Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ! Пропищяхме от мобилните оператори - жалбите са над 4000, КРС ги одруса с 300 бона
ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ! Пропищяхме от мобилните оператори - жалбите са над 4000, КРС ги одруса с 300 бона
Автор: ПИК
Дата
Дата
19531
Коментари
4
ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ! Пропищяхме от мобилните оператори - жалбите са над 4000, КРС ги одруса с 300 бона

4000 жалби срещу мобилни оператори са подадени за тази година до 1-ви декември. Миналата година те са били 2800. Това каза Веселин Божков, председател на КРС пред БНТ. 

Той поясни, че повечето от жалбите не се отнасят до Комисията за регулиране на съобщенията. По думите му най-голям относителен брой от тях са по отношение на надписани сметки - 650 (15,16%). Божков уточни, че по отношение на роуминга има 400 жалби, като 50% от тях са неоснователни. Той коментира, че много хора бъркат понятието "роуминг".

"За роуминг става дума, когато сте в чужбина и използвате услугите на един оператор, а говорите в мрежата с други оператори", обясни Божков. Относно жалбите той посочи, че Комисията е направила над 300 проверки, след които са съставени актове за административни нарушения, издадени са близо 17 наказателни постановления и са наложени 300 хиляди лв. глоби на мобилните оператори.

"Не е тайна, че някои оператори започнаха да хитруват. Някои от тях деактивираха услугата за роуминг с цел да се закупят нови планове на по-висока цена. тъй като това не беше подето от другите мобилни оператори този оператор си коригира политиката. Мисля, че имахме коригиращо поведение на пазара и на самия регулатор. Повечето от тях се опитаха да прикрият част от тези опити са повишаване на техните пакети чрез различни хватки", каза още Божков.

Още по темата
ГОРЕЩА ТЕМА! Шефът на КРС с жесток удар по телекомите! Божков отсече: Не може в 21 век сигналът да е "тука има - тука няма"
Часовник
10:18
От 15 юни влизат в сила новите правила за роуминга на територията на Европейския съюз плюс Лихтенщайн Исландия и Норвегия. Според тези правила в която и страна от Съюза да се намира например...
Напиши коментар »
(4)
1
Ако има достойни българи, да направим грамада пред парламента. Грамада срещу геноцида, срещу безчовечието на ГЕРБ. Грамада!. НЕКА ТРУПАНЕТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, НА КОЙ КАКВИ БОКЛУЦИ ИМА ИЛИ НАМЕРИ, ЗАПОЧНЕ СЕГА!!!
2
Хайде БСПеерадските пенси пред офиса с Таско арменчето да крещят..
3
Това е паралелната игра, в паралелната държава, на паралелната Сланинска партия,и БСПдирастията като цяло. Заклеймяваме асфалта, после протестираме за дупки, заклеймяваме санирането, после ревем за него, заклеймяваме, водния цикъл и пречиствателните станции, после ревем за качеството и цената на водата!! Но най интересното е, че заклеймяваме приватизацията и капиталистите, а няма БСПеераст да не е участвал и крал от нея, като господарката си Импексовата лъжлива и миризлива курабия. Все пак дон Луканов, назначи стотина червени фамилии, за капиталисти, феодали и олигарси, тип Свиняра Гергов, Паргови, Баневи, Дончевци, Гришовци, Венцовци, Станишевци,Овчаровци, Дъбовци, Стойневци, Добревци, Карадимовци, Райчевци, Кънчовци, Гареловци, Червена кокошка като баба Лена и още куп червени мерзавци и техните фамилии. Ох забравих и сем. Импексови, и техните много милионни кражби..
4
Този Божков е нелегитимен,какво още прави в тази комисия,да се измита бързо и да се сложи компетентен и разбиращ от телекомуникации човек.Но може би си плаща на Боко и дружина и е изгоден вече10 години.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?