Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ГОРЕЩА ТЕМА: ДАЗД от месеци получавала сигнали за разпространяването на огромната лъжа за отнемане на деца от семействата им
ГОРЕЩА ТЕМА: ДАЗД от месеци получавала сигнали за разпространяването на огромната лъжа за отнемане на деца от семействата им
Автор: ПИК
Дата
Дата
21571
Коментари
9
ГОРЕЩА ТЕМА: ДАЗД от месеци получавала сигнали за разпространяването на огромната лъжа за отнемане на деца от семействата им

От няколко месеца получаваме сигнали, че на места се злоупотребява както с името на Държавната агенция, така и с други социални институции. Това заяви пред Би Ти Ви д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) по повод напрежението в ромските махали в Сливен, след фалшивите слухове, че държавата ще вземе децата на ромските семейства.

"Сигнализираха ни, че някои хора разказват на други хора, че социалните ще взимат деца от семействата", коментира още тя.

По думите й има целенасочена атака.

"Държавната агенция за закрила на детето координира работа - ние свързваме една институция с друга. При нас не работят социални работници", уточни Елеонора Лилова.

"Няма как да взимаме децата, защото нямаме такива функции. Аз нямам правомощия да казвам на социални работници да вземат децата на хората", категоричен е председателят на Държавната агенция за закрила на детето.

"Страшното е, че нямаме съгласие как да се развиват политиките за децата и семейството. Мъдро е решението в момента да няма стратегия. В момента има Национална стратегия за детето, която е до края на годината", разкри тя.

"Важно е да има такъв документ, но е по-важно да успокоим хората, че в нарочния документ няма такива залегнали промени, каквито се коментират в социалните мрежи", заключи Елеонора Лилова.

Още по темата
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов изригна срещу чудовищната лъжа за отнемането на деца от семействата им (ОБНОВЕНА)
Часовник
10:05
Очаква се правителството да приеме позиция за Северна Македония. Дневният ред на правителственото заседание предвижда да бъде обсъден проект на решение за приемане на доклад относно...
Напиши коментар »
(9)
1
болшевишка провокация, готови са на всичко мръсниците за да се докопат до резерва в бюджета !
2
Май им се ще да ги вземе некой в Норвегия? И затова рИвът, та белким ги чуят. Това, дето праат мяза малко на лафа : " Стига повече". Уж не щът! Айде олам.
3
Че то и в Норвегия е забранено да се говори за Детската им служба, че отнемала дица
4
Човек се става до 14 години, ако попаднеш на нормални родители и се родиш в подходящо и добро семейство. След 15 години е невъзможно да се променяш, по тази причина и червените изроди и ДС изродите, които ни управляват вече 70 години, каквото и да ви говорят са си същите изроди, не се променят, защото са се формирали в среда на мерзавци и селяндури. От сбъркан бивш комуняга не може да се очаква нищо добро. По тази причина в гражданска война се избиват всички, според който победи - или стария елит или търсещите промени в едно със семействата им и дещата над определена възраст, защото всички тези хора не подлежат на превъзпитание по никакъв начин и вечно ще бъдат проблем за всяка власт. В тази посока е грешката на четящите Макиавели, който твърдят, че само заграбения от победителя имот е причина за напрежение при внуците, той не отчита класовата причина за гражданските войни, защото в неговото време са се водили кланово, а не класово.
5
Как ще има такова нещо, изобщо няма. Ние не можем да четем или пък не четем с разбира, нали така другарко? Да де, ама ние четохме закона за социалните услуги и в него, макар и леко завоалирано си пише, че социалните ще могат да влизат в домовете, че ще реагират на аномни сигнали, че ще извършват проверки когато им скимне, че държавата преотстъпва на някакви си частни сдружения правото си да контролира и да се грижи за децата... Много работи пише в закона, другарко, вземи го прочети, че не върви да се излагаш публично. Единственото решение е този закон изобщо да не влезе в сила от 1 януари, както е предвидено в него.
6
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
7
А ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМА ТАКИВА СОРОСОИДНИ НАПЪЛНО ИЗЛИШНИ ПЛАШЕШТИ ,,ДОКУМЕНТИ ,, КАТО ИСТАНБУЛСКАТА СОРОСОИДНА КОНВЕНЦИЯ И КАТО ТАЗИ СОРОСОИДНА СТРАТЕГИЯ ЗА ,,ДЕТЕТО,, ? ? ? КОЕТО ГОВОРИ ,ЧЕ ИМА СОРОСОИДИ В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ИЗПУЛНЯВАЙКИ ПЪКЛЕНИТЕ ПЛАНОВЕ НА ДЖОРДЖ СОРОС....!....!
8
ПРЕД ЕВРОКУЧКИТЕ ОТ ДАЗД ,ЩУРМБАНФЮРЕРИТЕ ОТ ГЕСТАПО И НАРКОМИТЕ ОТ НКВД РЯПА ДА ЯДАТ!
9
ПРЕД ЕВРОКУЧКИТЕ ОТ ДАЗД ,ЩУРМБАНФЮРЕРИТЕ ОТ ГЕСТАПО И НАРКОМИТЕ ОТ НКВД РЯПА ДА ЯДАТ!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?