския регистър.
21
Ако данните бяха изтекли от частна фирма, щяха да я разсипят от глоби и да вият до небесата. Да видим как ще замажат всичко щом е НАП.
22
Очевидно е че никой не се връзва на приказките на навеждачи, пълзачи и всякаква безгръбначна твар. Въпросът е в това, какво правим ние потърпевшите. Имаме ли гръбначен мозък да действаме?
23
Google плаща $ 92 на всеки час, последната ми проверка беше $ 8400, работещи 10 часа седмично в интернет. Придружителят на най-малкия ми брат предава нормално 18k за известно време и работи около 24 часа седмично. Не мога да приема как просто се опитах. Това е моето основно нещо !!!!! ТУК СЕГА.....................>>>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
24
време е да ходиш на село да си копаш градинката, но най вероятно ще изчакат до изборите за да преброиш,, правилно,, бюлетините!
25
А този платен и купен слугинаж като шжеф на Информационни с-ми няма ли да понесе отговорност вместо непрекъснато да плямпа алабалистики и да осигурява изборни победи на когото трябва?!
26
Сутринта гледах г-н Михаил Константинов в бтв. Стана ми жал за този човечец - мъж на възраст, ужким с положение, публична личност, шеф на много отговорна институция, да се гъне като червей, за да си заслужи платата Е, г-н Константинов, иженарицаеми професоре, пазете се от такива ниски чупки в кръста. На Вашата възраст има костно-ставни промени, поради които изведнъж нещо в кръста ще каже "щрак" и ще си останете в тази поза на унизително наведен. И ще се наложи до живот да целувате подметките на хората. А е толкова хубаво човек да може гордо да се изправи, да вдигне поглед, да види прекрасното синьо небе и яркото слънце, вместо калта, прахоляка и блатото, в което седи....НАВЕДЕН :( Жалко за академичната мисъл на България, много жалко.
27
Сутринта гледах г-н Михаил Константинов в бтв. Стана ми жал за този човечец - мъж на възраст, ужким с положение, публична личност, шеф на много отговорна институция, да се гъне като червей, за да си заслужи платата Е, г-н Константинов, иженарицаеми професоре, пазете се от такива ниски чупки в кръста. На Вашата възраст има костно-ставни промени, поради които изведнъж нещо в кръста ще каже "щрак" и ще си останете в тази поза на унизително наведен. И ще се наложи до живот да целувате подметките на хората. А е толкова хубаво човек да може гордо да се изправи, да вдигне поглед, да види прекрасното синьо небе и яркото слънце, вместо калта, прахоляка и блатото, в което седи....НАВЕДЕН :( Жалко за академичната мисъл на България, много жалк.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?