Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
ВЪРХОВНА НАГЛОСТ: Лозан Панов не подаде декларация за доходите си пред "Антимафия" - шефът на ВКС единствен от тримата големи крие имуществото и парите си
ВЪРХОВНА НАГЛОСТ: Лозан Панов не подаде декларация за доходите си пред "Антимафия" - шефът на ВКС единствен от тримата големи крие имуществото и парите си
Автор: ПИК
Дата
Дата
30245
Коментари
13
ВЪРХОВНА НАГЛОСТ: Лозан Панов не подаде декларация за доходите си пред "Антимафия" - шефът на ВКС единствен от тримата големи крие имуществото и парите си

Поредна върховна наглост на върховния съдия Лозан Панов коментират усилено магистратите от няколко дни. Причината е, че шефът на Върховния касационен път отново не е подал декларация за доходите и имужеството си пред КПКОНПИ и така укрива финансовото си състояние от българското общество.

Каква е причината за това само може да се гадае, след като разследване на ПИК преди месеци разкри, че той живее в луксозен апартамент от кумовете му от "Артекс". Лъсна и фактът, че има скъпарска вила на морския бряг, която е купил на странно ниска цена. Припомняме, че скандал с деклариране на доходите му вече имаше и той дори бе глобен след съдебно дело с 1000 лв. за неподаването на отчета пред КОНПИ. 

Лозан Панов единствен от тримата големи не е дал отчет за финансите и имотите си. Това са направили главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на ВАС Георги Чолаков. 

Без да е задължен по Закона за противодействие на корупцията главният прокурор Сотир Цацаров е подал декларация пред Антикорупционната комисия. Това Цацаров е направил като член на Висшия съдебен съвет (ВСС), макар че е могъл и да не го прави, защото според актуалното законодателство "тримата големи" в съдебната власт следва да подават декларациите си само пред Инспектората към ВСС.

Разликата между двата вида декларации е, че тази пред Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) е по-подробна от тази, която се подава пред Инспектората на съдебната власт. Цацаров и съпругата му, която е нотариус, са декларирали вилата си в летовището Св. Константин в горите над Пещера, която са придобили за близо 60 000 лв. в края на 2018 г. Във връзка с имота от 75 кв. м., Цацаров вече имаше повод да оповести, че е придобит на пазарна цена и така да опровергае спекулациите на издания, свързани с подсъдими и укриващи се от правосъдието лица.

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков също е подал декларация пред КПКОНПИ, но не като член на ВСС, а като лице, задължено по Закона за обществените поръчки като възложител. Чолаков няма нови придобивки през изминалата 2018-та година.

Нежеланието на "съдия №1" да представя публично информация за доходите и имуществото на семейството си пред независим държавен орган, извън съдебната власт, датира още от 2017 г., когато заради отказа на Панов, той бе глобен с 1000 лв. от председателя на Сметната палата, като след обжалване от страна на върховния съдия, две съдебни инстанции – Софийски районен съд (СРС) и Административен съд София-град (АССГ), я потвърдиха, припомня "Правет свят". Неспазването на закона преди две години от Панов, когато той бе длъжен да подаде две имуществени декларации, съответно пред Сметната палата и пред ИВСС, доведе до пълна данъчна ревизия на семейството му, която установи неплащането на 16 000 лв. данъчни задължения от председателя на ВКС.

ПИК разкри, че семейството на Лозан Панов живее в луксозен апартамент в скъпия софийски квартал "Изгрев", който е закупен на поне четири пъти по-ниска цена от пазарната. Прокуратурата възложи проверка на НАП, като данните от нея все още не са известни. Обществеността обаче научи, че строителите на сградата, в която живеят Панови – архитектите Весела и Пламен Мирянови, собственици на фирма "Артекс", са кумове на сватбата на върховния съдия Лозан с вдовицата и издател Елисавета, състояла се на 14 февруари 2015 г.

Потвърждаването на санкцията от 1000 лв. от две съдебни инстанции, на едната от които председателят на ВКС в миналото е бил административен ръководител, съпътствано с разкритията за имущественото състояние на Елисавета и Лозан Панови, даде повод на съпругата на "съдия №1" да обяви, че възнамеряват да съдят България пред Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ). Очевидно, че докато чака произнасянето на Съда в Страсбург, председателят на ВКС няма никакво намерение да разсее съмненията около имущественото си състояние, като подходи принципно и вземе пример от главния прокурор, който макар също да не е длъжен, предпочита да демонстрира пълна прозрачност, изразяващо се в двукратно деклариране на имоти и доходи.

Бившият правосъден министър Цецка Цачева е декларирала апартамента си от фирма "Артекс", който закупи през 2018 г. в столичния квартал "Изток", станал причина за преждевременното й напускане на политиката. Настоящият правосъден министър Данаил Кирилов няма имотни придобивки през 2018 г. и е разчитал единствено на заплатата си като депутат.

Напиши коментар »
(13)
1
Панов няма нотариални актове за споменатите имоти, тоест нула. Между другото, липсатa на кандидати за главен прокурор твърди, че никой не иска да отива при Мишо Бирата.
2
Вече е доказано, че подаването на декларации към всички държавни институции е изключително опасно за гражданите. В знак на протест срещу немощта на държавата да опази данните ни е нормално да се преустанови подаването на данъчни декларации докато държавата не предприеме доказано ефективни мерки за опазване на имуществото и сигурността ни.
3
Веднага да бъде вкаран в зандана! Също да бъде освободен от заеманата длъжност. Тогава ще повярваме, че в България се спазват законите!
4
Не плюйте момчето на Красьо Черничкия,то е десебилче и може да прави каквото си иска,Курнела и брат и Радан ще го защитят с голи гърди!
5
липсатa на кандидати за главен прокурор твърди че никой не иска да си плюе в муцуната. Борисов не обича конкуренция.
6
Лозанка е по-голяма темерутка и от Румито Лостова.
7
Това е морала в Импексовата държава на БСПдирастите реститути от Дай България. Сега тая червена пасмина водена от Ян Бибиткян, Славуца, Гнома и Рада дълбоката, ще се наредят под знамената на Костинбродската уруспия, за да се докопат до финансите на София!! ........................................................................................................................................... Затова продължавам да питам, импексовата Курабия, Румен Пъпката, омбоцмана Мая Костинбродска и СС Момата “защото са цоцаалисти“, както и Сарайската Чалма, как така крадливата кучка Йо, има три къщи за гости и то с басейни, а аз нито една. Как така Импексовата курабия, приватизира и източи милиони долари от Импексовото дружество, а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Как така Сарайската Чалма приватизира ТЕЦ Варна, а аз нямам дори един фотоволтаичен панел. Питам дали паразита Везира Енчев, има и един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанеха начело в БСПдирадската им партия. Толкова ли съм глупава, или само защото не съм цоцаалистка с шалвари, затова не можах да си вредя, или защото не съм била ДС доносничка, и не съм близала сладоледа, на ничий премиер с чалма, както Импекса и Кучката Йо!!
8
Сайта : ФАКТИ.БГ , всяка вечер рекламира незаконно компанйонки в полето за коментарите под дадена статия . Моля разпространете . Да спрем приходите към МВР и ДАНС .
9
Г-н Бойко Борисов: „Как може да каже такова нещо, че няма кой да го накаже. Може да го накаже Господ, могат да го накажат хората, мога да го накажа и аз.“ ++ Г-н Бойко Борисов много ясно и много категорично не посочи сред тези, които могат да накажат г-н Цветанов, нито съда, нито прокуратурата, нито КПКОНПИ, защото шефовете им, като г-н Сотир Цацаров (член на БКП от казармата) и г-н Пламен Георгиев (с милиционерско училищe от Симеоново), са лично назначени от ГЕРБ и ДПС и няма как да накажат, по какъвто е да е бил начин, както г-н Цветан Цветанов, така също и г-н Бойко Борисов, г-н Делян Пеевски и г-н Ахмед Доган.
10
Г-н Цветанов да си подаде оставка и от апартамента си с пазарна цена 1,5 млн. лв., г-жа Цачева също да подаде оставка от апартаменти си с пазарна цена 1 млн. лв., г-н Пламен Георгиев и той да подаде оставка от тризонета си с пазарна цена 360 000 ерво, да си стягат тримата бохчите и да се запътват за излежаване, кой по 20 г., кой по 30 г., кой по 40 г. затвор, съгласно високия морален стандарт на ГЕРБ, приложен към Десислава Иванчева - 20 г. затвор за 187 000 евро поискан, но неполучен подкуп. (Да припомним, че г-н Цветанов влезе в политиката само с един чифт скъсани зелени милиционерски чорапи, а г-жа Цачева, преди да постъпи в ГЕРБ, беше гола като мотика от ТКЗС-то на родното си село Драгана, общ. Угърчин.)
11
Пърданов е хванал Господ за шлифера, но накрая ще се хване за палците - идва Видовден!
12
Сайта : ФАКТИ.БГ , всяка вечер рекламира незаконно компанйонки в полето за коментарите под дадена статия . Моля разпространете . Да спрем приходите към МВР и ДАНС . Разпитайте за Пламен от ДАНС –Монтана и шефа му . Да изобличлим престъпниците , които са на държавна служба и превръщат вашите дъщери в компанйонки и наркоманки .
13
Тези декларации са абсолютна пунта Мара, каквито са и органите, пред които се подават
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?