Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ГОРЕЩА ТЕМА: Ангелкова с горещи новини за туризма - какво се случва след фалитите и успешен ли е летният сезон
ГОРЕЩА ТЕМА: Ангелкова с горещи новини за туризма - какво се случва след фалитите и успешен ли е летният сезон
Автор: ПИК
Дата
Дата
19907
Коментари
15
ГОРЕЩА ТЕМА: Ангелкова с горещи новини за туризма - какво се случва след фалитите и успешен ли е летният сезон

Имаме ръст от 31% от чуждестранните туристи и 34% ръст на приходите откакто го има самостоятелно министерството на туризма, създадено от правителството на г-н Бойко Борисов. За първите 8 месеца имаме над 6,5 млн. туристи, което е минимален спад от 0,5% от миналата 2018 г., която беше рекордна. Над 4,437 туристи имаме само за юни, юли и август. Тук спадът е с около 1%. Това отчете пред Нова телевизия министъра на туризма Николина Ангелкова.

Според нея, от данните ставало видно, че въпреки твърденията за провелен летен сезон 2019, това не е така. Отстъплението от рекордната 2018 г. не е много и е в рамките на прогнозите, уточни тя.

""Томас Кук и "Астрал холидейс" имат регистриран договор, те са партньори. Няма никакви застраховки за хотелиерите. Независимо дали "Томас Кук" би била регистрирана по българското законодателство, за хотелиерите няма такава сигурност, каквато имат туристите", обясни още министър Ангелкова.

"Нямам информация какво се предвижда в Гърция. Изискали сме информация от всички засегнати от фалита на "Томас Кук". Сключването на договор между оператор и хотел е частно-правно. Казвали сме, че максимално това, което е в рамките на възможното, ще го направим. Няма механизъм, по който да се спада това ДДС", отговори тя на искането на родни хотелиери, заради фалита на "Томас Кук" и угрозата те да не си получат парите по договорите, държавата да опрости ДДС-то им.

"Знаем колко са парите, но това е търговска тайна и няма да ги кажа. Всеки хотелиер е съобщил в министерството какви са щетите", сподели Ангелкова какви са щетите за родните хотелиери. 

Тя каза още, че е провела разговори и срещи с най-големите туристически компании в Германия. Според нея, очакваният ръст на немски туристи за следващата година, е за около 10%, което ще компенсира проблемите около фалита на "Томас Кук".

"Външно министерство отговаря за визите. В момента работим в посока за руските туристи да станат многократни за период от 3 до 5 години, но така, че да не нарушаваме правилата", завърши тя.

Напиши коментар »
(15)
1
също не сме на последно място във всички негативни класации само ГЕРП
2
А бе махнете го този Конски сурсат,изплаши туристите.......????
3
............ НАРОДЕН ТУРИЗ АНГЕЛКО ?.......АЗ !.........ЛИЗ ЛИЗ БАЦО ДИС МОРНИНГ ?......
4
.................ТОЯ ТРАВЕСТИТ Е РЕКЛАМ НА БАЦОФ ФОЛЦЕВАГИН !.......
5
Taa ГEPБ-epacтка калинка не я пускайте сутрин в толку голем кадър, че плаши децата преди да са тръгнале на училище!!!
6
Коня изцвили!
7
Този КРОКОДИЛ, демек от Калинките на БОКО говори за растеж в туризма, ужас явно говори за собствената си банкова сметка. За друго не може, толко е капацитета на кадрите на Боко
8
Ние надървените читаци от Кърджали,също получихме ръст...отдолу,само като та видим!!!И те чакаме....С ръсто!
9
Какво да каже горката. И тя не знае на КОЙ свят е. Идат избори. Ако всеки министър каже какво е реалното състояние на страната, ще стане страшно.
10
С цялото ми уважение към ГЕРБ,тая за нищо не става(при това плашещо грозна)! Тя изпусна влака още пролетта! Как има ръст туризма като всички отиват в Гърция или Турция? Да иде при комшиите да се понаучи и да спре да лъже!
11
Брей, много е гореща тая Ангелкова, бе. То в ПИК всичко и всички са горещи (в дупките)
12
И тази калинка,подобно на външната министърка е пълно недоразумение! Чрез нея се обслужват интересите на ДПС, а втората обслужва интересите на чочко Шорош.
13
Опашати лъжи ! Единствено тя си вярва.
14
Некомпетентно и лъжливо ...
15
Абе, агент Сава от боянските сараи и туловището от хотел "Берлин" не можаха ли да си назначат за министър на туризма пак техен човек, но поне визуално по-приемлив! Тая е грозна като смъртта, тъпа и проста като Карадайтъ, жалка слугиня на сарайската и банкянска мафия, а носът и върви два метра пред еня! потрес! Ама, банкянската мутра търпи, къде ще върви на майка си цецкина? Jия двамата така здраво го държат за топките, че не може да мръдне! Особено пък сега преди изборите, направо го въртят на малкия си пръст като синджирче!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?