Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Глобяват търговци на мартеници без разрешителни
Глобяват търговци на мартеници без разрешителни
Автор: ПИК
Дата
Дата
5530
Коментари
3
Глобяват търговци на мартеници без разрешителни

12 търговци на мартеници и балони са глобени през уикенда,  защото са продавали без разрешителни в паркове и спирки в столицата. От направените 35 проверки са направени 12 акта за административно нарушение, съобщават от Столичен инспекторат. Без разрешения, най-много търговци е имало в Южния парк, около НДК, до автобусни спирки в районите „Подуяне“, „Слатина“ и Люлин“. Инспекторите са безкомпромисни във всички райони на София, не само в делнични дни, но и в почивка.

За продажбата на мартеници, която вече стартира е необходимо разрешително от районното кметство, което е около 100 лв. за пазарите. Инспекторите са направили проверки още за балони и играчки по тротоари, близо спирки на автобуси и метро станции и са установили, че нямат разрешително, съобщава "Столица".

Повишава се и гражданската нетърпимост към замърсяване на зелени площи, детски площадки, замърсени зони около контейнери за отпадъци, както и паркиране на нерегламентирани места. За почивните дни са подадени общо 85 сигнала в Оперативния център на инспектората и всички са отработени. 32 от тях са препратени към компетентните институции.

През уикенда е извършен и контрол по почистване на ригулите на пътните платна от наноси и други отпадъци, както и на механизирано метене на тротоари и улици. Отново има 15 глобени собственици на автомобили за неправилно паркиране. Най-много - 15 са в район Слатина, 7 в Люлин, 4 в Илинден и само 2 в Лозенец, съобщават от Столичен инспекторат. Инспекторите на са пропуснали и строителни обекти.

В резултат на проверките са направени , като са направени 8 констативни протоколи с предписания и 2 акта за замърсяване от непочистена ходова част на камионите излизащи от обекти намиращи се в районите „Връбница“ и „Овча купел“. В района на депо Враждебна и кариера „Нови силози“ в район Искър са открити 5 камиона, които са извозвали строителни отпадъци и земна маса без чергила. И на петимата шофьори са съставени актове. 

Напиши коментар »
(3)
1
100 лв. за разрешително една седмица да продаваш ръчно направени мартеници в условия на бясна конкуренция? Кой изверг ги измисля тези цени, бе? Що за уроди управляват тази бедна и нещастна държава, в която не можеш да спечелиш дори 20-30 лв. от труда си без държавата да ти поиска 100? Печалбарите не са по улиците с мартеничките, които правят от месеци, печалбарите са тюфлеците по администрациите, които се чудят откъде да късат живо месо, за да си осигурят заплатите и ДМС-та. Нещастници!
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ...Напиван и Е*б-ан от двама руски ти-ра-джии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?