Pik.bg Lakomnik.bg izbori.pik.bg
»
»
Врътки гонят туристите от Слънчака
Врътки гонят туристите от Слънчака
Автор: ПИК
Дата
Дата
13660
Коментари
0
Врътки гонят туристите от Слънчака

В луксозния апарт-хотел „Планета” в Слънчев бряг, където летен дом са си закупили десетки чужди граждани, а към момента хотелската му част е пълна с туристи, се разиграват денонощни разправии с управата.

Там е бил повикан екип на голяма българска телевизия, чужденците настояват за гласност.

Това са направили три собственички в късния следобед вчера заради безчовечното отношение на управата на хотела, откъдето изненадващо са им отказали достъп до басейна. Имали забрана за ползването му.

Нещо повече – заключили са вратата към него и са настояли да плащат допълнително. До този момент ползването на басейна е било включено към годишната такса за поддръжка, за което имат валидни договори и никой, според чужденките, не бил информиран за тази неприятна промяна. Те заявиха, че за всеки ден и за всеки човек трябва да дават по 10 евро.

„Имаме достатъчно снимков, аудио- и видеоматериал, който искаме да покажем на българските власти – в т.ч. и на прокуратурата ви, за да видите на какво беззаконие сме подложени”, заяви Алиса Кузмина.

От 22-минутен звуков запис на спор между афектирани турскоговорящи собственици на апартамент, тяхна българска защитничка и управителката на хотела, става пределно ясно, че са инвестирани нови средства в басейна, които са оскъпили имотите им, затова басейнът вече ставал платен за собствениците.

Към момента десет семейства от чужденците, които са си купили апартаменти в петзведата курортна перла, се намират в хотела и негодуват от „изненадата”.

Общо 20% от целия сграден фонд са продадени на такива собственици, условията за ползване на които са променени. По думите им, внезапно.

Хотел „Планета” се намира на около 100 м от плажа и основната му екстра е огромен плувен басейн с две зони за деца, вечерно време басейнът е прекрасно място за забавления, заради което е примамлив за инвестиция в летен семеен имот.

Самият хотел представлява затворен комплекс с ресторант за 900 души, спа център, фитнес и други благини.

„Скандалите тук ще ескалират идните дни, защото голяма част от тези собственици на апартаменти са ги преотдали на летовници. Летовниците ще пристигнат и ще установят, че нямат достъп до басейна, а пък той е включен в продадения им туристически пакет. Ще стане още по-сложно”, каза брокер по недвижими имоти по повод постъпили обяви за препродажба на апартаменти в този хотел.

Причината чужденци да се освобождават от имота си тук са именно усложнените отношения.

Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Анкета
Коя партия ще подкрепите на евроизборите на 26 май?