Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Глоба от 40 000 швейцарски франка за чужденец, пренасял нелегална валута през МП "Калотина"
Глоба от 40 000 швейцарски франка за чужденец, пренасял нелегална валута през МП "Калотина"
Автор: ПИК
Дата
Дата
7929
Коментари
1
Глоба от 40 000 швейцарски франка за чужденец, пренасял нелегална валута през МП "Калотина"

200 000 недекларирани швейцарски франка откриха митнически инспектори при проверка на Митнически пункт "Калотина", съобщиха от Агенция Митници.

Около 16:45 ч., на 22.08.2018 г., на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси" на Митнически пункт "Калотина", при влизане от Сърбия в България, пътникът А.К. не изпълнил задължението за деклариране на парични средства, с което е нарушил разпоредбите на Валутния закон и на обнародван акт на министъра на финансите. При проверка митническите служители открили у него 200 000 швейцарски франка (с левова равностойност 343 098 лева). Въпросната парична сума подлежала на деклариране при пренасяне през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз.

В същия ден Районна прокуратура - Сливница е привлякла към наказателна отговорност турския гражданин А.К., роден в гр. Цюрих, Швейцария, за извършено от него престъпление по чл. 251, ал.1 от Наказателния кодекс.

Районна прокуратура - Сливница е постигнала споразумение с подсъдимия чужд гражданин, което съдът е одобрил. На А.К. е наложено наказание-„глоба" в размер на 40 000 швейцарски франка (с левова равностойност 68 619,60 лева), която представлява една пета от стойността на предмета на престъплението. Взета е мярка за обезпечение на глобата, чрез налагане на запор върху пренасяната от подсъдимия валута, намираща се на съхранение в Митница Столична, до размера на глобата.

Още по темата
Полицейска акция на пътя София-Калотина! Проверяват масово тировете
Часовник
16:56
Проверки на полицията на пътя София-Калотина. Акцията е фокусирана върху тежкотоварни камиони и тяхната готовност за зимните условия. Шофьорите ще бъдат проверявани и дали прекарват нелегални...
Напиши коментар »
(1)
1
А на Кирил Добрев колко? И дали само глоба, а ?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?