Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Глас от народа: Отворено писмо до Валери Симеонов
Глас от народа: Отворено писмо до Валери Симеонов

В блоковете пускат чалга, но духовата музика ги дразни

Автор: "Ретро"
Дата
Дата
124475
Коментари
11
Глас от народа: Отворено писмо до Валери Симеонов

Валери, здравей!

Не се учудвай на моята фамилиарност, но аз не се респектирам от никакви смъртни, включително и от себе си. А съм и по-възрастен. Преди доста години ти ми се обади по телефона с възхищение от един мой материал с малко известни факти от книгата на Петко Пеев от 1929 г. за националния ни герой генерал Колев, публикуван в твоя вестник "Десант." В продължение на над 2 години аз сътрудничих на вестника с около 80 материала. Гласувах по-късно за твоята партия. Имаш нелоши идеи и инициативи, включително и за борбата с просташкия нагъл чалгаджийски шум, когато нормалните хора искат да почиват. Но както почти всичко у нас, и това получава своята обратна инерция. Тази наредба за тихи часове, която ти прокара за добро, започна да се използва от дребни жалки хорица за саморазправа със съседите. И тези хора  никой не може да ги санкционира с глоби и други средства.

Ето скорошен случай. Около 21 часа сме си пуснали духови маршове, имаше и близък по дата патриотичен повод. И веднага някаква жена звъни на вратата и казва, че "тези тромби" ѝ пречели да слуша новините. Да, както си слушаме маршове, окрилявали ненадминатата българска войска след Освобождението, се появява същество, което в собствения ми дом ми търси сметка за обезпокояването, и то с обиди. Обезпокояване от един малък касетофон без тонколони.

Интересното е, че непрекъснато се правят ремонти, включващи безкрайно пробиване и разбиване  на стени и работа в апартаментите на малки бетонобъркачки.  При това не се спазват никакви закони и никакви тихи часове, но никой от съседите не се противопоставя.  Няма реакция и когато от музикални уредби се пуска чалга, така че стените на всички етажи вибрират. Очевидно за манталитета на част от съвременните българи само духовата музика е дразнещо необичайна и неуместна.

Затова предлагам със същата енергия, с която ти реши проблема за шума от заведенията и тихите часове, да внесеш засилени мерки срещу хората, които по всякакъв начин нарушават нормите на междусъседското съществуване и безопасността на жилищните сгради.

Повечето от старите жилищни блокове в България са в плачевно състояние от всяка гледна точка. Включително и спрямо манталитета на болшинството им обитатели. Трябва строго регламентиране на сроковете за основни и всякакви ремонти на личните жилища, а и да се уточнят позволените параметри на тези ремонти. Надали има в света подобен антиздравословен тероризъм - в продължение на една, две, че и повече години, с тътена от десетки инструменти, съвсем садистично върху сетивата на съседите. Като извършва престъпно посегателство спрямо основни човешки норми на общежителство.  Само чрез сигнали до МВР,  предупреждения и дребни глоби проблемите няма да се решат. И нещо друго - грохналите панелни "старци" не се нуждаят само от външна санираща козметика, а и от укрепване на основите. И то със законодателна инициатива, свързана с еврофондовете. Защото от самото време, а и от непрекъснатите вибрационни атаки на ремонтите самата статика на блоковете вече не е съвсем в първоначалните си изчисления. И крие огромна опасност при все пак сеизмична страна като България да се дадат при катаклизъм много допълнителни жертви. И тогава личната трагедия става национална.

 

Тодор БАКЪРДЖИЕВ, Русе    

 

Напиши коментар »
(11)
1
Но, направиш ли дори едно нещо, което не се харесва на съседа ти или “ мат’риалът “....... То тогава брате си почти завинаги обречен на злословия. Житеиският ми опит го е доказал.
2
Абсолютно точно! Но не очаквам нещо да се промени нито със закони, нито с правила. Народът се е разпищолил и си мисли, че за него важат само права, но в никакъв случай и задължения. Липсва дори елементарно възпитание, човещина, съобразяване с другия! Простащина и наглост на всяка крачка!
3
В провинцията е с цвят на боза.
4
...че щом е около 21 часа, съседката няма право, просто нерви.А вътрешните ремонти и сега са забранени без разрешение на общината. Просто Сигнализирайте, Не се страхувайте!!!!
5
мдааа а аз имам друг проблем от общината слоциха 2 пейки точно под спалнята ми,сина ми се връща в 06.30ч от работа и в 09.00 9 баби седнали на тях коя от коя по глуха и се надвикват и като им направих забележка и м ик викат като не ми харесва да съм си продадял апартамента
6
Въпрос на култура. Каквато и музика да слушаш, трябва да е с такава сила, че да не дразни съседите. Ако има бебе и то ли трябва да разбира от духова музика?
7
Добре,г-н Тодоре,хубаво ги редиш!Само че духът от бутилката е вече изпуснат,няма връщане назад!Навсякъде пълзи неграмотност,агресия и пълно беззаконие!Та,за шума...Валерката хубаво им сви перата на чалгаджиите по морето.А питате ли по разни тържества на площади по разни градчета,в които участвуват предимно деца,на какво равнище са децибелите.И искат да има повече присъстващи с радостни лица.Е,да,ама не...Хората бързат да бягат от неистовото виене на стереоуредбите и пищене на пишман певци.Няма управия,толкоз!И Валерката е вече безсилен!Изход-никакъв!
8
Алууууууууу бедни ми и заспал народ,какво очаквате от един крадлив,креслив,корумпиран Псевдопатриот мошеник....човека си гледа да му вървят кражбите,далаверите...този нагъл крадец колко милиона прибра само от кокошкарската ограда на българо-Турската граница....свърши се с тия Опитомените псевдопатриоти и друг път през крив макарон ще видят българския и европейския парламент
9
Тръгнал да търси правда от един корумпиран, и разпространяващ джендърството в България, като разпространява ГЕЙПОРНО в телевицията си СКОТ.
10
отговор на коментар
Като е така Брат, един леген с вода, и им охлажда страстите.
11
Абе, Бoчко, да се е мяркал тъдява?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?