Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Всеки трети с двойка на изпит по български в Пловдивския университет
Всеки трети с двойка на изпит по български в Пловдивския университет
Автор: ПИК
Дата
Дата
6809
Коментари
1
Всеки трети с двойка на изпит по български в Пловдивския университет

Идиличен стана „идеален” и „идеалистичен” на изпита по български език от редовната приемна сесия в Пловдивския университет. Явно не се знае значението на думата, коментира председателят на комисията доц. Теофана Гайдарова. Масово кандидат-студентите са сгрешили и думата скептик, изписвайки я скИптик.

В първата и втората задача от изпитния формат кандидатите трябваше да препишат два текста, отстранявайки в единия случай правописни, а в другия - пунктуационни грешки. А третото задание бе да напишат текст на тема „В началото бе словото”.

"Не се владеят езиковите норми, отново се сблъскахме с традиционните правописни и пунктуационни грешки", каза пред "Марица" доц. Гайдарова.

По отношение на заданието за есето повечето кандидат-студенти са разбрали темата, но малцина са успели да напишат издържан текст, обясни тя. Имат затруднения с интерпретацията и аргументацията, отделно са допуснатите грешки. Така логично резултатите от редовния изпит във вуза дублират лошата статистика от предварителната дата - отново 30% от явилите се са скъсани. Двойка имат 269 кандидати.

Шестиците са по-малко, но това е така всяка година, тъй като по-подготвените обикновено се явяват на предварителните изпити, получават висока оценка и направо се записват. От общо 892-ма държали редовния изпит пълни шестици имат само двама кандидат-студенти. Още 32-ма са с отлични бележки. Така отличниците едва достигат 4%. 140 (16%) са показали знания за много добър.

Най-масовата оценка е четворката. 278 участници в изпита са постигнали такъв резултат. Това прави 31% на сто от всички явили се. Тройкаджиите са 169, или 19 на сто. Работата на едно момиче е анулирана, тъй като е написало името си в черновата.

Още по темата
В Пловдивския университет се хванаха за главите - всеки пети с двойка на предварителния изпит
Часовник
00:05
19% двойки и една пълна шестица заслужиха кандидат-студентите на тазгодишния предварителен изпит по български език и литература в Пловдивския университет. Общо 890 души се явиха на препитването....
Напиши коментар »
(1)
1
Не ходят на частни уроци.Защо ли увеличиха заплатите на учителите?
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?