Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
В Разград търсят спасители за лъва в зоопарка
В Разград търсят спасители за лъва в зоопарка
Автор: ПИК
Дата
Дата
5678
Коментари
0
В Разград търсят спасители за лъва в зоопарка

Хора от Разград търсят съдействие заради лъва в местния зоокът. Той е с рана на крака и куца. Мъжкият лъв се отглежда в самостоятелна клетка в общинския зоопарк заради рана на крака от преди около две седмици. Той куца и не е много активен.

"Имаме сключен договор с частна клиника, която поканихме, ветеринарните лекари си направиха манипулациите, той сега накуцва, чакаме, грижим се за него, чакаме да се излекува, няма никакъв проблем'', каза д-р Михаил Балтаджиев пред Би Ти Ви.

Той обясни, че лъвът се е наранил, като си е претъркал крака на цимента.

"Претърка си крачето на цимента, нали, което се случва, може да се случи при всяко едно животно'', каза д-р Балтаджиев.

Състоянието на лъва предизвика много коментари в социалните мрежи и призив от страна на хората от града за съдействие за лечението на лъва.

Преди около две години в разградския зоокът се родиха две лъвчета, които бяха стъпкани от майка им, след това двете животни заедно с още един лъв бяха изпратени в спасителен център в Холандия.

Още по темата
Спешно транспортираха в столична клиника новородени лъвчета от разградския зоопарк
Часовник
20:55
Транспортираха по спешност в столична ветеринарна клиника две новородени лъвчета от разградския зоопарк. Това съобщи главният експерт "Земеделие и стопанска дейност" в община Разград д-р Михаил...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?